Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Aluehallintoviraston uusi asiakaspalvelu palvelee puhelimitse, sähköpostilla ja verkossa

Jaa

Aluehallintoviraston valtakunnallinen asiakaspalvelu on käynnistänyt toimintansa. Asiakaspalvelu täydentää muita asiointikanavia, ja sieltä saa yleistason neuvontaa.

Asiakkaamme voivat nyt ottaa yhteyttä aluehallintoviraston yhteiseen asiakaspalveluun. Uusi toimintomme palvelee asiakkaita puhelimitse, sähköpostilla ja verkkolomakkeella suomeksi ja ruotsiksi. Kyseessä on pilottikokeilu, jonka kehittäminen jatkuu.

Asiakaspalveluun on helppo ottaa yhteyttä useamman asiointikanavan kautta. Useimmissa tapauksissa aluehallintoviraston asiakas voi hoitaa asiansa verkossa, esimerkiksi sähköisissä asiointipalveluissa. Asiakaspalvelu kuitenkin auttaa, jos asiakas tarvitsee henkilökohtaista palvelua.

Uudesta asiakaspalvelusta saa yleistason neuvontaa sekä tukea ja ohjausta asiointiin. Jos asiakkaan asia ei ratkea asiakaspalvelussa, palveluneuvoja ohjaa kysymyksen eteenpäin, ja aiheen parhaiten tunteva henkilö palaa asiaan. Asiakkaan tarvitsee siis ottaa asiakaspalveluun yhteyttä vain kerran.

Työsuojeluasioissa asiakkaat voivat edelleen ottaa yhteyttä työsuojelun valtakunnalliseen puhelinneuvontaan. Ympäristöasioissa asiakkaita neuvoo ympäristöasioiden asiakaspalvelu. Koronaan liittyvissä kysymyksissä asiakkaita auttava koronainfo siirtyy osaksi aluehallintoviraston asiakaspalvelua 22.11.2021. Koronaan liittyvissä asioissa voi jatkossa ottaa yhteyttä asiakaspalvelun kanaviin.

Asiakaspalvelumme pähkinänkuoressa

Näin saat yhteyden asiakaspalveluun:

Asiakaspalvelun yhteystiedot löydät myös avi.fi-verkkosivuilta: aluehallintoviraston asiakaspalvelu.

Lisätietoa muista asiakaspalvelukanavistamme 

Lisätietoja:

palveluneuvoja, tiiminvetäjä Katja Laitinen, p. 295 016 848

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kokoontumisia ja tilojen käyttöä koskevia rajoituksia kiristetään Uudellamaalla, myös Kanta-Hämeeseen rajoituksia2.12.2021 19:48:44 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Uudenmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Kanta-Hämeessä kielletään sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Rajoitukset tulevat voimaan 4.12. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Enintään 20 hengen kokoontumisrajoitukset voimaan sisätiloissa Pohjois-Pohjanmaalla – koronapassilla mahdollisuus vapautua rajoituksista2.12.2021 17:02:40 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Toimijat voivat järjestää yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi. Määräys on voimassa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella ajalla 3.12.2021 - 31.12.2021.

Transport- och logistikpersonal befrias från obligatoriska hälsokontroller vid gränsövergångarna1.12.2021 16:59:01 EET | Tiedote

Hälsokontrollerna vid gränsövergångarna fortsätter. På grund av försörjningsberedskapen befrias transport- och logistikpersonal från hälsokontrollerna. Också landsförteckningen i förordnandet slopas – i stället kommer en hänvisning till Institutet för hälsa och välfärds webbplats som uppdateras med länder där det har upptäckts spridning av virusvarianten omicron.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme