Alvar Aalto -säätiö

Alvar Aalto -museolle ja Keski-Suomen museolle merkittävä avustus museokeskuksen toimintakonseptin suunnitteluun

Jaa

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Alvar Aalto -museolle ja Keski-Suomen museolle 350 000 euron avustuksen. Myönnetyllä Museovisio-apurahalla Keski-Suomen museo ja Alvar Aalto -säätiö ryhtyvät luomaan toimintakonseptia ja brändiä uudelle, yhteiselle museokeskukselle Jyväskylän Ruusupuistoon.

Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo ovat molemmat arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemia. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo ovat molemmat arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemia. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.

Kaksi erillistä museota yhdistävä museokeskus mahdollistaa resurssien yhdistämisen sekä tilallisesti että toiminnallisesti ja vahvistaa näin Jyväskylän mainetta Alvar Aallon ja museoiden kaupunkina.

”Uuden museokeskuksen tavoitteena on profiloitua kulttuuriympäristöön, arkkitehtuuriin ja muotoiluun erikoistuneeksi monitoimitaloksi, jonka elämykselliset sisällöt houkuttelevat entistä laajempaa yleisöä”, kertoo Jyväskylän kaupungin museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen Keski-Suomen museosta.

Museokeskus mahdollistaa mm. yhteisen näyttelyohjelmiston ja entistä paremmin suunniteltua tapahtumatarjontaa erilaisille kohderyhmille. Kaikille kaupunkilaisille tarkoitetussa museokeskuksessa yhdistyvät luontevasti taide ja tiede, kulttuuriympäristö, arkkitehtuuri ja muotoilu. Se tarjoaa myös inspiroivan ja ainutlaatuisen oppimisympäristön kouluille niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

”Vaiheittain etenevän museokeskuksen toteuttaminen etenee aikataulussaan ja Alvar Aalto -museon peruskorjauksen ja museot yhdistävän nivelosan hankesuunnittelu valmistuu tammikuussa 2020. Keski-Suomen museo avataan yleisölle peruskorjattuna helmikuussa 2020. Tavoitteena on, että uusi museokeskus - erilaisten yleisöjen ja tapahtumien kohtauspaikka - avataan kokonaisuudessaan yleisölle vuonna 2023”, kertoo Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh.

Suomen Kulttuurirahasto myönsi Museovisio-apurahoja kymmenelle museolle eri puolille Suomea, yhteensä kolmen miljoonaan euron verran. 

Aiemmin tänä syksynä Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi molemmille museoille vastuumuseo-statuksen. Vuoden 2020 alusta lähtien Keski-Suomen museo toimii Keski-Suomen alueellisena vastuumuseona ja Alvar Aalto -museo puolestaan valtakunnallisena vastuumuseona, toimialueenaan Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperintö.

Yhteyshenkilöt

Alvar Aalto -säätiö
Tommi Lindh, toimitusjohtaja
puh. 044 562 1625
tommi.lindh@alvaraalto.fi

Keski-Suomen museo
Heli-Maija Voutilainen, museotoimenjohtaja
puh. 050 355 5048
heli-maija.voutilainen@jyvaskyla.fi

Kuvat

Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo ovat molemmat arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemia. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo ovat molemmat arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemia. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Alvar Aalto -säätiö
Alvar Aalto -säätiö

JYVÄSKYLÄ ja HELSINKI

040 135 6210https://www.alvaraalto.fi

Alvar Aalto -säätiö toimii paremman arkiympäristön ja muotoilukulttuurin hyväksi lähtökohtanaan Alvar Aallon ja hänen elämäntyönsä humanistiset ja ekologiset arvot. Alvar Aalto -museo, säätiön osana, pitää yllä ja kartuttaa kokoelmiaan ja arkistojaan sekä tuottaa monipuolisia yleisön- ja asiantuntijapalveluita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alvar Aalto -säätiö

Aino ja Alvar Aallon elämäntyöstä kertova näyttely avautuu Japanissa19.12.2019 17:13:19 EETTiedote

Tokiossa avataan näyttely "Aino & Alvar Aalto – Shared Visions. Small is beautiful - ideal homes for everyone", joka kertoo Aino ja Alvar Aallon elämäntyöstä arkkitehtuurin ja muotoilun parissa. Näyttely aloittaa kolmiosaisen, Alvar Aalto -museon ja japanilaisen Takenaka Corporationin yhteistyössä toteuttaman näyttelyjen sarjan, joka esittelee Aaltojen suunnittelutyön keskeisiä aiheita. Näyttely on avoinna Gallery A4:ssä 27. tammikuutta saakka.

Kaunis elokuinen sää suosi Alvar Aalto -viikkoa ja keräsi paikalle tuhansia kävijöitä Paimiossa ja Turussa4.9.2019 13:53:44 EESTTiedote

Elokuun viimeisellä viikolla Paimiossa ja Turussa vietetty Alvar Aalto -viikko täytti toiveet ohjelmiston monipuolisuuden ja sisällön osalta. Lämpimän aurinkoiset päivät houkuttelivat paikalle kaupunkitapahtumaan yleisöä yli odotusten ja arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen ympärille rakennettu ohjelmisto keräsi reilun viikon aikana tuhansia kävijöitä noin neljäänkymmeneen tapahtumaan kahdessa eri kaupungissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme