Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus käsittelee investointisuunnitelmaa ja valitsee sairaalapalvelujen johtajan 26.9.

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialueen lähivuosien investointisuunnitelma on maanantaina 26.9. kokoontuvan aluehallituksen käsiteltävänä. Samassa kokouksessa sairaalapalvelujen palvelulinjajohtajan virkaan esitetään valittavaksi toimitusjohtaja Juha Kinnunen. Kinnusella on yliopistouran lisäksi kokemusta muun muassa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtamisesta.

Investointiesityksestä ministeriöille päättää aluevaltuusto. Aluehallitukselle valmistellun esityksen mukaan ensi vuonna toteutettaisiin palvelujen tuottamisen kannalta vain välttämättömät ja kiireelliset investointihankkeet. Hyvinvointialueen omaan taseeseen tehtävien investointien kokonaismäärä on esityksen mukaan 307,1 miljoonaan euroa vuosina 2023-2026. Siitä ensi vuodelle kohdistuisi 96,2 miljoonaan euroa. Vuokrakiinteistöissä korjaus- ja rakentamiskulut jyvitetään vuokriin.

Aluehallituksen esityslistalla on lisäksi seuraavia asioita:

  • Vastaus arviointikertomukseen 1.7.2021 - 31.12.2021
  • Pirkanmaan hyvinvointialueen virkojen perustaminen, kelpoisuusvaatimusten vahvistaminen ja täyttömenettely (tukipalvelujen tuotantojohtaja)
  • Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosäännön muuttaminen
  • Lausunto hallituksen esitysluonnokseen hyvinvointialueiden rahoituksesta annetun lain muuttamisesta (yliopistosairaalalisä)
  • Lausunto luonnokseen hallituksen esitykseksi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain ja terveydenhuoltolain 60 §:n muuttamisesta sekä erikoissairaanhoitolain 28 ja 29 §:n kumoamisesta (yliopistollisen sairaalan tehtävät)
  • Aluehallituksen kokousaikataulu 2023

Katso koko esityslista verkossa https://pirha.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Aluehallitus/Kokous_2692022

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueeseen yhdistyvät 1.1.2023 Pirkanmaan maakunnan alueella sijaitsevien kuntien sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelut ja sairaanhoitopiiri. Hyvinvointialueelle siirtyy noin 19 000 työntekijää. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi lähivuosien investointisuunnitelmaesityksensä aluevaltuustolle27.9.2022 10:29:39 EEST | Tiedote

Aluehallitus hyväksyi eilisessä kokouksessa pöydälle jääneen investointisuunnitelmaesityksen tänään esityksen mukaan. Sen mukaan hyvinvointialueella toteutettaisiin vuonna 2023 palvelujen tuottamisen kannalta vain välttämättömät ja kiireelliset investointihankkeet. Tavoitteena on lisätä palvelujen tuottamiskykyä. Pirkanmaan hyvinvointialueen investointiesityksestä ministeriöille päättää aluevaltuusto ensi viikolla.

Juha Kinnunen valittiin hyvinvointialueen sairaalapalvelujen johtoon26.9.2022 11:34:49 EEST | Tiedote

Sairaalapalvelujen palvelulinjajohtajan virkaan on aluehallituksessa yksimielisesti valittu toimitusjohtaja, terveydenhuollon tohtori Juha Kinnunen. Aluehallitus antoi myös lausuntonsa yliopistosairaaloiden tehtäviä ja rahoitusta koskeviin lakiesityksiin. Investointisuunnitelma jäi pöydälle ja sitä varten pidetään ylimääräinen aluehallituksen kokous tiistaina 27.9., jotta esitys ehtii seuraavaan aluevaltuuston listalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme