Ammattiliitto Pro ry

Ammattiliitto Pro ilmoitti ylityökiellosta ja liukumasaldojen kerryttämiskiellosta vakuutusalalle

Jaa
Pro on päättänyt ylityökiellosta ja liukumasaldojen kerryttämiskiellosta vakuutusalalle. Ylityökielto alkaa maanantaina 27.2. kello 7 ja on voimassa siihen asti, kunnes uusi työehtosopimus solmitaan.

Vakuutusalan työehtosopimusneuvotteluja on käyty jo viikkotolkulla. Neuvottelut alkoivat rakentavassa hengessä, mutta ratkaisuvaiheessa työnantajaliitto Paltalla ei ollutkaan valmiutta tehdä neuvottelutulosta.

- Valitettavasti emme saaneet ratkaisua aikaan eilen 22.2. eikä neuvottelujen jatkaminen tällä viikolla sopinut Paltalle, Ammattiliitto Pron finanssisektorin johtaja Antti Hakala sanoo.

Neuvottelut ovat venyneet poikkeuksellisen pitkiksi ja edellinen työehtosopimus päättyi jo tammikuun lopussa. Osapuolten näkemyserot esimerkiksi palkankorotuksista ovat edelleen suuret. 

- Pääosa palkankorotuksista tulee maksaa kaikille kohdentuvina yleiskorotuksina. Taloustilanne tulee jatkumaan vaikeana myös ensi vuonna eikä ostovoimaa pystytä turvaamaan ilman yleiskorotuksia.

- On ilmeistä, että neuvottelutulosta ei saada aikaan pelkästään neuvottelemalla, Hakala jatkaa.

Tästä syystä Pro on päättänyt koko alaa koskevasta ylityökiellosta ja liukumasaldojen kerryttämiskiellosta. Kiellot alkavat maanantaina 27.2. kello 7 ja ovat voimassa siihen asti, kunnes uusi työehtosopimus solmitaan.

Ylityökiellon aikana toimihenkilöt tekevät töitä vain työehtosopimuksen mukaisen säännöllisen työajan verran. Liukumasaldojen kerryttämiskielto tarkoittaa sitä, että kukaan ei tee plustunteja eli kerrytä työaikasaldoja.

Neuvottelut jatkuvat vasta 13.3.2023. Pro on toki valmis jatkamaan tarvittaessa neuvotteluja viipymättä, ja tavoitteena on mahdollisimman nopeasti saavuttaa työehtosopimusratkaisu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Hakala, johtaja Ammattiliitto Pro p. +358 40 533 7413

Tietoja julkaisijasta

Ammattiliitto Pro ry
Ammattiliitto Pro ry
Työpajankatu 13 A, PL 183
00581 Helsinki

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ammattiliitto Pro ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme