Schneider Electric

Älykäs kiinteistönhallinta tehostaa Savilahden uuden kampuksen ylläpitoa

Jaa
Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella on laaja valikoima Schneider Electricin ratkaisuja.
Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella on laaja valikoima Schneider Electricin ratkaisuja.
  • Savon ammattiopiston Savilahden uusi kampus hyödyntää modernia kiinteistönhallintajärjestelmää rakennusten ylläpidossa.
  • Kiinteistönhallintajärjestelmään on liitetty suurin osa rakennusten kiinteistötekniikasta. Isossa osassa toimintoja on integraatiomahdollisuus automaatiojärjestelmään.
  • Pilvipalveluna toimivan eValvomon kautta koko kampuksesta saadaan tietokoneen näytölle kattava kuva, ja laitteet on helppo paikantaa palvelun avulla.

Tiedote, 29.3.2023 – Savon ammattiopiston moderni Savilahden kampus valmistui kesän 2022 lopulla. Kampuksen jokaisessa rakennuksessa on Schneider Electricin moderni kiinteistönhallintajärjestelmä, joka pitää kampuksen energiatehokkaana ja helposti hallittavana. Kiinteistönhallintajärjestelmän käyttöliittymä toimii internet-selaimella mistä tahansa, missä on käytössä verkkoyhteys.

Schneider Electricillä ja Savon ammattiopistolla eli Sakkylla on sovittuna yhteinen maali, jota kohti projektin aikana on menty.

– Meillä on alusta asti ollut ideana, että olemme mukana koko kiinteistön elinkaarella. Olemme tuoneet mahdollisimman monipuolisesti esille erilaisia mahdollisuuksia kiinteistönhallintaan ja auttaneet asiakasta päätöksenteossa, kertoo asiakkuuspäällikkö Jukka Romppanen Schneider Electriciltä.

Laaja mittarointi tarjoaa kokonaisvaltaisen näkymän energiankulutukseen

Sakky rakennuttaa kaikki uudet oppilaitosrakennukset Joutsenmerkin kriteerin mukaisesti. Sakkylle on jo myönnetty Joutsenmerkit Iisalmen, Varkauden ja Toivalan kampuksien uusille oppilaitosrakennuksille. Savilahden kampuksen osalta Joutsenmerkkiä haetaan vuoden 2023 aikana. Joutsenmerkin kriteerit huomioivat koko rakennuksen elinkaaren, joten kiinteistönhallinnalle on asetettu paljon painoarvoa.

– Valmistuneella kampuksella on laaja valikoima Schneider Electricin ratkaisuja. Rakennuksissa on laaja mittarointi, joka kattaa sähkön, veden sekä kylmä- ja lämpöenergian kulutukset. Mittaroinnin avulla kiinteistön omistaja ja huolto saavat valtavasti tietoa talon toiminnasta. Mittarointi on myös energiatehokkuuden edellytys: kun voidaan reaaliaikaisesti nähdä, mihin energiaa kuluu, sen säästämiseksi on helpompi tehdä toimenpiteitä, kertoo hankkeen projektipäällikkö Mika Paasisalo Schneider Electriciltä.

Kiinteistönhallinta on mahdollista integroida automaatiojärjestelmään

Osaa toiminnoista ohjaa jo automaatio.

– Kohteeseen on nyt asennettu kaikki kiinteistönhallintaan vaadittavat laitteet. Osa talon toiminnoista on jo automatisoitu, kuten valaistus. Valaistusta voidaan ohjata luonnonvalon mukaan: iltapäivästä valoa esimerkiksi lisätään luokkahuoneissa, jotta opiskelijoiden vireystila pysyy yllä. Automaation avulla voidaan säätää myös valojen värilämpötilaa vuorokaudenajan mukaisesti, kertoo Paasisalo.

Jatkossa automaatioon on mahdollista integroida useita kiinteistönhallinnan osia.

– Rakennukseen on tulossa palointegraatio, eli kaikki paloilmaisimet liitetään Schneider Electricin EcoStruxure-automaatiojärjestelmään. Myös kulunvalvontaan on suunniteltu integraatiota: tämä tarkoittaa, että jatkossa esimerkiksi ovia voidaan ohjata ja avata etänä.

Kiinteistönhallintajärjestelmän lisäksi kampukselle on asennettu Schneider Electricin älykkäät sähköautojen latauslaitteet.

eValvomon avulla kattava kuva kiinteistöistä

Kampuksen kiinteistönhallintaa hallinnoidaan pilvipalvelu eValvomon kautta.

– eValvomoon voidaan mallintaa koko rakennus ja kaikki sen toiminnot. Palveluun avautuu kerroskohtaiset pohjapiirustukset, joista näkee esimerkiksi eri ilmastointikoneiden palvelualueet, palopellit, huonesäätimet ja vesimittarit. Siellä voi liikkua klikkaamalla kerroksesta toiseen ja tarkastella kaikkia rakennusten tiloja. eValvomo on kiinteistön ylläpitoa huomattavasti helpottava palvelu, sanoo Mika Paasisalo.

Jatkossa rakennuksen kiinteistönhallinnassa on mahdollista hyödyntää tekoälyä.

– Rajapinnat on tehty koko kiinteistöön. Nyt viilaamme sitä, miten järjestelmästä voidaan saada kaikki hyöty irti asiakkaan tarpeiden mukaisesti, Jukka Romppanen summaa.

Lisätiedot:

Mika Paasisalo, tuotantopäällikkö Schneider Electric

mika.paasisalo@se.com

puh. 0500 670298

Jukka Romppanen, asiakkuuspäällikkö Schneider Electric

jukka.romppanen@se.com

puh. 050 4059661

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella on laaja valikoima Schneider Electricin ratkaisuja.
Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella on laaja valikoima Schneider Electricin ratkaisuja.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Loviisan Asuntomessujen Lilla Hygge on kuin luotu älykotoiluun1.6.2023 13:28:38 EEST | Tiedote

Tiedote, 1.6.2023 – Kirjailija Hannele Lampelan ja psykoterapeutiksi opiskelevan Markus Lampelan perheen unelmien kotikaupunki löytyi puolitoista vuotta sitten Loviisasta, joka sijaitsee meren rannalla Porvoon ja Kotkan puolivälissä. Loviisassa oli perheen kaipaamaa idyllistä tunnelmaa, jota löytyy myös heidän vakituisesta lomakohteestaan Kalajoen hiekkasärkiltä. Elokuussa Lampelat pääsevät muuttamaan uuteen kotiinsa Loviisanlahden itäiselle rannalle, mutta sitä ennen heidän talonsa Lilla Hygge on osa vuoden 2023 Asuntomessuja. Messualueena on tänä vuonna Kuningattarenranta, josta on vain lyhyt kävelymatka Loviisan historialliseen vanhaan kaupunkiin ja keskustaan. Messualueella on pientaloja, rivitaloja, kerrostalo ja jopa kelluvien asuintalojen kortteli, jossa on tilaa yhdeksälle kelluvalle kodille. Lampeloiden tie asuntomessujen rakentajaperheeksi kulki pienen mutkan kautta. – Minua kiehtoi ajatus messutalosta, joten vakoilin messujen verkkosivuja ja taivuttelin Markusta suunnitelman

Innovatiivinen APC Smart-UPS Ultra on ratkaisu hybridi-IT-ympäristöjen haasteisiin25.5.2023 11:43:53 EEST | Tiedote

Kompakti APC Smart-UPS Ultra 5kW on alan kevyin 2U-kokoinen 1-vaiheinen 5 kW:n UPS. APC Smart-UPS Ultra hyödyntää seuraavan sukupolven puolijohde- ja litiumioniteknologiaa, mikä helpottaa IT-laitteistolle tarkoitetun tilan tehokasta käyttöä. Tiedote, 25.5.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin 1-vaiheinen 5 kW:n APC™ Smart-UPS™ Ultra on innovatiivinen ratkaisu hybridi-IT-infrastruktuurin haasteisiin. APC Smart-UPS Ultra -sarjan uusin lanseeraus Suomessa hyödyntää EcoStruxure™-ratkaisua etävalvontaan, -hallintaan ja -palveluihin. APC Smart-UPS Ultra 5kW on alan ensimmäinen 2U-kokoinen 1-vaiheinen 5 kW:n UPS, ja litiumioniakkujensa ansiosta se on myös markkinoiden kevyin teholuokassaan. – Reunalaskenta yleistyy kovaa vauhtia, ja hybridi-IT-ympäristöjä hallinnoivat ammattilaiset kaipaavat tehokkaampia ja joustavampia ratkaisuja kokonaiskustannuksiltaan alhaisempaan hintaan. APC Smart-UPS Ultra 5 kW vastaa asiakkaiden haasteisiin ja reunalask

Mediakutsu: Loviisan Asuntomessut, mediatilaisuus 25.5.202323.5.2023 08:12:00 EEST | Kutsu

Älykkäitä ja ekologisia talokohteita Asuntomessuilla Tervetuloa Loviisan asuntomessualueelle tutustumaan älykkäisiin ja ympäristöystävällisiin talokohteisiin. Schneider Electric on tuottanut ratkaisuja kahteen messualueen kohteeseen, Lilla Hyggeen ja Villa Auroraan. Dekotalo Lilla Hygge on kaksikerroksinen puutalo, joka on suunniteltu nelihenkisen perheen tarpeisiin. Perheen arkea helpottamassa on Wiser-älykotijärjestelmä, joka tuo hallittavuutta talon toimintoihin. Wiseriin on muun muassa liitetty valaistuksenohjaus, jota voi ohjata puhelimella ja perinteisesti seinäpainikkeista. Wiserin avulla taloon voi luoda erilaisia valaistustiloja. Asukkaiden arkea helpottamaan on esimerkiksi asennettu aamiaiskaappiin älykäs pistorasia, jolla voi ohjata keittiön kaikkia laitteita. Älykästä ja skaalautuvaa Wiseria on helppo päivittää tulevaisuudessa vastaamaan aina sen hetkisiä tarpeita. Villa Aurora on hirsitalo, jonka tuleville asukkaille ekologisuus on tärkeä arvo. Talossa on hyödynnetty ELKO

Mediakutsu: Energiamurroksen liiketoimintamahdollisuudet ti 23.5. Espoossa2.5.2023 15:59:28 EEST | Kutsu

Innovation Day Suomi 2023, Espoo Tiistai 23.5.2023 klo 9.00–15.00 Minkälaisia liiketoimintamahdollisuuksia energiamurros tuo mukanaan? Muuttuvassa energiaympäristössä toimiminen vaatii enemmän kuin uusien energialähteiden käyttöönottoa. Digitalisaatio ja sen mahdollistama energiankäytön optimointi on tehtävä osana vihreää siirtymää, josta voi tulla yksi tärkeimmistä Suomen talouden vetureista. Schneider Electricillä on ilo kutsua median edustajat Innovation Day Suomi 2023 -tapahtumaan tiistaina 23. toukokuuta kello 9–15 kuulemaan energiamurroksen mukanaan tuomista mahdollisuuksista. Tapahtuma järjestetään Schneider Electricin pääkonttorilla Espoon Leppävaarassa. Tutustu päivän ohjelmaan täältä. Osallistua voit myös vain osaan päivästä. Tapahtumassa järjestetään myös medialounas, jossa voit tavata aiheen huippuasiantuntijoita. Innovation Day -tapahtumassa Danske Bankin Jaakko Jukarainen puhuu vastuullisuuden korostumisesta rahoituksessa ja OX2:n Veli-Pekka Alkula kertoo energiamuutokses

Easy UPS 3-Phase Modular on skaalautuva ja helppokäyttöinen 3-vaiheinen varavoimajärjestelmä26.4.2023 12:29:30 EEST | Tiedote

Modulaarinen 3-vaiheinen UPS-järjestelmä ja sen Live Swap -tehomoduulit turvaavat pieniä ja keskisuuria datakeskuksia ja liiketoimintakriittisiä sovelluksia. Järjestelmä tarjoaa luotettavaa, skaalautuvaa varakapasiteettia ja luokkansa tasaisinta tehonsyöttöä kompaktissa koossa. Schneider Electricin Green Premium -merkki takaa pienemmän ekologisen jalanjäljen. Tiedote, 26.4.2023 – Energianhallinta- ja automaatioratkaisujen digitalisaation edelläkävijä Schneider Electric on tuonut markkinoille kestävän ja vakaan Easy UPS 3-Phase Modular -varavoimajärjestelmän. Se suojaa kriittisiä prosesseja ja laitteita varmistamalla häiriöttömän sähkönsyötön, ja tarjoaa samalla riippumattoman kolmannen osapuolen sertifioiman Live Swap -ominaisuuden tehomoduuleille. Easy UPS 3-Phase Modular on saatavilla 50–250 kW:n teholuokissa, ja se mahdollistaa skaalautuvan N+1-kytkennän. Järjestelmä on EcoStruxureTM-yhteensopiva, joten sitä voi valvoa etänä. Easy UPS 3-Phase Modular kuuluu Schneider Electricin Gree

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme