Aluehallintovirasto

Aluehallintovirasto sulki ravintolan Keski-Suomessa kahdeksi viikoksi tartuntatautilain aukiolorajoituksen rikkomuksen vuoksi (Länsi- ja Sisä-Suomi)

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt ravintola Leivon Pubin suljettavaksi kahden viikon määräajaksi tartuntatautilain aukiolorajoituksen rikkomuksen vuoksi Leivonmäellä Joutsassa.

Aluehallintoviraston saaman tiedon mukaan ravitsemusliike oli auki vielä vähän ennen klo 02.30, vaikka koronarajoituksien vuoksi baarin olisi pitänyt sulkeutua kello 1.00.

Rikkomus tuli ilmi poliisin aluehallintovirastolle toimittamasta tiedosta, joka koski hälytystehtävää sunnuntaina 25.10.2020 aamuyöllä noin klo 02.30 Leivon Pubiin. Hätäkeskus oli antanut poliisille tehtävän baarissa olevasta kahakasta klo 02.27. Hetkeä myöhemmin poliisi sai baarin omistajalta tietää, että vielä silloinkin baarissa oli asiakkaita sisällä.

Päätöksessään aluehallintovirasto on antanut toiminnanharjoittajalle määräyksen tartuntatautilain 58 b §:n perusteella. Määräyksen mukaan ravitsemistoiminta on välittömästi keskeytettävä ja liike on pidettävä suljettuna ravitsemistoiminnan asiakkailta 28.10. - 11.11.2020.

Toiminnanharjoittajan tulee vastaisuudessa huolehtia siitä, että tartuntatautilain perusteella annettuja ravitsemisliikkeiden anniskelu- ja aukiolorajoituksia ja muita määräyksiä noudatetaan.

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Kari Lehtonen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi p. 02 9501 8794

Länsi- ja Sisä-Suomi
Alkoholi ja anniskelu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintä

Aluehallintoviraston viestintä palvelee toimittajia arkisin klo 9–16. Oheinen numero ohjaa vaihteeseen.

0295 016 000viestinta@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Etelä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta: koronavirusrokotteista toivoa ensi vuoteen3.12.2020 13:22:45 EETTiedote

Koronaepidemiatilanne on pahentunut nopeasti, ja kiristettyjen kokoontumisrajoitusten vaikutusta odotetaan lähiviikkojen aikana. Meidän jokaisen on noudatettava erityistä varovaisuutta sekä viranomaisten antamia suosituksia ja ohjeita. Ensimmäisiä koronavirusrokotteita odotetaan saatavan käyttöön vuodenvaihteen jälkeen. Rokotteiden jakaminen on suuri ponnistus sairaanhoitopiireille.

Pohjois-Suomen valmiustoimikunta - kansalaiset, yhteisöt ja kunnat hyväksyvät laajasti tiukentuneet suositukset ja määräykset3.12.2020 12:16:33 EETTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta pohti 1.12.2020 pitämässään kokouksessa koronapandemian edellyttämiä alueellisia toimia puheenjohtaja, ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla. Pohjois-Pohjanmaalla on siirrytty korkeimpaan tartuntataudin leviämisen vaarallisuusluokkaan, eli leviämisvaiheeseen. Kainuussa on tehty päätös siirtymisestä perustasolta kiihtymisvaiheen toimenpiteisiin. Koko Pohjois-Suomen alueella on otettu käyttöön tiukat epidemiatilanteen mukaiset toimenpiteet. Uusi epidemian pesäke on syntynyt Jokilaaksojen alueelle Oulun eteläpuoleiselle alueelle, jossa tautitilanne on vakava.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme