Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Aluehallintoviraston asettamat rajoitukset kiristyvät nopeasti - kaksi rajoituspäätöstä valmisteilla Pohjois-Pohjanmaalle

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto valmistelee yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitusten kiristämistä Pohjois-Pohjanmaalla. Yleisötilaisuuksien järjestäjät voivat vapautua tilaisuuksien osallistujamäärän rajoituksista vaatimalla asiakkailta koronapassia. Aluehallintoviraston valmistelussa olevassa päätöksessä on tarkoitus kieltää sisätiloissa järjestettävät kokoontumiset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Aiempi 26.11.2021 voimaan tullut rajoitus on ollut 50 henkilöä.

Varsinainen päätös annetaan mahdollisimman pian.

Uusi rajoitusten laajennuspäätös valmisteilla

Lisäksi aluehallintovirasto valmistelee laajempaa asiakas- ja toimintatilojen käytön rajoittamista tartuntatautilain 58 d pykälän mukaisella päätöksellä.

Asiasta on pyydetty Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin lausunto.

Valmistelussa olevasta laajemmasta asiakas- ja toimintatiloihin kohdistuvasta rajoituksesta tiedotetaan kuluvan viikon aikana ja se astuu voimaan aikaisintaan ensi viikon alussa.

Aluehallintovirasto voi määrätä rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä. Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja tarvittaessa kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty. Kyseisiä kokoontumisiin tai tilojen käyttöön kohdistuvia rajoituksia saadaan määrätä kerrallaan korkeintaan yhden kuukauden ajaksi.

Aluehallintovirasto huomioi myös sosiaali- ja terveysministeriön uuden ohjauskirjeen sen saatuaan.

Lisätietoja:

Koronapassin käyttöön liittyvissä käytännön kysymyksissä pyydämme mahdollisuuksien mukaan perehtymään ensin avi.fi -sivulla jo oleviin vastauksiin ja STM:n koronapassi-sivuun!

   Usein kysyttyä koronasta avi.fi-sivustolla

   Koronatodistus: Mikä on koronapassi? (stm.fi) Linkki toiselle sivustolle,

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätökset ja yleistiedoksiannot

   Aluehallintoviraston koronainfo toimijoille: p. 0295 016 666 (ma-pe 8.30-11.30 ja 12.30-16), koronainfo@avi.fi

Medialle:

   ylijohtaja Terttu Savolainen, p. 0295 017 551, terttu.savolainen@avi.fi

   aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola, p. 0295 017 573, pasi.eskola@avi.fi

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Informaatiovaikuttamiseen vastaaminen vaatii kriisinkestävyyttä vahvistavia tekoja ja viestintää - Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui12.8.2022 15:31:41 EEST | Tiedote

Informaatiovaikuttamisen tavoitteena on heikentää turvallisuuden tunnetta sekä aiheuttaa epävarmuutta ja pelkoa. Suojautumiseen tarvitaan henkistä kriisinkestävyyttä vahvistavia tekoja ja vahvaa viestintää. Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui luomaan yhteistä tilannekuvaa alueeltaan. Kokouksen pääteemana oli informaatiovaikuttaminen ja siihen vastaaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme