Vihreät Euroopan parlamentissa

Alviina Alametsä edustamaan Euroopan parlamenttia Euroopan rauhaninstituutissa

Jaa

Alametsä on nuorin koskaan tehtävään valittu henkilö.

Alviina Alametsä. Kuva: Euroopan Parlamentti/Eric Vidal
Alviina Alametsä. Kuva: Euroopan Parlamentti/Eric Vidal

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä (Vihreät) on nimetty tarkkalijajäseneksi Euroopan rauhaninstituutin (EIP) hallitukseen. 

“Rauhanvälitys on ratkaisu moneen maailman ongelmaan. Maailma tarvitsee lisää tulitaukoja ja ihmisoikeuksia, ei asevarustelua ja sotia. Siksi otan tämän tehtävän erittäin vakavasti, ja olen kiitollinen luottamuksesta päästä seuraamaan ja osallistumaan rauhanvälitykseen yhä tiiviimmin”, Alametsä kertoo.

“Erityisesti toivon voivani edistää EU:ssa ja EIP:ssä nuorten ja naisten osallisuutta rauhan rakentamisessa. Kestävää rauhaa ei saavuteta, jos puolet väestöstä ei ole mukana sen luomisessa. Nuoret muodostavat enemmistön monien konfliktialueiden väestöstä. Heitä täytyy kuulla, ja heidän täytyy antaa rakentaa oma tulevaisuutensa”, hän jatkaa.

Euroopan rauhaninstituutti on riippumaton organisaatio, joka perustettiin vuonna 2014 Suomen ja Ruotsin aloitteesta. Se tarjoaa asiantuntemusta ja neuvontaa konfliktien ratkaisemiseksi, ja osallistuu konkreettisesti rauhanprojekteihin ja rauhanneuvotteluihin paikan päällä konfliktialueilla esimerkiksi Syyriassa. Euroopan rauhaninstituuttia puheenjohtaa entinen Ruotsin ulkoasiain valtiosihteeri Annika Söder. Instituuttia on aiemmin puheenjohtanut myös Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto.

“Euroopan rauhaninstituutti tekee arvokasta työtä sotien ja konfliktien ratkaisemiseksi, ihmishenkien ja rauhan puolesta”, summaa Alametsä.

Tarkkailijajäsenet toimivat yhdessä EIP johdon kanssa edistääkseen instituutin ja parlamentin yhteistyötä konfliktinratkaisussa, kansainvälisessä vuoropuhelussa ja sovittelussa.

”Euroopan unioni on pohjimmiltaan rauhan liitto. Tänään 21.9. vietetään kansainvälistä rauhan päivää, ja toivon rauhan teeman näkyvän vahvemmin myös EU:ssa, tänään ja huomenna. Meidän täytyy nostaa rauhanvälitys ja konfliktien torjunta keskeiseen asemaan Euroopassa, ja koko maailmassa”, Alametsä toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Alviina Alametsä,
0407294597
alviina.alametsa@ep.europa.eu

Kuvat

Alviina Alametsä. Kuva: Euroopan Parlamentti/Eric Vidal
Alviina Alametsä. Kuva: Euroopan Parlamentti/Eric Vidal
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät Euroopan parlamentissa
Vihreät Euroopan parlamentissaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Ville Niinistö: Energiamurroksen vauhdittaminen vastaa energian hinnannousuun paremmin kuin fossiiliriippuvuuden jatkaminen6.10.2021 12:33:53 EEST | Tiedote

Euroopan hurjasti nousseet kaasun ja sähkön hinnat herättävät huolta. Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö toteaa, että energiamurroksen vauhdittaminen on ratkaisu myös tähän tilanteeseen ja riippuvuutta fossiilitaloudesta kannattaa edelleen vähentää nopeasti. Europarlamentti keskusteli energiapolitiikasta täysistunnossaan tänään Strasbourgissa.

Ville Niinistö europarlamentin raportoijaksi hiilinieluasetuksesta6.9.2021 16:27:02 EEST | Tiedote

Vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö ryhtyy pääneuvottelijaksi eli raportoijaksi hiilinielujen asetuksesta europarlamentin kannan muodostamisessa. Ympäristövaliokunnan ryhmävastaavat päättivät tehtävien jaosta tänään. Maankäyttöä koskeva LULUCF-asetus määrittelee sitä, miten maankäyttösektorin eli esimerkiksi metsien hiilinielut ja päästöt otetaan huomioon EU:n ilmastotavoitteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme