Alvar Aalto -säätiö

Alvar Aallon jalostettu maisema -seminaari avaa näkökulmia rakennetun ympäristön ja maiseman suhteeseen

Jaa

Alvar Aallon jalostettu maisema -seminaari järjestetään 23.10.2020 Keski-Suomen museossa ja Alvar Aalto -museossa, Jyväskylässä. Seminaarin teemat keskittyvät Aallon arkkitehtuuriin maisemasuunnittelun näkökulmasta.

Teknillisen korkeakoulun päärakennuksen (nyk. Aalto-yliopisto) puisto, Espoo. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Teknillisen korkeakoulun päärakennuksen (nyk. Aalto-yliopisto) puisto, Espoo. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.

Aallon opit maisema-arkkitehtuurista ovat yhteistä perintöämme ja sovellettavissa maisemasuunnitteluun yhä tänäkin päivänä, kun keskustelu luonnon roolista kaupungeissa on ajankohtainen. Seminaarin puheenvuorot valaisevat Alvar Aallon töiden lisäksi Aino Aallon roolia puutarha- ja maisemasuunnittelijana. Esitykset tuovat esiin myös näkökulmia Aaltojen suunnittelutyöhön vaikuttaneista ajankohtaisista arkkitehtuurin virtauksista, puutarhataiteesta sekä arkkitehtien ulkomaan matkoilla näkemistään ratkaisuista, joissa rakennettu ympäristö ja arkkitehtuuri nivoutuvat yhteen.

Seminaari sisältää teemoitettuja puheenvuoroja ja puhujina kuullaan neljää, ansioitunutta alan asiantuntijaa. Taidehistorioitsija, FM Teija Isohauta luennoi aiheesta ”Aalto maiseman tekijänä”. Arkkitehti Mona Schalinin esitys on nimeltään ”Puutarhat ja maisemat arkkitehdin näkökulmasta – Aino Aalto ja hänen sukupolvensa”. Professori Tom Simonsin luennon aiheena on ”Alvar Aallon puutarhataiteen lähteet ja kuinka hän ne leikillisesti sovelsi”. Seminaarin päättää Professori Vilhelm Helanderin esitys ”Välimeren maiseman ja kulttuurin merkitys Aallon arkkitehtuurissa”.

Osa seminaarin puheista toteutetaan etäyhteyden välityksellä. Seminaaria voi seurata sekä paikan päällä että etäyhteyden välityksellä striimattuna, mutta ilmoittautuminen on välttämätön. Seminaari liittyy Alvar Aalto -museon ja Arkkitehtuurimuseon yhteistyössä toteuttamaan, Alvar Aallon jalostettu maisema -näyttelyyn, joka on esillä Alvar Aalto -museossa 25.10.2020 saakka.

Seminaariesitysten jälkeen seuraa paneelikeskustelu sekä kakkukahvit ja opastettu kierros Alvar Aalto -museossa esillä olevaan Alvar Aallon jalostettu maisema -näyttelyyn. Keski-Suomen museon auditoriossa järjestettävä suomenkielinen seminaari on kaikille avoin ja maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista.

Seminaaria voi seurata ajantasaisena live stream -lähetyksenä. Esitysten taltioinnit kootaan katsottavaksi Alvar Aalto -säätiön verkkosivuille tapahtuman jälkeen.

Seuraamme COVID19-viruksen vaikutusta tapahtuman toteutukseen. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme.

Yhteyshenkilöt

Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

Kuvat

Teknillisen korkeakoulun päärakennuksen (nyk. Aalto-yliopisto) puisto, Espoo. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Teknillisen korkeakoulun päärakennuksen (nyk. Aalto-yliopisto) puisto, Espoo. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alvar Aalto -säätiö
Alvar Aalto -säätiö

JYVÄSKYLÄ ja HELSINKI

040 135 6210https://www.alvaraalto.fi

Alvar Aalto -säätiö toimii paremman arkiympäristön ja muotoilukulttuurin hyväksi lähtökohtanaan Alvar Aallon ja hänen elämäntyönsä humanistiset ja ekologiset arvot. Alvar Aalto -museo, säätiön osana, pitää yllä ja kartuttaa kokoelmiaan ja arkistojaan sekä tuottaa monipuolisia yleisön- ja asiantuntijapalveluita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alvar Aalto -säätiö

Alvar Aalto -matkailureitti tukee kotimaisia matkailualan pienyrittäjiä ja suomalaisen kulttuuriperinnön säilymistä2.6.2020 17:38:07 EESTTiedote

Viime vuosina Alvar Aalto -säätiössä on panostettu vahvasti Aallon kohteisiin matkaavan yleisön palveluun. Verkkosivusto Visit Alvar Aalto kokoaa ensimmäistä kertaa yhden osoitteen alle kaikki matkailijoille avoinna olevat Aalto-kohteet ja saatavilla olevat palvelut. Matkailureitti on suunniteltu yhdessä yli kahdenkymmenen Alvar Aalto -kaupungin matkailuasiantuntijan kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme