Aluehallintovirasto

Aluehallintovirasto on määrännyt Keski-Uudenmaan alueen pelastustoimen korjaamaan puutteet pelastustoiminnan palvelutasossa

Jaa

Korjausmääräys perustuu Etelä-Suomen aluehallintoviraston valvontahavaintoihin Keski-Uudenmaan alueen pelastustoimen palvelutason huomattavista epäkohdista.

Aluehallintovirasto valvoo pelastustointa sekä pelastustoimen palvelujen saatavuutta ja tasoa toimialueellaan. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Keski-Uudenmaan alueen pelastustoimelle määräyksen pelastustoiminnan huomattavien epäkohtien korjaamisesta.

Huomattavat epäkohdat koskevat pelastustoiminnan toimintavalmiusaikoja, jotka eivät ole toteutuneet kiireellisissä tehtävissä niille asetettujen vähimmäistavoitteiden mukaisesti. Puutteet toimintavalmiusaikojen saavuttamisessa koskevat Keski-Uudenmaan pelastustoimen aluetta. Niitä on havaittu erityisesti Länsi-Vantaalla, Tikkurilassa ja Itä-Vantaalla sekä jossain määrin muun muassa Jokelan alueella.

Valvonnan kohde, Keski-Uudenmaan alueen pelastustoimi, on kiinnittänyt puutteisiin huomiota jo aiemmin. Toimintavalmiusaikojen puutteisiin oli kiinnittänyt huomiota myös Vantaan kaupungin tarkastuslautakunta omassa vuoden 2019 arviointikertomuksessaan. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen oma selvitys huomattavista epäkohdista sekä selvityksen pohjalta laadittu suunnitelma toimintavalmiuden kehittämiseksi tukevat näitä havaintoja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto edellyttää alueen pelastustointa korjaamaan palvelutasonsa huomattavat epäkohdat ja saattamaan palvelut lain edellyttämälle tasolle. Epäkohdat tulee korjata toimintavalmiusaikojen parantamiseksi laaditun suunnitelman ja siinä esitettyjen aikataulujen mukaisesti vuosien 2022–2026 aikana. Aluehallintovirasto korostaa, että pelastustoimen palvelutason tulee vastata paikallisia tarpeita ja onnettomuusuhkia. Aluehallintovirasto tulee tarkastelemaan asetettujen velvoitteiden toteutumista vuosittain.

Lisätietoja:

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös 21.4.2021

Medialle:

pelastusylitarkastaja Mira Leinonen, p. 0295 016 572
vastuualueen johtaja Tommi Laurinen, p. 0295 016 144

etunimi.sukunimi@avi.fi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Hyvästä maailman paras Rohkeita ratkaisuja hallinnon uudistamiseen – Pohjois-Suomen aluetilaisuus perjantaina 7.5.6.5.2021 08:52:21 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto järjestää yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa kaikille avoimen julkisen hallinnon strategian aluetilaisuuden perjantaina 7.5. Alueemme toimijat ovat tilaisuudessa vahvasti edustettuina, ja keskustelua käydään verkostoista ja osallisuudesta koronapandemian näkökulmasta. Tilaisuuden avaa kuntaministeri Sirpa Paatero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme