Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Aluehallintovirastoilta yli 2,7 miljoonaa euroa lasten ja nuorten harrastamiseen – kesäajan toiminnoissa ja lukuvuoden harrastuksissa mukana jopa 84 000 osallistujaa

Jaa

Tavoitteena on lasten ja nuorten tasapuolisten harrastusmahdollisuuksien lisääminen, yhteisöllisyyden ja osallistumisen vahvistaminen sekä uusien, monipuolisten elämysten saaminen yhdessä.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 2 752 000 euroa valtionavustusta lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan. Avustusta sai 600 toimijaa ympäri Suomen.

Avustuksilla lisätään lasten ja nuorten hyvinvointia tukemalla kaikille avointa, helposti saavutettavaa ja kohtuuhintaista harrastamista. Avustuksilla tuetaan päiväleirejä lasten ja nuorten loma-aikoina sekä laadukasta ja monipuolista harrastustoimintaa lukuvuoden aikana. Loma-ajan toimintoihin osallistuu noin 29 000 lasta ja nuorta. Harrastekerhot tavoittavat lukuvuoden aikana lähes 55 000 alle 18-vuotiasta.

Avustusta myönnettiin muun muassa ulkoilua ja erilaisia liikunnallisia teemoja yhdisteleviin kerhoihin, taide- ja kulttuuriaiheisiin kerhoihin sekä monipuoliseen loma-ajan päiväleiritoimintaan. Erityisesti koronarajoitusten jälkeen loma-ajan toiminnoille on suuri tarve.

Myönnetyt avustukset alueittain

Linkkien takaa näet myönnetyt avustukset alueittain.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto: Avustusta myönnettiin 928 000 euroa 147 hakijalle.

Itä-Suomen aluehallintovirasto: Avustusta myönnettiin 392 000 euroa 111 hakijalle.

Lapin aluehallintovirasto: Avustusta myönnettiin 151 000 euroa 32 hakijalle.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto: Avustusta myönnettiin 281 000 euroa 87 hakijalle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: Avustusta myönnettiin 685 000 euroa 168 hakijalle.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: Avustusta myönnettiin 315 000 euroa 55 hakijalle.

Aluehallintoviraston avustukset lasten ja nuorten toimintaan

 Vuosittain jaettavilla lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan avustuksilla tuetaan tasapuolisia harrastamisen mahdollisuuksia kaikille. Kaikille avoin harrastustoiminta sekä loma-ajan toiminta tukevat osaltaan myös perheiden hyvinvointia. Avustusta myönnetään kuntien, seurakuntien ja rekisteröityjen yhteisöjen, mm. vanhempainyhdistysten järjestämään toimintaan. Aviavustukset.fi-sivustolla on tietoa aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuritoimen myöntämistä avustuksista.

Lisätietoja:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto: ylitarkastaja Mari Puhakka, p. 0295 016 560

Itä-Suomen aluehallintovirasto: nuorisotoimen ylitarkastaja Henri Alho, p. 0295 016 517

Lapin aluehallintovirasto: nuorisotoimentarkastaja Susanna Lammassaari, p. 0295 017 383

Lounais-Suomen aluehallintovirasto: nuorisotoimentarkastaja Arja Randell, p. 0295 018 305

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: tarkastaja Päivi Laakkonen, p. 0295 018 825

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: suunnittelija Jaana Tuuttu, p. 0295 017 565

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme