Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi vammaispalvelujen myöntämiskriteerit uuden vammaispalvelulain voimaantuloon asti

Jaa
Hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi nykyiseen vammaispalvelulakiin perustuvat harkinnanvaraisten palveluiden ja taloudellisen tuen sekä kuljetuspalvelujen myöntämisperusteet. Ne tulevat voimaan toukokuun alusta. Lokakuussa voimaan tulevan lain mukaisia kriteerejä käsitellään syksyllä.

Aluehallitus kiinnitti erityisesti huomiota kuljetuspalvelumatkojen yhdistelyn poikkeustilanteissa taksin käyttöön taksitolpalta. Taksin voi ottaa suoraan päärautatie- ja linja-autoaseman taksitolpilta Tampereella, missä niitä on lähtökohtaisesti läpi vuorokauden saatavilla. Muilla asemilla takseja ei ole aina saatavilla, joten taksi on tilattava asemalle ennakkoon.

Tähän asti hyvinvointialueella on ollut voimassa viime syksynä hyväksytyt kriteerit, jotka perustuivat lakiluonnokseen, jonka piti tulla voimaan vuodenvaihteessa. Eduskunta hyväksyi uuden vammaispalvelulain kuitenkin vasta 1.3.2023 ja se tulee voimaan lokakuussa. Aluehallitus käsittelee sen mukaisia myöntämiskriteerejä uudelleen syksyllä.

Aluehallitus päätti myös henkilökohtaisen avun palveluntuottajien hankinnassa valittavista palveluntuottajista ja päivitti hinnat niiden tuottajien kanssa, jotka olivat jo mukana aiemman hankintavaiheen perusteella.

Uusia virkoja muun muassa liikkuvaan sote-tiimiin

Aluehallitus perusti sairaalapalvelujen, ikäihmisten ja vammaisten palvelujen sekä avopalvelujen palvelulinjoille yhteensä kymmenen uutta virkaa, joista osaa on jo hoidettu toimina tai sijaisuuksina. Sairaalapalveluihin lisätään kaksi neurokirurgian erikoislääkärin virkaa. Lisäksi vammaispalveluihin perustettiin sosiaaliohjaajan virka sekä kaksi asiakasohjaajan virkaa. Avopalveluihin perustettiin kolme sosiaalityöntekijän ja kaksi sosiaaliohjaajan virkaa työikäisten sosiaalityöhön liikkuvan sote-tiimin toiminnan käynnistämiseksi. Liikkuvan tiimin toimintaa rahoitetaan Suomen kestävän kasvun ohjelmasta (RRP).

Hoiva- ja hoitoeettinen neuvottelukunta nimettiin

Hyvinvointialueen hoiva- ja hoitoeettiseen neuvottelukuntaan nimettiin seuraavat jäsenet: Elina Mattila, Tuula Petäkoski-Hult, Jenni Jokinen, Heikki Saxen, Eila Häihälä, Päivi Karjalainen, Silja Lampinen, Mauri Jussila, Matti Repo, Maria Päivänen, Henri Backman, Susanna Saarinen, Anu Ropponen, Katriina Majuri, Laura Pöyhönen ja Julia Sangervo.

Sosiaali-​ ja terveysjohtajalla,​ vastaavalla johtajaylilääkärillä,​ vastaavalla hoitotyön johtajalla ja vastaavalla sosiaalihuollon johtajalla on neuvottelukunnan kokouksissa läsnäolo-​ ja puheoikeus.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Henkilökohtaisen avun käyttäjien kannattaa varautua ensi viikon lakkoon2.6.2023 07:55:00 EEST | Tiedote

JHL on antanut henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen ajalle 6.-12.6.2023. Lakko koskee niitä henkilökohtaisen avun käyttäjiä, jotka kuuluvat työnantajina Heta-liittoon ja joiden henkilökohtaisen avustajan tehtävät ovat palkkaryhmässä A. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa neuvontaa ja ohjausta, jos työtaistelu uhkaa henkilökohtaisen avun käyttäjän henkeä tai terveyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme