Business Tampere

Älykaupunkikehityksen virtuaalikonferenssi Tampereella – puhujina Nokia Bell Labsin Pertti Lukander ja Euroopan komission Khalil Rouhana

Jaa

Uuden ja toiveikkaan vuoden avaava Tampere Smart City Week -konferenssi järjestetään virtuaalisesti 26.-28.1.2021. Tapahtuma esittelee älykaupunkikehityksen uusimpia ilmiöitä ja ratkaisuja.

Tampere Smart City Week 2021
Tampere Smart City Week 2021

Tapahtumassa puhuvat muun muassa Nokia Bell Labsin tutkimusorganisaation johtaja Pertti LukanderEuroopan komission Khalil Rouhana ja MaaS Alliancen Senior Manager for MobilityPiia Karjalainen. 

- Olemme koonneet konferenssiin todella laajan kattauksen siitä, mitä tällä hetkellä kaupunkikehityksessä tapahtuu meillä ja muualla. Teemoina ovat erilaiset yhteiskunnan osa-alueet turvallisuudesta terveyteen ja koulutuksesta liikkumiseen. Sanoisin, että ohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin tuttua ja toisaalta uusia näkökulmia mielen ruoaksi, kertoo Seppo Haataja, Smart Tampere –ekosysteemiohjelman johtaja Business Tampereesta.

Tampere on älykaupunkien edelläkävijä 

Älykaupunkikehitys on usein huomaamatonta, mutta monipuolisen tutkimus- ja kehitystyön kautta kaupunkilaisen arki muuttuu sujuvammaksi ja helpommaksi. Koronapandemian myötä kehitystyö on ottanut suuren harppauksen eteenpäin. Tampere Smart City Week -konferenssi esittelee, miten yhteiskuntamme ja kaupunkimme on sopeutunut vallitsevaan tilanteeseen.  

Tampereen kehitys kaupunkina on ollut viime vuosina hyvin nopeaa, joten kaupunki on konferenssin tapahtumapaikaksi otollinen. Esimerkiksi liikkumisen ratkaisujen kehitys, erilaiset kunnianhimoiset rakennusprojektit, ponnistukset hiilineutraaliuteen ja kansainvälisesti merkittävä tutkimus monella saralla ovat nostaneet Tampereen älykaupunkikehityksen kärkikahinoihin Pohjoismaissa. 

- Tampere on älykaupunkina erinomainen. Meillä on laajat ja monipuoliset verkostot, eläväinen yrityskenttä ja kansainvälisesti merkittävää tutkimusta. Täällä älykaupunkikehitystä tehdään laajasti eri yhteiskunnan toimijoita osallistaen, aina yrityksistä oppilaitoksiin ja kaupungin organisaatiosta yksittäisiin tamperelaisiin, kertoo Teppo Rantanen, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Tampereen kaupungilta.

Tapahtuman järjestää Tampereen kaupunki. Konferenssin pääyhteistyökumppanit ovat Business Tampere, Business Finland, VTT, Deloitte ja Tampereen yliopisto.

Osallistuminen konferenssiin on ilmaista, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Ilmoittaudu mukaan täällä: https://tscw.fi/konferenssi-ilmoittautuminen/

Konferenssi on osa Tampere Smart City Week -tapahtumaviikkoa, joka järjestetään nyt kolmatta kertaa, tällä kertaa kokonaan virtuaalisesti toteutettuna. Ohjelmaviikon päättää perjantaina 29.1. Tampere Business Forum -tapahtuma. Lähetyksen teemana on "Why invest in Tampere?" - vetovoimaisen Tampereen kaupunkiseudun tarjoamat liiketoiminta- ja investointimahdollisuudet kansainvälisesti toimiville yrityksille. Lue lisää tamperebusinessforum.com. 

Lisätietoja 

Teppo Rantanen
Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja, Tampereen kaupunki
p. 040 023 5442
Teppo.Rantanen@tampere.fi

Seppo Haataja
Ohjelmajohtaja, Ekosysteemiohjelma, Business Tampere
p. 040 500 3475
seppo.haataja@businesstampere.com 

Lisätiedustelut koskien tapahtumaa: 

Katri Schulze
Koordinaattori, Tampere Smart City Week, Business Tampere 
p. 040 076 5552
katri.schulze@businesstampere.com 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teppo Rantanen
Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja, Tampereen kaupunki
p. 040 023 5442
Teppo.Rantanen@tampere.fi

Kuvat

Tampere Smart City Week 2021
Tampere Smart City Week 2021
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme