Aluehallintovirasto

Aluehallintovirasto on kieltänyt Kasbono Oy:tä harjoittamasta perintätoimintaa

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Kasbono Oy:tä harjoittamasta rekisteröinnin varaista perintätoimintaa ja asettanut 10 000 euron uhkasakon kiellon tehosteeksi. Kasbono Oy on lähettänyt perintäkirjeitä saatavista, joiden periminen edellyttää rekisteröitymistä aluehallintoviraston rekisteriin. Päätös on lainvoimainen, eli siihen ei voi enää hakea muutosta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto sai syksyn aikana runsaasti yhteydenottoja Kasbono Oy:n lähettämistä perintäkirjeistä. Kasbono Oy oli lähettänyt perintäkirjeitä saatavista, joiden periminen edellyttää rekisteröitymistä aluehallintoviraston pitämään rekisteriin. Myös Kuluttaja-asiamies ja kuluttajaneuvonta ovat saaneet lukuisia yhteydenottoja Kasbono Oy:n lähettämistä perintäkirjeistä. Monet kirjeiden saajista ovat pitäneet kirjeen vaatimuksia perusteettomina tai epäselvinä. Toimintaohjeita perintäkirjeen saaneille löytyy tämän tiedotteen lopussa olevista linkeistä.

Kasbono Oy voi kiellosta huolimatta harjoittaa perintätoimintaa, joka ei edellytä rekisteröintiä. Yhtiö voi siis harjoittaa oikeudellista perintää eli periä saatavia tuomioistuimessa ja ulosotossa.

Rekisteröinnin varaista perintää Kasbono Oy ei saa harjoittaa. Jos havaitset, että Kasbono Oy jatkaa esim. perintäkirjeiden tai maksuvaatimusten lähettämistä saatavista tai neuvottelee maksusuunnitelmasta, voit tehdä asiasta ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolle. Kirjaamon yhteystiedot löytyvät.täältä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ylläpitää rekisteriä perintätoiminnan harjoittajista ja valvoo valtakunnallisesti, että rekisteriin merkityt noudattavat toiminnassaan lakia ja hyvää perintätapaa. Perintätoimintaa saa harjoittaa vain sellainen elinkeinonharjoittaja, joka on rekisteröity perintätoiminnan harjoittajaksi. Perintätoiminta ilman rekisteröintiä on lainvastaista. Perintätoiminnan harjoittajien rekisteröinnistä annetun lain (411/2018) nojalla aluehallintoviraston tulee kieltää ilman rekisteröintiä harjoitettu perintätoiminta.

Perintätoiminnan harjoittamisella tarkoitetaan saatavien perintää toisen lukuun sekä omien saatavien perintää tapauksissa, joissa on ilmeistä, että saatavat on otettu vastaan yksinomaan perintätarkoituksessa. Perinnällä tarkoitetaan toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on saada velallinen vapaaehtoisesti suorittamaan erääntynyt velkojan saatava (vapaaehtoinen perintä). Esimerkiksi tuomioistuimessa tapahtuva perintämenettely ei ole perintälaissa tarkoitettua perintää, eikä perintäoikeudenkäyntien hoitaminen siten edellytä rekisteröintiä.

Laki perintätoiminnan harjoittajien rekisteröinnistä 411/2018, Finlex
Laki saatavien perinnästä 513/1999, Finlex
Lisätietoa perintätoiminnan valvonnasta, Aluehallintovirasto

Aiemmin aiheesta:

Aluehallintovirasto ei hyväksynyt Kasbono Oy:tä perintätoiminnan harjoittajien rekisteriin, Aluehallintoviraston tiedote 2.10.2020

Kasbono Oy:n lähettämät perintäkirjeet: tietoa kirjeiden saajille, Aluehallintoviraston tiedote 7.8.2020

Kasbonosta yhteydenottoja kiihtyvällä tahdilla – toimi näin, jos sait perintäkirjeen, Kilpailu- ja kuluttajaviraston tiedote 20.10.2020

Kasbonon lähettämistä perintäkirjeistä lukuisia yhteydenottoja – katso toimintaohjeet, Kilpailu- ja kuluttajaviraston tiedote 25.8.2020

 

Lisätietoja:
ylitarkastaja Seela Saraniva, p. 0295 016 680
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Janakkalan lintuinfluenssalöydöksistä johtuva suositus pikkulintujen talviruokinnan lopettamisesta pihapiirissä koskee vain siipikarjanpitopaikkoja, muut saavat jatkaa ruokintaa27.1.2021 15:52:45 EETTiedote

Ohjeistus luonnonvaraisten lintujen ruokinnasta on herättänyt hämmennystä Janakkalan seudulla alueella, jossa on tavattu lintuinfluenssaa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto korostaa, että talviruokintaa kotipihoilla saa jatkaa normaalisti myös rajoitusvyöhykkeellä Janakkalassa, Lopella, Hämeenlinnassa ja Riihimäen liepeillä, jos ei itse pidä siipikarjaa. Rajoitusvyöhykkeellä olevissa siipikarjan pitopaikoissa luonnonlintuja ei tulisi ruokkia pihapiirissä. Siipikarjan pitämistä on myös esimerkiksi kaikki harraste- ja kotikanalatoiminta.

Fortsatta restriktioner för sammankomster i februari i de fyra sjukvårdsdistrikten i södra Finland27.1.2021 14:08:26 EETTiedote

Enligt de regionala coronauppföljningsgruppernas bedömningar behövs de nuvarande restriktionerna för sammankomster också i februari inom Helsingfors och Nylands, Egentliga Tavastlands, Kymmenedalens och Södra Karelens sjukvårdsdistrikt. Regionförvaltningsverket fattade den 27 januari 2021 beslut genom vilka alla offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 10 personer är förbjudna inom Helsingfors och Nylands, Egentliga Tavastlands och Kymmenedalens sjukvårdsdistrikt och alla motsvarande sammankomster med över 20 personer inom Södra Karelens sjukvårdsdistrikt. Det är skäl att undvika också små sammankomster alltid då det är möjligt.

Etelä-Suomen alueen neljän sairaanhoitopiirin kokoontumisrajoituksia jatketaan helmikuussa27.1.2021 14:07:05 EETTiedote

Alueellisten koronatilanneryhmien arvioiden mukaan nykyiset kokoontumisrajoitukset ovat tarpeen myös helmikuussa Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueella. Aluehallintovirasto on tehnyt 27.1.2021 päätökset, joilla Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueella on kielletty kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella kaikki yli 20 hengen vastaavat kokoontumiset. Pieniäkin kokoontumisia on syytä välttää aina kun se on mahdollista.

Siipikarjan siirtoja rajoitettu alueellisesti Janakkalan lintuinfluenssalöydösten vuoksi26.1.2021 11:31:21 EETTiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N8-tyypin lintuinfluenssaa todettiin luontoon istutetuista fasaaneista Janakkalassa, Kanta-Hämeessä torstaina 21.1. Lähistön tarhatuissa fasaaneissa lintuinfluenssaa ei todettu. Ruokavirasto on määrännyt taudin esiintymispaikan ympärille rajoitusvyöhykkeen, jolla rajoitetaan siipikarjan ja siipikarjasta saatavien tuotteiden siirtoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme