Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Ammattimainen myyntitoiminta päättyy Malmin ylikulkusillalla

Jaa

Helsingin kaupunki alkaa puuttua 1. helmikuuta alkaen ammattimaiseen myyntitoimintaan Malmin aseman ylikulkusillalla, jota kutsutaan myös tuubiksi. Myyjistä tunnetuiksi ovat takavuosina tulleet erityisesti käsitöitä myyvät ”Malmin kutojamummot”. Vuosien varrella paikka on houkutellut myös ammattimaisia myyjiä, jotka ovat tuoneet paikalle erilaisia myyntikalusteita. Tällainen myyntitoiminta yleisellä alueella edellyttäisi paikan vuokraamista kaupungilta.

Malmin aseman ylikulkusilta eli tuubi yhdistää Ylä- ja Ala-Malmin. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Simo Karisalo.
Malmin aseman ylikulkusilta eli tuubi yhdistää Ylä- ja Ala-Malmin. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Simo Karisalo.

Kapea tuubi ei kuitenkaan ole kaupankäyntiin soveltuva paikka. Se on myös aseman poistumisreitti, joten kaupunki ei vuokraa sieltä myyntipaikkoja. Esteettömyys on tärkeää myös matkustajien sujuvan liikkumisen vuoksi. Lisäksi ylikulkusillalle tuodut kalusteet ja tavarat haittaavat paikan puhdistamista.

- Kaupunki on saanut vuosien varrelta asukkailta jonkin verran kielteistä palautetta luvattomasta myynnistä tuubissa, mutta asiaan ei ole viime vuosina puututtu aktiivisesti. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi asia on jälleen noussut ajankohtaiseksi, sillä tilan pitäminen avoimena on nyt entistäkin perustellumpaa, asukas- ja yrityspalvelupäällikkö Antti Mäkinen sanoo.

Kaupankäynti on saanut jatkua näin pitkään, koska Helsingissä on sallittua myydä tai jakaa tuotteita esimerkiksi laukusta tai kärrystä ilman erillistä lupaa, jos toiminta on lyhytkestoista, eikä paikalle tuoda pöytiä, tuoleja, telineitä tai muita rakenteita. Myyntiä saa tähän tapaan harjoittaa yhdessä paikassa enintään tunnin. Osa Malmin tuubin myyntitoiminnasta on ollut näiden ehtojen mukaista, mutta poistumisreittinäkin toimivaa tuubia ei voi suositella edes tilapäiseksi myyntipaikaksi.

- Helsinki tukee yrittäjyyttä ja kaupunkilaisten paikallista aktiivisuutta. Kaikille täytyy kuitenkin olla samat säännöt. Myyjille on pyritty viestimään lupien hakemisesta ja muista Helsingin kaupungin myyntikäytännöistä. Kaupungin yritysluotsit neuvovat ammattimaisia myyjiä tarvittaessa eteenpäin, Mäkinen kertoo. Kaupungin stadiluotsi ja aseman vartijat ovat tavoitelleet myyjiä jakaakseen heille aihetta koskevaa tiedotetta. Myyjiä on kuitenkin ollut kovien talvikelien vuoksi tavallista vähemmän liikkeellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Mäkinen
asukas- ja yrityspalvelupäällikkö vs.
Kaupunkiympäristön toimiala
Asukas- ja yrityspalvelut
Puh. 09 310 39748
antti.makinen@hel.fi

Kuvat

Malmin aseman ylikulkusilta eli tuubi yhdistää Ylä- ja Ala-Malmin. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Simo Karisalo.
Malmin aseman ylikulkusilta eli tuubi yhdistää Ylä- ja Ala-Malmin. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Simo Karisalo.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 4.3.20214.3.2021 18:15:49 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 4.3.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 18.3.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

The winner of the international idea competition for Lentoasemanpuisto in Malmi is Crossing Horizons4.3.2021 11:28:08 EETPress release

‘Crossing Horizons’ by Maanlumo Landscape Architecture and Collaboratorio Oy has been chosen as the winner of the international idea competition for Lentoasemanpuisto in Malmi. The jury was unanimous on the winner and praised the entry for successfully linking the park to its environment. Second place was taken by the entry ‘Runway Meadows’ from Arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu NYMAN & RISTIMÄKI Oy / Johanna Ristimäki & Landscape Architect Sarianna Salminen / Sarianna Salminen, while third place was taken by the entry ‘ALULA’ by LOCI maisema-arkkitehdit Oy.

Malmin Lentoasemanpuiston kansainvälisen ideakilpailun voittaja on Crossing Horizons4.3.2021 11:19:40 EETTiedote

Lentoasemanpuiston kansainvälisen ideakilpailun voittajaksi on valittu ehdotus ”Crossing Horizons”, jonka tekijöiksi paljastuivat maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy ja Collaboratorio Oy. Tuomaristo oli voittajasta yksimielinen ja esitti kiitosta puiston onnistuneesta kytkeytymisestä ympäristöönsä. Toiselle sijalle sijoittui ehdotus “Runway Meadows”, jonka tekijöinä olivat Arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu NYMAN & RISTIMÄKI Oy / Johanna Ristimäki & Landscape Architect Sarianna Salminen / Sarianna Salminen. Kolmannen palkinnon sai LOCI maisema-arkkitehdit Oy ehdotuksellaan ALULA.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 2.3.20212.3.2021 18:12:23 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 2.3.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Vähäpäästöisten autojen houkuttelevuuden lisäämiseksi Helsingissä tarvitaan monipuolisia kannustimia2.3.2021 16:06:04 EETTiedote

Helsinki selvitti, miten kaupunki voisi kannustaa asukkaita vähäpäästöisten ajoneuvojen hankintaan ja käyttöön. Liikenteen vähäpäästöisyys on tärkeä tavoite Helsingille, sillä liikenne aiheuttaa noin viidenneksen kaupungin hiilidioksidipäästöistä. Liikenteen päästöt heikentävät myös ilmanlaatua merkittävästi ja aiheuttavat meluhaittoja. Vähäpäästöisten ajoneuvojen osuuden kasvattaminen on yksi tärkeistä toimenpiteistä liikenteen päästötavoitteiden saavuttamisessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme