Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Aluehallitus kommentoi hyvinvointialueohjelman luonnosta – tehostamista ei haluta hakea lomautusten tai irtisanomisten kautta

Jaa
Keski-Uudenmaan aluehallituksen seminaarin keskeisenä aiheena tiistaina 11.4. oli Hyvinvointialueohjelman luonnos. Hyvinvointialueohjelman tavoitteena on luoda rakenteet hyvinvointialueemme elinvoimaisuudelle, jotta alueemme palvelut voidaan tulevaisuudessa tuottaa asiakaslähtöisesti, saavutettavasti ja vaikuttavasti.

Lisäksi ohjelmalla haetaan ratkaisuja valtiovarainministeriön asettamaan vaatimukseen talouden alijäämään kattamisesta vuoteen 2026 mennessä. Aluehallituksen yhteinen viesti jatkovalmisteluun oli, ettei kustannussäästöjä tule hakea henkilöstön lomautuksilla tai irtisanomisilla.

”Henkilöstömme työhyvinvointi ja työhön motivoituminen tulevat olemaan keskeisiä tekijöitä ohjelman toteuttamisen onnistumisessa. Haluamme kuunnella ja hyödyntää Keusoten henkilöstön osaamista toiminnan kehittämisessä”, toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu.

Keväällä 2023 aluehallituksen käynnistämän Hyvinvointialueohjelman laadinnan tavoitteena on turvata laadukkaat ja saavutettavat palvelut haastavassa toimintaympäristössä. Hyvinvointialueohjelma rakentaa tarkoituksenmukaista talouden ja resurssien käyttöä sote-palvelujen turvaamiseksi keskiuusimaalaisille.

Ohjelma pohjautuu talouden ja toiminnan kestävän kehityksen ohjelmaan, palvelujen verkostosuunnitelmaan ja henkilöstöohjelmaan sekä toimii strategisena sateenvarjoasiakirjana kaikille toiminnan tehostamiseen tähtääville ohjelmakokonaisuuksille. Tavoitteena on, että Hyvinvointialueohjelma tuodaan aluevaltuustoon päätöksentekoon kesäkuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtajaksi Irma Pahlman26.5.2023 18:02:25 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto päätti kokouksessaan 25.5.23 myöntää aluevaltuuston puheenjohtajalle Eemeli Peltoselle eron puheenjohtajan luottamustoimesta. Eemeli Peltonen jätti eronpyynnön aluevaltuuston puheenjohtajan tehtävästä tultuaan valituksi eduskuntaan huhtikuun vaaleissa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Keusoten valtuutettuna pitkään toiminut Irma Pahlman (sd.).

Aluehallitus hyväksyi HUS-järjestämissopimuksen17.5.2023 09:30:18 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti hyväksyä tiistain 16.5. kokouksessaan HUS-järjestämisopimuksen. HUS-​järjestämissopimus on Uudenmaan hyvinvointialueiden,​Helsingin kaupungin sekä HUS-​yhtymän keskinäinen sopimus, ​jossa osapuolet sopivat keskinäisestä työnjaosta,​ yhteistyöstä ja toiminnan yhteensovittamisesta terveydenhuollon palvelujen järjestämiseksi. Uusimaa-​lain mukaisesti HUS-​järjestämissopimuksen on edistettävä terveydenhuollon kustannusvaikuttavuutta,​ tuottavuutta, ​laatua, ​potilasturvallisuutta, ​palveluketjujen ja palvelukokonaisuuksien toimivuutta,​ ja kielellisiä oikeuksien toteutumista. Lisäksi kokouksessa päätettiin ikääntyneiden kotihoidon, perhehoidon ja asumispalvelujen asiakasmaksuohjeen perusteista. Uuteen soveltamisohjeeseen on kuvattu maksujen määräytymisen perusteet sekä käytännöt yhdenmukaisen toimintatavan varmistamiseksi. Ohjeessa on huomioitu sosiaalihuoltolain ja vanhuspalvelulain tuomat muutokset asiakasmaksulakiin muun muassa yhtei

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme