Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus käynnisti psykiatrian epäkohtia käsittelevän selvitystyön

Jaa
Pirkanmaan aluehallitus käynnisti maanantaina psykiatrian epäkohtia koskevan selvityksen, hyväksyi tietohallinnon muutosohjelman ja päätti väärinkäytösten sisäisen ilmoituskanavan toimintaohjeesta.

Psykiatrian palvelujen tilanne on Pirkanmaalla kärjistynyt, jonot kasvaneet ja lähetteiden määrät ovat jyrkässä kasvussa. Aluehallitus päätti maanantaina käynnistää psykiatrian selvitystyön, jolla analysoidaan psykiatrian sekä päihde- ja mielenterveyspalvelujen tilannetta, palvelujen tarvetta ja käyttöä. Samalla verrataan tilannetta muihin hyvinvointialueisiin.

Analyysin pohjalta tullaan esittämään konkreettiset ja realistiset tavoitteet ja toimenpiteet lyhyelle ja keskipitkälle aikavälille palvelujen saatavuuden ja saavutettavuuden ongelmien ratkaisemiseksi. Tavoitteena on vaikuttaa myös rekrytointivaikeuksiin ja työyhteisöongelmiin johtaneisiin syihin.

Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii hyvinvointialuejohtaja ja työryhmän puheenjohtajana toimii vastaava johtajaylilääkäri. Työryhmään kutsutaan henkilöstön edustajat ja ohjausryhmä voi kuulla myös henkilöstön edustajia ja muita asiantuntijoita.

Väärinkäytösten ilmoituskanava käyttöön

Pirkanmaan hyvinvointialue ottaa käyttöön EU-direktiiviin perustuvan väärinkäytösten sisäisen ilmoituskanavan huhtikuun alkuun mennessä. Hyvinvointialueen sisäisessä intranetissa toimivan kanavan kautta voi ilmoittaa vakavista väärinkäytös- tai korruptioepäilyistä luottamuksellisesti. Ilmoituskanavaa voi hyvinvointialueella käyttää vain työn yhteydessä havaittuihin vakaviin väärinkäytösepäilyihin, jotka koskevat esimerkiksi julkisia hankintoja. Sen sijaan potilasturvallisuutta vaarantaville tapahtumille on oma kanavansa.

Tietohallinnon muutosohjelma hyväksyttiin

Aluehallitus hyväksyi maanantaina myös tietohallinnon muutosohjelman. Hyvinvointialueella aiotaan muun muassa perustaa digiklinikka, joka tarjoaa perustason neuvontaa ja vastaanottotoimintaa sähköisesti. Vastaavasti kotona asumisen avuksi kehitetään uusia teknologisia ratkaisuja ja toimintamalleja, jotka tukevat ikäihmisten kotona asumista asiakasturvallisuutta heikentämättä. Hyvinvointialueen asiakas- ja potilastietojärjestelmien yhtenäistäminen ja hankinta on jo käynnistetty.

Yhteistoimintaelimeen nimettiin työnantajaedustajat

Aluehallitus nimesi yhteistoimintaelimen työnantajaedustajiksi hyvinvointialuejohtajan (varalla konsernipalvelujohtaja), sosiaali- ja terveysjohtajan (sairaalapalvelulinjan johtaja), henkilöstöjohtajan (HR palvelupäällikkö, resurssienhallinta) sekä pelastusjohtajan (tukipalvelujohtaja). Lisäksi henkilöstöjaoston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle myönnettiin kokouksiin läsnä- ja puheoikeus. Aluehallitus päätti pyytää pääsopijajärjestöjä nimeämään yhteistoimintaelimen henkilöstönedustajat ja heille varajäsenet 30.3.2023 mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Kokemusasiantuntijat pitivät uutta psykiatrista sairaalaa toimivana26.5.2023 15:48:48 EEST | Tiedote

Taysin uuden psykiatrisen sairaalan rakennustyöt ovat loppusuoralla. Omaiskokemusasiantuntijat tutustuivat ensi vuoden alussa käyttöön otettaviin tiloihin. Vaikutelmat olivat positiivisia. Sekä rakennuksen valoisa arkkitehtuuri että toiminnan kannalta tarkasti harkitut tilat saivat kiitosta. Kokemusasiantuntijoiden mukaan rakennus luo toiminnalle puitteet, vaikka henkilökunta onkin tärkein.

Hyvinvointialue turvaa palveluja myös ulkomaisella työvoimalla – työntekijät ovat pääosin intialaisia ja filippiiniläisiä26.5.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue turvaa eniten hoivaa tarvitsevien pirkanmaalaisten palvelut muun muassa rekrytoimalla työntekijöitä ulkomailta. Aiemmin ulkomaista työvoimaa on ollut vain muutamissa Pirkanmaan kunnissa, mutta nyt ulkomailta tulleita työntekijöitä työskentelee koko hyvinvointialueella. Ulkomainen rekrytointi on yksi keino, jolla työvoiman saatavuutta Pirkanmaalla parannetaan.

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja sen tytäryhtiöiden sähköpostiosoitteista on lähtenyt tietojenkalasteluviestejä24.5.2023 20:09:33 EEST | Tiedote

Useista @pirha.fi, @coxa.fi, @fimlab.fi ja @sydansairaala.fi -loppuisista sähköpostiosoitteista on lähtenyt keskiviikkona 24.5.2023 tietojenkalasteluviestejä. Viestien vastaanottajina on ollut hyvinvointialueen ja tytäryhtiöiden omaa henkilöstöä, mutta voi olla, että kalasteluviestejä on päätynyt myös yksityishenkilöille ja muihin organisaatioihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme