Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Ammattiliitto JHL julkaisi teemansa tuleviin aluevaaleihin: Päähuomio palvelujen saatavuudessa ja työntekijöiden hyvinvoinnissa

Jaa

Hyvinvointialueilla asuvien ihmisten on saatava sosiaali- ja terveyspalveluja silloin kun he niitä tarvitsevat. Palvelujen on sijaittava siellä missä ihmisetkin ovat. Palveluista vastaavien työntekijöiden työhyvinvointi on saatava kuntoon ja palkkaharmonisointi tehtävä aikailematta. Nämä ovat ammattiliitto JHL:n tärkeimmät tavoitteet aluevaaleihin.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL painottaa aluevaaleihin asettamissaan tavoitteissa palvelujen saatavuutta ja läheisyyttä, ja hyvinvointialueiden palkkalistoille siirtyvän henkilöstön työhyvinvointia.

– Sosiaali- ja terveyspalvelut on saatava nopeasti ja helposti, lähellä ihmistä. Terveyskeskukseen on päästävä hoitotakuun mukaisesti ja siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat, linjaa ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

JHL:n vaalitavoitteissa korostetaan, että palveluiden tuottamisen päävastuun on pysyttävä hyvinvointialueilla. Yksityisiä yrityksiä voidaan käyttää täydentämään palveluja.

– Hyvinvointialueen on vastattava siitä miten, missä ja kenen toimesta vanhusten, vammaisten, työssäkäyvien asukkaiden tai lasten ja nuorten sosiaali- ja terveyspalvelut hoidetaan. Juuri tämän vuoksi on tärkeää, että mahdollisimman moni sote-ammattilainen asettuu ehdolle vaaleihin ja pääsee läpi, jotta päätöksenteossa on ammattilaisen näkemys palvelun tuottamisesta , Niemi-Laine sanoo.

Vaalitavoitteissaan liitto painottaa myös hyvinvointialueille siirtyvien työntekijöiden työhyvinvointia. Alueista tulee vuonna 2023 lähes 200 000 ihmisen työnantajia. Johtamisen, työolosuhteiden ja palkkojen on oltava kunnossa, jotta väki pysyy työssään ja uusia saadaan sosiaali- ja terveysalan töihin.

– Hyvinvointialueen on oltava houkutteleva työpaikka. Sellainen, jonne halutaan töihin. Työntekijöille yksi tärkeä mittari on työstä saatava palkka.  Siksi palkkaharmonisointi on tehtävä ripeästi. Tämä tarkoittaa sitä, että samaa tehtävää tekevien työntekijöiden palkat ovat samansuuruiset mahdollisimman nopeasti, Niemi-Laine selventää.

Ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja muistuttaa, että kokonaisuudessaan sote-uudistus on henkilöstölle suuri ponnistus ja onnistuneella toteuttamisella on suuri merkitys siinä, miten henkilöstöä jatkossa alalle saadaan.

Aluevaaleista ja JHL:n tavoitteista enemmän sivulla jhl.fi/aluevaalit

Lisätiedot: JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, p. 040 702 4772

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Vankilavirkailijain liitto kysyy: Mihin hävisi Rikosseuraamuslaitoksen 30 miljoonaa euroa?3.12.2021 07:30:00 EET | Tiedote

Vankilaturvallisuus on vaarantunut monin tavoin ja henkilöstö on vaarassa päivittäin. Vankilavirkailijain Liitto VVL vaatii välittömiä toimia turvallisuuden puolesta ja riittävää rahoitusta. Rikosseuraamuslaitos on käyttänyt kymmenen vuoden aikana yli 30 miljoonaa euroa ylimääräistä asiakastietojärjestelmään eikä järjestelmä ole edelleenkään käytössä.

JHL: Satakunnan pelastuslaitoksen on lisättävä henkilöstön määrää välittömästi lain edellyttämälle tasolle29.11.2021 09:27:17 EET | Tiedote

Satakunnan pelastuslaitoksessa on huomattava alimiehitys. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut korjausmääräyksen toimintavalmiudessa havaitun epäkohdan korjaamiseksi. Henkilöstö on jo aiemmin nostanut asiaa esille. JHL vaatii asian ottamista vakavasti ja lisäämään henkilöstön määrää välittömästi pelastuslain edellyttämälle tasolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme