Aluehallintovirasto

Aluehallintovirasto peruuttaa Lapin sairaanhoitopiirin alueelle kesäkuulle tehdyn kokoontumisrajoituspäätöksen

Jaa

Lapin aluehallintovirasto teki 24.5.2021 Lapin sairaanhoitopiirin alueelle 50 hengen kokoontumisrajoituspäätöksen ajalle 1.-30.6.2021. Aluehallintovirasto on 31.5.2021 peruuttanut päätöksen voimaantulon.

Aluehallintovirastot eivät lähtökohtaisesti tee 27.5.2021 päivitetyn hybridistrategian toimintasuunnitelman ja sosiaali- ja terveysministeriön 27.5.2021 alueille antaman toimintasuunnitelman mukaisia toimenpidesuosituksia koskevan ohjauksen mukaan kokoontumisrajoituspäätöksiä epidemian perustasolla oleville alueille. Viimeisin aluehallintoviraston antama kokoontumisrajoitus alueelle päättyy 31.5.2021. 

Perustasollakin noudatettava hygieniaohjeita 

Vaikka aluehallintovirasto ei enää rajoita kokoontumisia, myös perustason alueita koskee edelleen tartuntalain 58 c pykälän mukaiset hygieniakäytännöt kuten mm. mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpito sekä tilojen ja pintojen puhdistaminen. Lisäksi kunnat ja alueelliset koronakoordinaatioryhmät voivat antaa suosituksia alueilleen. 

Lapin aluehallintovirasto muistuttaa, että tautitilanne voi kääntyä huonompaan suuntaan viime viikkojen suotuisasta kehityksestä huolimatta. Siksi on tärkeää, että jokainen omalta osaltaan toimii vastuullisesti ja noudattaa tarkoin annettuja hygieniaohjeita. 

Lisätietoa 

Lapin aluehallintoviraston päätös peruttaa 24.5. tehty kokoontumisrajoitus LAAVI/865/2021

Lapin aluehallintoviraston 24.5. tekemä kokoontumisrajoitus LAAVI/795/2021 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä Avautuu uudessa välilehdessä, (minedu.fi) 

Mitä yleisötilaisuuksia, kokoontumisia ja toimintaa aluehallintovirastojen antamat määräykset koskevat? 

Kaikki avi.fi-sivuston kysymykset koronasta ja yleisötilaisuuksien järjestämisestä 

Tapahtumajärjestäjien neuvonta puh. 0295 016 666 (ma-pe kello 8-11.30 ja 12.30-16), sähköposti: koronainfo@avi.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

aluehallintoylilääkäri Susanna Holmlund, puhelin 0295 017 365

aluehallintoylilääkäri Sari Kemppainen, puhelin 0295 017 350

ylijohtaja Kaisa Ainasoja, puhelin 0295 017 345,
etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Sommarens badsäsong börjar - kommunala webbplatser ska ha uppdaterad information om de allmänna badstränderna11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Enligt lagstiftningen ska badstrandens ägare eller innehavare - vanligen kommunen - upprätthålla väsentlig information på sin webbplats om de allmänna badstränderna. Regionförvaltningsverket samlar inom sitt område in förteckningar som kommunerna har lämnat över de allmänna badstränderna samt deras webbplatser. Den riksomfattande förteckningen publiceras på Valviras webbplats och levereras även till Europeiska kommissionen så att t.ex. resenärer kan få nytta av den.

Kesän uimakausi alkaa – kuntien sivuilla oltava ajantasainen tieto yleisistä uimarannoista11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lainsäädännön mukaan uimarannan omistajan tai haltijan – tyypillisesti kunnan – täytyy ylläpitää verkkosivuillaan keskeisiä tietoja yleisistä uimarannoista. Aluehallintovirasto kokoaa alueeltaan kuntien toimittaman yleisten uimarantojen luettelon ja näiden verkkosivuosoitteet. Valtakunnallinen luettelo julkaistaan Valviran verkkosivuilla ja toimitetaan myös Euroopan komissiolle mm. matkailijoiden hyödynnettäväksi.

Muun muassa pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoituksia ollaan lieventämässä ensi viikon alussa epidemiatilanteen parantumisen vuoksi - osassa Uuttamaata rajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan10.6.2021 16:56:07 EEST | Tiedote

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on rauhoittunut ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä on linjannut leviämisvaiheessa olleen osan alueesta palanneen kiihtymisvaiheeseen. Tämän johdosta Etelä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyy valmistelemaan päätöstä kokoontumisrajoitusten lieventämisestä. Lisäksi Itä-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa lukuun ottamatta Espoota ja Kauniaisia palaavat perustasolle, ja siellä kokoontumisrajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme