Aluehallintovirasto

Aluehallintoviraston valmiuspäivät: pitkäkestoisen häiriötilanteen keskelläkin tulee varautua myös muihin uhkiin

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto järjestää toimialueellaan maakuntakohtaiset valmiuspäivät loka-marraskuussa. Valmiuspäivien tavoitteena on syventää ja konkretisoida viime vuonna pidetyn LSS19-valmiusharjoituksen väestönsuojeluteemaa ja parantaa valmiutta toimia pandemiatilanteessa.

” Vaikka meillä on ollut ja on edelleen pitkäkestoinen pandemiatilanne päällä,tulee katsoa myös eteenpäin ja sivuille. Pitää nähdä mitä muuta tapahtuu, ennakoida ja suunnitella toimintaa myös muita tapahtumia silmällä pitäen.”, avaa Wiikinkoski valmiuspäivien tavoitetta. ”Päivien tavoitteena on lisätä keskinäistä ymmärrystä alueiden ja keskushallinnon tehtävistä ja vastuista. Pandemian hoito on avannut silmiä sille, mitä kehittämiskohteita meillä on mm. kansallisen yhteisen tilanneymmärryksen luomisessa. Tästä tilanteesta saatu oppi ja kehittäminen on sovellettavissa mihin tahansa häiriötilanteen hoitamiseen. Eikä tilaisuutta saa päästää nyt käsistä”, sanoo Wiikinkoski.

Päivien teemat käsittelevät väestönsuojelua, huoltovarmuutta, tartuntatauteja ja tilannekuvaa. Valmiuspäivien aikana kuullaan esitykset mm. sisäministeriöstä, Huoltovarmuuskeskuksesta, THL:sta ja valtioneuvoston tilannekeskuksesta sekä alueellisilta toimijoilta. Pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin puheenvuoroissa käsitellään koronatilanteen aikaisia tilanteita ja tulevaisuuden näkymiä. Kunnan ja maakunnan katsauksissa käsitellään tulevaisuuden näkymiä kuntalaisten ja elinkeinoelämän näkökulmasta.

Tilaisuudet järjestetään etäyhteydellä ja mukaan voi ilmoittautua alla olevista tapahtumakohtaisista linkeistä.

27.10.Tampere: https://link.webropolsurveys.com/S/75F6905DFB282022 ilm.22.10. mennessä

9.11.Jyväskylä: https://link.webropolsurveys.com/S/2598F6A5FBFD94D1 ilm. 27.10. mennessä

25.11.Seinäjoki   https://link.webropolsurveys.com/S/0AA2B29C969A5E7E

ilm.12.11.mennessä

26.11.Kokkola: https://link.webropolsurveys.com/S/D72BC13288383D56

ilm. 12.11. mennessä

27.11Vaasa: https://link.webropolsurveys.com/S/3549DF63C1524BF5

ilm. 12.11.mennessä

Lisätietoja: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Johtaja,Tarja Wiikinkoski, pelastustoimi- ja varautuminen vastuualue p.0295 018 800

Ilmoittautumiset linkin kautta ja tarvittaessa lisätietoja: suunnittelija Auli Holm, etunimi.sukunimi@avi.fi puh 0295 018 514.


Länsi- ja Sisä-Suomi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket skärper begränsningarna för sammankomster i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt (med undantag för Reisjärvi) under perioden 13.5.-1.6.202112.5.2021 16:39:08 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland fattade idag 12.5.2021 beslut om skärpta begränsningar av antalet deltagare i offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikts område (med undantag för Reisjärvi) under perioden 13.5.-1.6.2021. Deltagarantalet begränsas till högst 10 personer inomhus och 20 personer i avgränsade områden utomhus under förutsättningen att alla som deltar i verksamheten i realiteten kan undvika närkontakt med varandra genom att följa UKM:s och THL:s anvisning. Om offentliga tillställningar inte går att ordna genom att sörja för säkra arrangemang kan de inte ordnas överhuvudtaget.

Aluehallintovirasto tiukentaa Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen (pl. Reisjärvi) kokoontumisrajoituksia ajalla 13.5. – 1.6.202112.5.2021 16:36:23 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti tänään 12.5. yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärärajoitusten tiukennuksista Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella (pl. Reisjärvi) ajalla 13.5.– 1.6.2021. Osallistujamäärä rajoitetaan sisätiloissa enintään 10 henkilöön ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa enintään 20 henkilöön edellyttäen, että kaikkien toimintaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen OKM:n ja THL:n ohjeistusta. Mikäli yleisötilaisuuksia ei voida järjestää turvajärjestelyin, ei niitä voida järjestää ollenkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme