Newsec

Alvar Aallon Sokeripalan tilat vuokrattavissa historiansa ensimmäistä kertaa

Jaa

Laatu, ajattomuus ja historia kohtaavat Alvar Aallon suunnittelemassa uniikissa toimistorakennuksessa osoitteessa Kanavaranta 1. Vuosikymmeniä Stora Enson pääkonttorina toiminut kiinteistö on nyt historiansa ensimmäistä kertaa vapautunut uusille käyttäjille, ja ensimmäiset vuokralaiset muuttavat taloon vuonna 2023.

Kanavaranta 1 on kiinteistö, josta löytyy monimuotoisia tiloja yrityksille, joille sijainti, tunnelma ja tilojen inspiroivuus ovat merkityksellisiä: kattoterassi ja ravintola huikeina näkymineen, edustamiseen ja neuvottelukäyttöön sopivia kabinetteja ja neuvotteluhuoneita, avokonttori ja perinteisiä toimistotiloja. Talon alla on myös pysäköintitilaa autoille ja pyörille.

Arvokiinteistö muuttuu modernin tietotyön tiloiksi

Kanavaranta 1 on suojeltu kiinteistö. Tämä tarkoittaa, että rakennus pysyy alkuperäisen kaltaisessa toimistokäytössä, ja uudistushankkeen suunnittelu lähtee liikkeelle siitä, että ainutlaatuinen interiööri säilytetään rakennussuojelupäätöksen mukaisesti. Muutoshanketta johtaa tekniikan tohtori, arkkitehti (SAFA) Marianna Heikinheimo Ark-byroo Oy:stä. Heikinheimo on väitellyt Alvar Aallon arkkitehtuurista, ja hän toimii kollegoineen arkkitehtina muutoshankkeissa, konsulttina kaavahankkeissa ja asiantuntijana erilaisissa selvitystöissä.

Heikinheimon visiona on avata ainutlaatuinen rakennus osittain myös yleisölle.

”Toimistotalon kattokerrokseen sopisi kaikille avoin ravintola, josta voisi tulla keskeinen kohtaamispaikka kantakaupungissa. Katutasolla toimi aikoinaan Finnlinesin lippukonttori, ja tällä paikalla kukoistaisi nytkin ympäristöönsä avautuva palveluliiketoiminta”, Heikinheimo toteaa.

Ensimmäinen vuokralainen muuttaa tiloihin vuonna 2023

Vuonna 1962 valmistuneen Sokeripalan ensimmäinen uusi vuokralainen on asianajotoimisto DLA Piper. Rakennuksen neljästä kerroksesta noin 1,5 tulee DLA Piperin käyttöön. Uusiin tiloihinsa yritys muuttaa vuoden 2023 alussa.

”Olemme kansainvälinen yritys, jolle merkitykselliset asiakaskohtaamiset ja henkilökunta ovat tärkeitä. Tilojen tulee vastata yrityksemme arvoja ja sopia alalle, jolla toimimme. Kanavaranta 1, rakennuksen ainutlaatuisuus sekä sinne nyt työn alla olevat tilamuutokset vastaavat hienosti odotuksiamme niin asiakaskohtaamisten kuin henkilökunnankin tarpeita ajatellen. Ja onhan rakennus kerrassaan upea, Aallon aikaa kestäviä huonekaluja ja valaisimia sekä näkymät, jotka muuttuvat ja tekevät vaikutuksen ikkunasta ja kerroksesta toiseen”, toteaa DLA Piper Finlandin Managing Partner Ilkka Liljeroos.

Newsec omistajan kumppanina koko Pohjoismaissa

Rakennuksen omistaa saksalainen Deka Immobilien WestInvest-InterSelect -kiinteistösijoitusrahasto, joka on yksi Saksan suurimmista kiinteistösijoittajista. Rahasto omistaa ympäri maailmaa yli 500 kiinteistöä, joista useat ovat kaupunkien keskustoissa sijaitsevia tunnettuja arvorakennuksia.

Newsec toimii kiinteistössä kokonaisvaltaisena managerina ja vastaa myös kohteen uudelleen kehittämisestä sekä vuokraamisesta. Newsec on myös Dekan partneri kaikissa Pohjoismaissa.

”Kanavaranta 1 on monella tapaa täysin ainutlaatuinen. Aallon kynästä ei rakenneta enää lisää eikä tämä merinäköalalla varustettu helmi ole koskaan aiemmin ollut ns. markkinassa. Olen iloinen siitä, että markkinaympäristön turbulenssista huolimatta kohteen vuokraus sujuu siten, että melko pian edellisen vuokralaisen poismuuton jälkeen pääsemme jo julkistamaan ensimmäisen ankkurivuokralaisen Kanavarantaan”, Newsecin vuokraustiimin johtaja Jussi Kivitie kertoo.

Lisätietoja

Newsec, Commercial Leasing & Consulting | Jussi Kivitie, Director, Team Leader | jussi.kivitie@newsec.fi | +358 50 420 1146

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Newsec, Commercial Leasing & Consulting | Jussi Kivitie, Director, Team Leader | jussi.kivitie@newsec.fi | +358 50 420 1146

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Newsec
Newsec
Mannerheiminaukio 1 A, PL 52
00101 Helsinki

http://www.newsec.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Newsec

Newsec keskittyy entistä enemmän digitalisaatioon ja kestävään kehitykseen20.4.2022 10:53:59 EEST | Tiedote

Newsecin uusin lanseeraus, Newsec Digital Accelerator, vahvistaa Newsecin asemaa digitalisaation ja kestävän kehityksen saralla. Digital Acceleratoria johtamaan ja jatkamaan Newsecin pitkäjänteisen työn kehittämistä kiinteistöalan digitalisoimiseksi on nimitetty Christoffer Börjesson. Börjessonilla on laaja kokemus digitalisaatiosta, IoT:stä ja IT-turvallisuudesta kiinteistöalalla.

Newsec: Vuosi 2021 oli pohjoismaisille kiinteistömarkkinoille poikkeuksellisen vahva vuosi2.3.2022 11:32:08 EET | Tiedote

Talous on elpynyt ripeästi pandemian aiheuttaman pudotuksen jälkeen. Talouden nopea toipuminen näkyi myös kiinteistömarkkinoilla vuonna 2021 ja kiinteistökauppaa on käyty vilkkaasti. Kiinteistömarkkinoiden kaupankäyntivolyymi oli Pohjoismaissa ja Baltiassa ennätykselliset 77 miljardia euroa viime vuonna. Tämä jättää alueelle tavanomaisen 45–50 miljardin euron transaktiovolyymin selvästi varjoonsa. Vuosi 2022 jatkaa niin Pohjoismaiden kuin Suomen kiinteistömarkkinoiden osalta erittäin vahvasti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme