Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Aluehallitus tutustui työpajan tuloksiin järjestämissuunnitelman toimenpiteiksi

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen aluehallitus kokoontui 31.1.2023 puheenjohtaja Tapani Töllin johdolla.

Viransijainen hyvinvointialuejohtaja, sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisjohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto esitteli aluehallitukselle sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämissuunnitelman toimeenpanon etenemistä. Järjestämissuunnitelman toimenpiteitä on valmistelu työpajatyöskentelyssä 27.1.2023.

Työpajan tuloksissa otettiin kantaa esimerkiksi sosiaali- ja terveyskeskuksiin. Työpajoissa työstettiin myös alueellisia toimeenpanosuunnitelmia toimialueittain. Toimialuejohtajat esittelivät työn tuloksia aluehallitukselle omien toimialueidensa osalta. 

Aluehallitus kiitti työpajatyöskentelyyn osallistuneita hyvistä esityksistä ja keskusteli vilkkaasti työpajojen tuloksista. Aluehallitus antoi viranhaltijoille myös evästyksiä jatkotyöskentelyn tueksi.

Järjestämissuunnitelman toimenpiteitä tullaan käsittelemään aluehallituksen kokouksissa kevään aikana lähes viikoittain. Pohteen aluehallitus voisi päättää tarpeenmukaisista sote-keskuksista 25.4.2023.

Muut kokousasiat

Pohteen aluehallitus sai toimialuejohtajilta selvitykset toimialueiden suunnitelmista tiimivastaaviksi, jotka toimivat useissa yksiköissä lähimpinä arjesta vastaavina esihenkilöinä.

Pohteen aluehallitus hyväksyi hyvinvointialueen vanhusneuvoston toimintasäännön ja hyvinvointialueen vammaisneuvoston toimintasäännön.

Aluehallitus hyväksyi joulukuussa 2022 hyväksytyn palveluhinnaston täydentämisen ja päivittämisen ensihoidon sekä Siikalatvan, Kärsämäen ja Lumijoen palvelujen osalta.

Aluehallitukselle esiteltiin terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoretta julkaisua Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella – alueellinen asiantuntija-arvio 2022. Lisäksi toimialuejohtajat vastasivat aluehallituksen toimintaan liittyviin kysymyksiin.

Kokousajat ja pöytäkirjat Pohteen sivuilla

Aluehallitus kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 7.2.2023. Kevään kokousajat, esityslistat ja tarkastetut pöytäkirjat löydät Pohteen verkkosivustolta aluehallituksen sivulta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme