Schneider Electric

Älykäs sähkönkäyttö esillä Jyväskylän Sähkö Valo Tele AV -messuilla Schneider Electricin osastolla C-318

Jaa
  • Schneider Electric on mukana Sähkö Valo Tele Av -messuilla Jyväskylässä 7.–9.9.2022
  • Koteihin ja kiinteistöihin on tarjolla vaivattomia tapoja sähkönsäästöön, energiankäytön tehostamiseen ja optimointiin osastolla C 318
  • Schneider Electricin asiantuntijat pitävät tietoiskuja sähköisistä aiheista tietoiskulavoilla
  • Ensiesittelyssä palkitun Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmän uusi kustannustehokas kenttälaitesarja – Esmi Impresia

Tiedote, 6.9.2022 Energian hinnankorotukset luovat lisäpaineita sähkönsäästöön sekä energiankäytön tehostamiseen ja optimointiin kodeissa ja muissa kiinteistöissä. Tehokkuuden ja optimoinnin vaateet osuvat myös sähkönjakelulaitteistoihin ja -infraan. Schneider Electricillä on erilaisia ratkaisuja uusiin ja vanhoihin kiinteistöihin 7.–9.9.2022 Sähköalan ammattitapahtumassa Sähkö Valo Tele Av -messuilla Jyväskylän Paviljongissa. Schneider Electricin osasto on C 318.

Schneider Electricin asiantuntijat pitävät omista erikoisosaamisalueistaan tietoiskuja messujen tietoiskulavoilla. Täältä näet tietoiskujen aikataulut.

Wiser-älykoti, huomaamaton kotiautomaatio

Messuilta löytyy loft-tyylinen olohuone, jossa esitellään Wiser-älykodin toimintoja luonnollisessa ympäristössä. Älykoti on päällisin puolin tavallinen koti, jossa kotiin asennettujen sensorien ja etäohjauksen avulla toimintoja automatisoidaan. Energiatehokkuus, valaistus, erilaiset turvaratkaisut ja tilanneohjaukset, vesivuotosensorit ja palovaroittimet ovat kaikki yhtä ja samaa, helposti automatisoitavaa järjestelmää, joka taipuu asukkaiden yksilöllisiin tarpeisiin ja toiveisiin.

Älykodin energianhallintaan tutustumista vauhdittaa Onnenpyörä, jota pyörittää useampana messupäivänä Janne Porkka.

Lue lisää

Lisätietoja: juhani.hallamaa@se.com

050 327 8388

Sähköauton latausasemat, eMobility for Buildings ja eMobility for Homes

Kuljetusten sähköistämisellä päästään kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Schneider Electricin EcoStruxure for eMobility tarjoaa älykkäitä EV-latausratkaisuja, joilla sähköautojen lataus sujuu tehokkaasti, kestävästi ja ympäristöystävällisesti kodeissa ja muissa kiinteistöissä.

Sähköautojen latausasema EVlink™ Home toimii yhdessä Wiser-älykotijärjestelmän kanssa. Sen avulla sähköauton lataus on mahdollista ohjata lataamaan auton akut esimerkiksi yöaikaan, kun sähkön hinta on yleensä alhaisimmillaan.

Lue lisää

Lisätietoja: otto.kahra@se.com

040 595 5104

ELKO Plus Ocean Plastic, modernia designia merestä

Merten muoviroskaa on hyödynnetty ELKO Plus Ocean Plastic -mallistossa pistorasioiden, kytkinten ja kehysten valmistamisessa. Mereen hylätyt kalaverkot muotoutuvat ympäristöystävälliseksi tuotesarjaksi urakoitsijoiden, sähköasentajien ja kuluttajien saataville.

Lue lisää

Lisätietoja: eetu.makela@se.com

050 407 1404

Multiwire-valonsäätimet – asennuksen helppoutta kaikissa muodoissaan

Schneider Electricin uudet Multiwire-valonsäätimet ovat nyt saatavilla. Multiwire julkaistaan kerralla kaikkiin Schneider Electricin tuttuihin kalustesarjoihin: Exxact, Renova, Elko Plus, Elko RS16 ja Elko RS Nordic. Lisäksi suositun Wiser-älykotiperheen valonsäätimet vaihtuvat Multiwire-versioiksi. Uudet säätimet voidaan nyt asentaa ilman nollaa tai nollalla. Jälkimmäisellä asennustavalla saadaan aikaiseksi parempi sekä laajempi valonsäätö sekä samalla säätimet sopivat loistavasti kaikenlaisiin kohteisiin.

Katso lisää: https://youtu.be/FkjhffMvaK0

Lisätietoja: juhani.hallamaa@se.com

050 327 8388

Ajannäyttöjärjestelmät – uusia tapoja luoda keskitetty ajanhallinta kiinteistöön

Keskitettyjä ajannäyttöjärjestelmiä käytetään kiinteistöissä, joissa halutaan seurata samaa aikaa. Koulut, sairaalat ja toimistot, lentoasemista puhumattakaan, toimivat sujuvasti ainoastaan, kun ajannäyttö toimii ja siihen voidaan luottaa. Schneider Electricin tarjoamasta löytyvät perinteiset impulssitahdisteiset kellot, mutta myös yhä useammin käytetyt aikakoodi- ja NTP PoE -kellojärjestelmät, jotka helpottavat merkittävästi ylläpitotoimia kiinteistön elinkaaren aikana.

Lue lisää

Lisätietoja: anssi.liski@se.com

040 643 1616

ESMI-paloilmoitinjärjestelmä, Esmi Impresia -kenttälaitesarja

Schneider Electricin palkittu Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmä saa tänä vuonna uuden kenttälaitesarjan. Esmi Impresia tuo kustannustehokkuutta koko sen elinkaaren ajalle, alkaen uudesta asennusprosessista. Monikriteeri-ilmaisun vakiona tarjoava sarja on hallittavissa mobiililaitteella EcoStruxure Fire Expert -sovelluksella ja integroitavissa Schneider Electricin kiinteistöautomaatioon erilaisten toimintoketjujen luomiseksi.

Lue lisää

Lisätietoja: anssi.liski@se.com

040 643 1616

Sähkönjakelu, Smart Panel

Smart Panel -keskukset ovat yksinkertaisia, Ethernet-yhdistettyjä ratkaisuja sähkönjakelun hallintaan. Ne antavat sähkölaitteille mahdollisuuden viestiä suoraan ja reaaliajassa, jolloin tiedot esimerkiksi ylikuormituksista tai tehottomuuksista saadaan selkeästi tietokoneeseen tai muuhun älylaitteeseen. Kokonaiskuvan avulla kiinteistön sähköjärjestelmän tilaa on helppo seurata ja näin niiden ohjaus perustuu oikeaan dataan.

Lue lisää

Lisätietoja: jyrki.gronholm@se.com

050 070 5839

TeSys Giga

Moottorikäynnistimien tuotevalikoima on laajentunut TeSys Giga -mallilla. Sen ainutlaatuinen rakenne säästää tilaa jopa 40 prosenttia ja helpottaa varaosien asennuksia. TeSys Gigan itsediagnostiikka pidentää käyttöikää ja toimivuutta sekä lyhentää käyttökatkoksia. Laitteen suunnittelussa hyödynnetyt 56 patenttia kertovat digitaalisten innovaatioiden laajuudesta. TeSys Giga on haastavissakin olosuhteissa luotettava moottorikäynnistin.

Lue lisää

Lisätietoja: jyrki.gronholm@se.com

050 070 5839

SF6-vapaat kojeistot

Ilmastonmuutosta kampitetaan monella eri rintamalla. SF6-kaasu on kaikkein voimakkain kasvihuonekaasu, 23 500 kertaa hiilidioksidia pahempi, mutta sitä on kuitenkin saanut käyttää sähköteollisuudessa sen poikkeuksellisen hyvän eristävyyden takia. Schneiderin ”Pure Air” -teknologia perustuu puhtaan ilman ja tyhiötekniikan yhdistelmään, jolla saavutetaan SF6-kaasun eristävyys ilman ilmastolle haitallisia kasvihuonekaasuja.

SF6-kaasu on hajutonta, edullista ja tekee sähkönkäytöstä turvallisempaa suojaamalla oikosuluilta. SF6-eristetyt laitteet myös mahtuvat pieneen tilaan, mutta vaativat elinkaarensa lopussa kaasujen talteenoton ja kierrätyksen. Schneiderin uuden innovaation myötä kierrätyksen vaiva ja kustannukset jäävät tarpeettomiksi.

SF6-vapaisiin kojeistoihin voi tutustua messuilla.

Lue lisää

Lisätietoja: jp.pouttu@se.com

040 548 2983

TransferPacT Automatic- automaattiset syötönvaihtokytkimet

Schneider Electric on julkaissut uudet TransferPacTTM- automaattiset syötönvaihtokytkimet (ATSE), jotka varmistavat häiriöttömän sähkönjakelun jatkuvuuden kaikissa kriittisissä kohteissa, joissa sähkön saanti on turvattava erilaisissa sähköverkon häiriötilanteissa. Modulaariset TransferPacT Automatic -vaihtokytkimet ovat tarvittaessa etävalvontaan liitettäviä ja toiminnoiltaan helposti laajennettavia koko elinkaarensa aikana.

Lue lisää

Lisätietoja: jyrki.gronholm@se.com

050 070 5839

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Toni Kylkisalo vahvistamaan Schneider Electricin konesaliratkaisuista vastaavaa yksikköä25.11.2022 07:55:00 EET | Tiedote

Tiedote, 25.11.2022 – Schneider Electric Finland Oy:n Secure Power Suomen ja Baltian yksikön uudeksi myyntijohtajaksi on 1.8.2022 alkaen valittu sähkötekniikan diplomi-insinööri Toni Kylkisalo, jolla on viidentoista vuoden kokemus teollisuuden ja energia-alan myyntitehtävistä. Kylkisalon tehtäviin kuuluu myös yrityksen konesalisegmentistä vastaaminen. Kylkisalo työskenteli aiemmin Schneider Electricin globaalissa sähköntuotannon hankkeita kehittävässä roolissa. Secure Power -yksikön tehtäviin kuuluvat muun muassa konesalien jäähdytykseen ja varmennettuun sähkönsyöttöön liittyvät teknologiaratkaisut ja sovellukset sekä niihin liittyvä konsultointi sidosryhmien kanssa. – Epävarmassa energiamarkkinatilanteessa on tärkeää, että kriittiset toiminnot yrityksissä ja esimerkiksi sairaaloissa voidaan turvata. Secure Power -yksikkö vastaa siitä, että asiakkaidemme kriittisiä järjestelmiä turvaavat laitteistot, kuten UPS-järjestelmät, saavat oikea-aikaista huoltoa. Yksikön on myös mahdollista tuo

Uusi innovaatio syrjäyttää ilmastopahiksena tunnetun SF6-kaasun8.11.2022 12:34:07 EET | Tiedote

SF6-kaasu on hiilidioksidia yli 20 000 kertaa voimakkaampi kasvihuonekaasu, jota hyödynnetään sähköteollisuudessa eristeenä. SF6-kaasuilla on myös poikkeuksellisen pitkä hajoamisaika, yli 3 000 vuotta, jonka takia nopeille ratkaisuille on tarvetta. SF6 tunnetaan myös nimellä rikkiheksafluoridi. Se on kolme kertaa ilmaa parempi sähköeriste, mikä käytännössä tarkoittaa huomattavasti pienempää tilantarvetta. Sitä kautta syntyvä ympäristön, materiaalien ja energian säästö on merkittävää varsinkin suurissa yksiköissä, kuten sähkö- ja datakeskuksissa. Schneider Electricin ratkaisu yhdistää puhdasta ilmaa ja tyhjiötekniikkaa. Ratkaisu sekä tukee kestävää kehitystä että auttaa hallinnoimaan sähköverkkoja turvallisemmin. EU sallii SF6-kaasun käytön sähköteollisuudessa ainakin vuoteen 2031 saakka. Monet yritykset ovat alkaneet toimia lainsäätäjääkin nopeammin. Tiedote, 8.11.2022 Ilmastonmuutosta kampitetaan monella eri rintamalla. SF6-kaasu on kaikkein voimakkain kasvihuonekaasu, 20 000 kertaa h

Data jää vielä hyödyntämättä sairaanhoitopiireissä – Schneider Electricin haastattelut paljastivat kiinteistöjen kehityskohteita26.10.2022 14:41:16 EEST | Tiedote

Schneider Electric toteutti sairaanhoitopiireille suunnatun trendikyselyn Sairaalatekniikan päivillä 31.5.–1.6.2022 ja jälkikäteen järjestetyillä puhelinhaastatteluilla. Tiedolla johtaminen, vastuullisuus ja modernin teknologian käyttäminen kiinteistöjen energiatehokkuuden ja huoltojen parantamisessa kiinnostavat sairaanhoitopiireissä, mutta tarvittavaa teknologiaa ei ole vielä laajalti käytössä. Tiedote, 26.10.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric haastatteli viiden suomalaisen sairaanhoitopiirin henkilöstöä kartoittaakseen nykyisiä kiinteistö- ja vastuullisuustrendejä. Tarkoituksena oli muun muassa selvittää, millaisia keinoja datan keräämiseen sairaalakiinteistöistä on ja miten saatuja tietoja hyödynnetään. Ajantasaiseen ja laadukkaaseen dataan perustuva päätöksenteko eli tiedolla johtaminen oli haastateltaville tuttu käsite, mutta huolto- ja energiatehokkuuden parantamisessa ei yleisesti hyödynnetty reaaliaikaista kiinteistöistä kerättä

Asiantuntija vinkkaa: ”Talvi on täällä - näin paljon säästät rahaa lohkolämmittimellä!”24.10.2022 11:37:21 EEST | Tiedote

Tämänkaltainen teksti tupsahtaa otsikoihin vuosittain aina näihin aikoihin, kun ensimmäiset aamupakkaset kipristävät nenänpäätä ja tajutaan myös autojen lämmityskauden alkavan. Usein mukana kulkee laskelma, kuinka paljon säästäisi lohkoa lämmittäen tai vaihtoehtoisesto sähkön käyttöä varoen. Yksinkertainen kaava lohkolämmityksen ja sisätilanlämmittimen kuluttaman sähkönhinnan laskentaan on seuraavanlainen: Lämmityspäivien määrä * lämmittimien teho * päivittäinen käyttöaika * sähkön hinta Esimerkiksi 120vrk*2.2kW*1h*0.13€=34.32€ Talvella 2022–2023 kaavassa on toki kerroin, jonka merkitys on kasvanut – sähkön hinta, jonka nouseminen tuntuu meidän kaikkien takataskussa kovin keventävästi. Tästä tullaan varmasti puhumaan otsikkotasolla – ja paljon. Veikkaan silti, että jokaisessa uutisoinnissa tälläkin kertaa palataan aiemman yhtälön kannalta merkittävimpään tekijään. Nimittäin siihen, joka määrittelee, milloin lämmitetään ja kauanko lämmitetään. Peruslaiskaan otukseen nimeltä ihminen, jok

Kiinteistöjen energiatehokkuuden optimointi on osa yhteiskuntavastuuta – etäasiantuntijapalvelulla nopeita säästöjä20.10.2022 15:12:46 EEST | Tiedote

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen nopeasti onnistuu uusilla digitaalisilla ratkaisuilla ja helppokäyttöisillä toiminnoilla. Schneider Electricin Etäasiantuntijapalvelulla rakennuksesta saatavaa dataa voidaan hyödyntää kiinteistöjen energiankulutuksen ja toiminnan optimointiin. Tiedote, 20.10.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on tarjonnut Suomessa etäasiantuntijapalvelua kiinteistöjen energiankulutuksen ja toiminnan optimointiin yli 20 vuoden ajan. Palveluille on käyttöä, sillä energiakriisi on herättänyt muun muassa kunnat, kaupungit ja yritykset pohtimaan tapoja parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta. Aurinkopaneelien ja maalämmön kaltaisten ratkaisujen kysyntä on kasvanut voimakkaasti kuluvan vuoden aikana. Oma tuotanto parantaa kiinteistön energiaomavaraisuutta, mutta muutosten toteuttamiseen voi nykytilanteessa kulua liikaa aikaa. Nopeampia vaikutuksia kiinteistöjen energiatilanteeseen saadaan optimoimalla kiinteistöj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme