Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluevaltuusto hyväksyi talousarvion ja ensimmäisen strategian

Jaa

Pirkanmaan aluevaltuusto hyväksyi maanantaina hyvinvointialueen talousarvion ja lähivuosien taloussuunnitelman sekä kuluvan aluevaltuustokauden strategian. Valtuuston päätti myös konserniohjeesta, valiokuntien työjärjestyksestä sekä muutoksista hallintosääntöön.

Hyvinvointialueen palveluihin arvioidaan menevän rahaa ensi vuonna 2,6 miljardia euroa. Sote-palvelut muodostavat 98 prosenttia ja pelastuspalvelut kaksi prosenttia menoista. Hyvinvointialueen henkilöstömenot ovat noin 1,1 miljardia. Myös palvelujen ostamiseen käytetään vastaavan kokoinen summa. Hyvinvointialueen talousarvio on 63,5 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti talousarvioon ponnen, jonka mukaan omaishoidon tukitasojen muutoksen vaikutusta omaishoitajien määrään ja hyvinvointiin sekä raskaampien palvelujen tarpeeseen arvioidaan ensi vuoden aikana ja varaudutaan tarkistamaan tukitasoja.

Historian ensimmäinen strategia

Aluevaltuusto on koko toimikautensa ajan valmistellut strategiaa, joka hyväksyttiin maanantain kokouksessa. Hyvinvointialueen arvot ovat ihmisläheisyys, arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja luottamus. Visiossa tavoitellaan sitä, että pirkanmaalaiset olisivat ylpeitä hyvinvointialueensa palveluista ja suosittelisivat niitä.

Strategian perusteella hyvinvointialueen ensimmäiset vuodet ovat luottamuksen ja toimintakulttuurin rakentamisen sekä ihmiskeskeisyyden ja asiakaskokemuksen parantamisen aikaa. Palvelujen saatavuutta halutaan parantaa muun muassa digipalvelujen tarjontaa lisäämällä.

Asiakasmaksuja tarkennettiin

Aluevaltuusto käsitteli jälleen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja muun muassa tarkentuneen lainsäädännön pohjalta. Aluevaltuusto hyväksyi asiakasmaksut aluehallituksen esityksen mukaisesti.

Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti ponnen, jonka mukaan asiakasmaksutason vaikutuksia seurataan ja tulevaisuudessa asiakasmaksuja voidaan alentaa tai osasta niistä voidaan luopua, mikäli sen katsotaan olevan ennaltaehkäisyn tai hoidon oikea-aikaisuuden kannalta tarpeellista tai muusta syystä taloudellisesti kannattavaa.

Hallintosääntöön tarkennuksia, valiokunnille työjärjestys

Aluevaltuusto tarkensi hallintosääntöön muun muassa jaostojen ja joidenkin viranhaltijoiden tehtäviä. Valtuusto päätti kokouksessa tehdyn esityksen pohjalta, että konserni- ja toimitilajaosto päättää hyvinvointialueen ehdokkaiden nimeämisestä konserniyhteisöjen, osakkuusyhtiöiden ja säätiöiden hallituksiin tai vastaaviin toimielimiin, pois lukien valtion ja yhteistoiminta-alueen osakkuusyhtiöt, joihin ehdokkaat nimeää aluehallitus. Sama tarkennus tehtiin myös konserniohjeeseen.

Aluevaltuusto hyväksyi valiokunnille nyt myös työjärjestyksen. Valiokunnat eivät linjaa tai päätä asioita, mutta voivat esittää huomioita, vaihtoehtoja, tarpeita, epäkohtia tai tavoitteita valiokuntamietinnön muodossa. Valiokuntamietintö toimii aluehallituksen päätösvalmistelun, esittelyn ja päätöksenteon tukena sekä taustamateriaalina.

Tulevaisuus- ja strategiavaliokunnan toimenkuvan loppuun lisättiin äänestyksen jälkeen, että valiokunta avustaa päätöksentekoelimiä hyvinvointialueen strategian ja palvelustrategian toimeenpanon tulosten arvioinnissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lauri LylyAluevaltuuston puheenjohtaja

Puh:050 68293

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten eteisvärinän seulontakokeilusta hyviä kokemuksia: seulonta toteutui luotettavasti ilman asiakaskäynnin pidentämistä24.1.2023 10:28:09 EET | Tiedote

PirKATI-hankkeeseen sisältyvässä puolen vuoden pilottiprojektissa haettiin toimintamallia, jossa kotisairaanhoidon asiakkailta seulottiin sydämen rytmihäiriöitä osana päivittäistoimintaa. Sujuvan toimintamallin ohessa tavoitteena oli selvittää uuden teknologian käytettävyys ja luotettavuus sekä kuvata pilotin aikana tulokset ja arvioida kustannusvaikuttavuutta.

Pirkanmaan nuorisovaltuustoon nimettiin 33 nuorta - työvuorosuunnittelun valmistelua jatketaan yhteistyössä henkilöstön kanssa23.1.2023 12:59:16 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus nimesi maanantaina nuorisovaltuuston kuluvalle vuodelle. Aluehallitus päätti myös esittää vastauksenaan valtuustoaloitteeseen, että ohjelmistoavusteisen työvuorosuunnittelun valmistelua jatketaan yhteistyössä henkilöstön kanssa. Aluehallitus edellyttää, että henkilöstö voi osallistua työvuorosuunnittelun prosessien uudistamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme