Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi lähivuosien investointisuunnitelmaesityksensä aluevaltuustolle

Jaa

Aluehallitus hyväksyi eilisessä kokouksessa pöydälle jääneen investointisuunnitelmaesityksen tänään esityksen mukaan. Sen mukaan hyvinvointialueella toteutettaisiin vuonna 2023 palvelujen tuottamisen kannalta vain välttämättömät ja kiireelliset investointihankkeet. Tavoitteena on lisätä palvelujen tuottamiskykyä. Pirkanmaan hyvinvointialueen investointiesityksestä ministeriöille päättää aluevaltuusto ensi viikolla.

Hyvinvointialueen omaan taseeseen tehtävien investointien kokonaismäärä on esityksen mukaan 307,1 miljoonaan euroa vuosina 2023-2026. Siitä ensi vuodelle kohdistuisi 96,2 miljoonaan euroa.

Vuokrakiinteistöissä korjaus-, rakentamis- ja kalustamiskulut jyvitetään tilavuokriin ja ICT-investoinneissa palvelumaksuihin, jotka kohdistuvat käyttötalouteen. Ennen vuokravaikutteisten rakennusinvestointien toteuttamista tarvitaan vielä hyvinvointialueen palvelustrategia ja siihen nojautuva suunnitelma palvelujen verkosta. Ensi keväänä tehdään myös toimitilaohjelma.

Suunnitelman mukaan lähivuosien suurimpia rakennushankkeita olisivat Taysin psykiatrian sekä lasten- ja nuortenpsykiatrian rakennushankkeet, uudistamisohjelman loppuvaiheen ensimmäinen osa sekä Kaupin yliopistollinen sote-keskus. Vuokravaikutteisista hankkeista suurimpia ovat jo rakenteilla oleva Nokian hyvinvointikeskus sekä Tampereen kehitysvammaisten asumisyksikkö ja Hatanpään sote-keskus.

Pelastuslaitoksella on suunnitteilla paloasemahankkeita mutta ensi vuodelle kohdistuu ennen muuta kalustohankintoja. ICT-hankkeissa investointeja tarvitaan muun muassa potilas- ja asiakastietojärjestelmien yhdenmukaistamiseen.

Rahoituslaskelman mukaan lähivuosien lainanottovaltuus kattaa investointiohjelmassa olevat rakennushankkeet, mutta lainanottovaltuus ei riitä Taysin uudistamisohjelman loppuvaiheen investointiin. Sen toteuttaminen edellyttää lainanottovaltuuden muuttamista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueeseen yhdistyvät 1.1.2023 Pirkanmaan maakunnan alueella sijaitsevien kuntien sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelut ja sairaanhoitopiiri. Hyvinvointialueelle siirtyy noin 19 000 työntekijää. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi talousarvio- ja strategiaesityksen sekä vammaispalvelujen palvelu- ja maksuperusteet21.11.2022 14:10:09 EET | Tiedote

Aluehallitus hyväksyi maanantaina hyvinvointialueen talousarvion ja strategian esitettäväksi aluevaltuustolle 5. joulukuuta pidettävään kokoukseen. Myös valmisteilla olevan vammaispalvelulain pohjalta valmistellut palvelu- ja maksuperusteet yhdenmukaistettiin Pirkanmaalla. Aluehallitus käynnisti myös hyvinvointialueen yhteisen potilastietojärjestelmän hankinnan valmistelun ja käsitteli muutoksia hallintosääntöön.

Talousarvioesitys: Pirkanmaalla luotetaan hyvinvointialueen tulevaisuuteen ja suunnitellaan taloudellisesti ja toiminnallisesti kestävää kokonaisuutta16.11.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueelle on syntymässä ensi vuonna 63,5 miljoonan euron alijäämä. Hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola uskoo, että Suomen suurimpana hyvinvointialueena ja elinvoimaisena alueena Pirkanmaa selviää taloudellisista ja palvelujen tuottamisen haasteista. Hyvinvointialuejohtajan ehdotukset talousarviosta ja strategiasta julkaistaan 16.11.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme