Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluevaltuusto valitsi Taru Kuosmasen, Juhani Sandin ja Pekka Erolan johtajavirkoihin

Jaa

Pirkanmaan aluevaltuusto valitsi maanantain kokouksessaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveysjohtajaksi Taru Kuosmasen, konsernipalvelujohtajaksi Juhani Sandin ja tukipalvelujohtajaksi Pekka Erolan. Hyvinvointialueen hallintosääntöön tarkennettiin muun muassa ammattikuntakohtaista johtamista sekä jaostojen ja valokuntien tehtäviä.

Hyvinvointialueen hallintosääntöön lisättiin maanantaina ammattikuntakohtaisen johtamisen johtavat viranhaltijat ja heidän tehtävänsä. Vastaava lääkäri, sosiaalihuollon johtava viranhaltija ja hoitotyön johtava viranhaltija hoitavat hallintosäännössä määriteltyjä ammatillisia johtamistehtäviä sosiaali- ja terveysjohtajan alaisuudessa.

Lisäksi hallintosääntöön hyväksyttiin omaisuuden luovuttamista ja hankintaa koskevat määräykset, aluehallituksen jaostojen tehtävät ja päätösvalta sekä aluevaltuuston valiokuntien tehtävät. Myös vaikuttamistoimielinten tehtäviä on tarkennettu. Aluevaltuusto piti lisäksi tärkeänä, että vaikuttamistoimielimet otetaan jatkossa vieläkin tiiviimmin mukaan asioiden valmisteluun.

Aluevaltuusto hyväksyi myös muutoksen palkkiosääntöön äänestyksen jälkeen. Aluehallituksen puheenjohtajan, jaostojen puheenjohtajien sekä aluevaltuuston puheenjohtajan vuosipalkkioita korotetaan 15.6., koska työmäärä on osoittautunut ennakkoon arvioitua suuremmaksi. Aluehallituksen puheenjohtajan uusi vuosipalkkio Pirkanmaalla on 18 000 euroa ja aluevaltuuston puheenjohtajan vuosipalkkio 12 000 euroa. Aluehallituksen alaisten jaostojen puheenjohtajien vuosipalkkio on 5000 euroa. Vuosipalkkio maksetaan kokouspalkkion lisäksi.

Aluevaltuusto valitsi Kuosmasen, Sandin ja Erolan

Aluevaltuusto valitsi maanantaina Taru Kuosmasen sosiaali- ja terveysjohtajaksi, Juhani Sandin konsernipalvelujohtajaksi ja Pekka Erolan tukipalvelujohtajaksi. Kuosmanen toimii tällä hetkellä Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajana, Sand puolestaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Taysin johtajaylilääkärinä. Erola johtaa tällä hetkellä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tukipalvelujen tuotannosta vastaavaa palvelukeskusta.

Virat olivat sisäisessä ilmoittautumismenettelyssä 25.4. ‒ 9.5.2022. Hakijoista tehtiin ansiovertailu ja heitä haastateltiin. Ansiovertailu sisälsi virkaan ilmoittautuneet, ja lisäksi valinnassa huomioitiin muut liikkeenluovutuksen piirissä olevat kelpoisuusvaatimukset täyttäneet henkilöt.

Sidonnaisuusilmoitukset tiedoksi

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi luottamushenkilöiltä ja johtavilta viranhaltijoilta saadut, lakiin perustuvat sidonnaisuusilmoitukset. Pirkanmaan hyvinvointialueella velvollisuus ilmoittaa sidonnaisuuksistaan koskee aluehallituksen jäseniä ja varajäseniä, aluevaltuuston puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajia, tarkastuslautakunnan puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajia, hyvinvointialuejohtajaa, aluehallituksen muuta esittelijää sekä tarkastuslautakunnan esittelijää.

Syksyn kokousajat

Aluevaltuuston hyväksyi myös muut asialistalla olleet asiat. Syksyn 2022 kokousajat ovat Tampereen valtuustosalissa seuraavina päivinä:

16.8.2022 klo 17
5.9.2022 klo 17
3.10.2022 klo 17
7.11.2022 klo 17
5.12. 2022 klo 17

Joulukuun talousarviokokouksen kellonaikaa pyritään aikaistamaan.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pekka Erola
Pekka Erola
Lataa
Taru Kuosmanen
Taru Kuosmanen
Lataa
Juhani Sand
Juhani Sand
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueeseen yhdistyvät 1.1.2023 Pirkanmaan maakunnan alueella sijaitsevien kuntien sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelut ja sairaanhoitopiiri. Hyvinvointialueelle siirtyy noin 19 000 työntekijää. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus käsittelee asiakasmaksujen yhdenmukaistamista 16.6. kokouksessaan13.6.2022 13:44:04 EEST | Tiedote

Pirkanmaan aluehallitus käsittelee torstaina 16.6. klo 15 alkavassa kokouksessaan esitystä vuonna 2023 hyvinvointialueella perittävistä asiakasmaksuista sekä alentamisen ja perimättä jättämisen perusteita. Asiakasmaksuesitys on valmisteltu pääsääntöisesti asiakasmaksuasetuksen mahdollistamien enimmäismäärien mukaan. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksutaksaa täydennetään syksyn 2022 aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme