Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Ammattiliitto JHL kiittää koronalisää maksaneita työnantajia: Nyt muiden on seurattava esimerkkiä, koronalisä kuuluu kaikille

Jaa

Ammattiliitto JHL kiittää koronalisää eri muodoissa henkilöstölleen maksaneita työnantajia. Mikäli koronalisästä ei työpaikalla ole vielä neuvoteltu, niin nyt on korkea aika huomioida kaikki palveluita ja hyvinvointia ylläpitävät työntekijät.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL kiittää sairaanhoitopiirejä ja sote-kuntayhtymien johtoa kaikkien henkilöstöryhmien merkityksen huomioimisesta koronatyössä tulevina juhlapyhinä ja koronapiikkien aikana.

- JHL laittoi jo viime keväänä työnantajille paikallisneuvottelupyyntöjä koronalisästä. Nyt työnantajat ovat vihdoinkin aloittaneet paikallisneuvotteluita ja kauan kaivattua koronalisää on jo sovittu maksettavan erilaisten korotettujen lisien muodossa henkilöstölle, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine toteaa.

JHL kiittää sote-kuntayhtymien ja sairaanhoitopiirien johtoa, että he ovat näillä koronalisiksi kutsutuilla erityis- ja korotetuilla lisillä halunneet varmistaa potilasturvallisuuden ja henkilöstön saatavuuden. Henkilöstöä on huomioitu muun muassa lääkäreistä sairaanhoitajiin ja laitoshuoltajista välinehuoltajiin ja hengityslaitteiden huoltajiin.

- Osa sairaanhoitopiireistä neuvottelee parhaillaan henkilöstönsä huomioimisesta. Heille toivotamme viisautta huomioida koko henkilöstö ja tehdä pitkäkestoisia ratkaisuja lyhyiden temppujen sijaan, Niemi-Laine pyytää.

- Positiivista on, että myös yksityisellä sektorilla on esimerkiksi Terveystalo on huomioinut koko henkilökuntansa koronataistossa. Kaikki sairaaloiden henkilöstöryhmät ovat tärkeitä koronaviruksen vastaisessa taistelussa, Niemi-Laine huomauttaa.

Suunta on oikea, mutta myös muilla aloilla olisi syytä löytää ja päätyä samanlaisiin ratkaisuihin.

- Esimerkiksi varhaiskasvatuksessa, kouluissa, kuljetus- ja turvallisuusaloilla on kriittisiä ammattiryhmiä, jotka ovat koronalisänsä ansainneet. On suuri määrä henkilöstöryhmiä, jotka tekevät koronan taltuttamiseksi viruksen kanssa silmätysten työtä altistuen tartunnalle ja laittaen näin henkensä alttiiksi. Työnantajien tulee palkita henkilöstöä tällaisesta rohkeudesta laajasti, Niemi-Laine kehottaa.

- Haluan lisäksi kiittää sairaanhoitopiirien ja sote-kuntayhtymien johtoa siitä, että monin paikoin on paikallisesti sovittu, ettei toimintojen uudelleenjärjestelyissä työntekijöitä lomauteta, vaan siirretään uusiin tehtäviin. Tämä on arvokas viesti siitä, että koko henkilöstö on tärkeä yhteisessä taistelussa, Päivi Niemi-Laine toteaa lopuksi.

Lisätietoja: puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, JHL, p. 040 702 4772

 

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL uuteen lakkoon Jyväskylässä, kaupunki ei kuuntele työntekijöitään vaan uhkaa yhä jättilomautuksilla ja irtisanomisilla5.11.2020 15:00:00 EETTiedote

Jyväskylän kaupunki ei suostu jatkamaan henkilöstönsä kanssa keskusteluja keinoista, joilla kaupungin talous saataisiin tasapainoon ilman irtisanomisia, jättilomautuksia ja työehtojen heikennyksiä. JHL vastaa keskusteluhaluttomuuteen lakolla, jossa ovat perjantaina 6.11. mukana varhaiskasvatus, koulunkäynninohjaajat, liikunta-, katu- ja viherpalvelut sekä kaupungin ruokahuollosta vastaava Kylän Kattaus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme