Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Aluehallitus päätti talousarviosta

Jaa

Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle hyväksyttäväksi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen talousarvion vuodelle 2023 taloussuunnitelman vuosille 2023–2025 sekä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut hyvinvointialueella 1.1.2023 lähtien. Talousarvion osana hyväksyttiin yhtenäiset asiakasmaksut ja omaishoidon tuen tasot.

Aluehallitus esittää sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen hyväksymistä aluevaltuustolleesityslistan liitteen mukaisesti. Lisäksiesitetään vahvistettavaksi asiakasmaksujen alentamisen ja perimättä jättämisen perusteet esityslistan liitteen mukaisesti.  

Hoitojonojen purkamiseen palvelusetelien avulla lisättiin 800 000 euroa.  

Omaishoidon tuki 

Lain mukaan hyvinvointialueella on yhtenäistettävä omaishoidon tuen palkkiot ja myöntämisperiaatteet alueen sisällä.Hyvinvointialueella kymmenen kunnan alueella toimivien omaishoitajien palkkiotasojen yhtenäistämisenseurauksena yli puolella omaishoitajilla hoitopalkkio pysyy ennallaan, osalla palkkiotaso nousee ja osalla palkkiotaso hieman laskee. Budjettiinlisättiin omaishoidon tuen porrastukseen1,2 miljoonaa euroa.  

Tuen myöntämisperiaatteiden yhtenäistäminen saattaa vaikuttaa myös omaishoidon palkkioluokkaan. Omaishoidon palkkion suuruus voimuuttua myös omaishoidettavan hoidon vaativuuden ja sitovuuden muututtua. 
 
Porrastetut omaishoidon tuen palkkioluokat 1.1.2023 alkaen seuraavasti: 
 
- palkkioluokka 1: Päivittäinen toistuva hoidon tarve 423,61 euroa/kk 
- palkkioluokka 2: Ympärivuorokautinen hoidon tarve 847,22 euroa/kk 
- palkkioluokka 3: Erittäin vaativat vaiheet 1474,98 euroa/kk 

- sijaisomaishoitajien palkkiot 1.1.2023 lukien 89,44 euroa/vrk. 
 
Palkkiot tarkistetaan 1.1.2023 voimaan tulevan indeksitarkistuksen mukaisesti. 

Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle hallintosäännön tarkistamista. Hallintosääntöön tehtiin muun muassa muutos, jonka mukaisesti Palvelut ja resurssit -lautakuntaan nimetään kaksi henkilöstön edustajaa. Tarkistettu hallintosääntö astuu voimaan 14.12.2022 alkaen. 

Esityslistan muut päätösasiat hyväksyttiin esitysten mukaisina. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia LaihoLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja / Ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesstyrelse

Puh:050 433 6461mia.laiho@eduskunta.fi

Tietoja julkaisijasta

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 33 / PB 33
02033 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue / Västra Nylands välfärdsområde

https://www.luvn.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut 1.1.2023 alkaen Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme