Skills Finland ry

Ammattiosaamisen SM-kilpailu Taitaja alkaa tänään

Jaa

Nuorten ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu Taitaja järjestetään 18.−20.5.2021 hajautettuna usealle paikakunnalle. Kolmipäiväinen kilpailu alkaa tänään avajaislähetyksellä ja huipentuu torstaina palkintojenjakoon.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman avajaiset juontavat opiskelijat harjoittelemassa juontojaan.
Kuva: Jouni Ylisuutari (OSAO) / Skills Finland
Taitaja2021 Oulu -tapahtuman avajaiset juontavat opiskelijat harjoittelemassa juontojaan. Kuva: Jouni Ylisuutari (OSAO) / Skills Finland

Tänä vuonna Taitaja järjestetään hajautetusti useamman koulutuksen järjestäjän toimesta. Päävastuu tapahtuman järjestelystä on Koulutuskuntayhtymä OSAOlla, mutta mukana on ollut myös seitsemän muuta Pohjois-Suomen ammatillista oppilaitosta.

Yksi näistä on Koulutuskuntayhtymä Brahe, joka järjestää Raahessa pelituotannon ja Ruukissa hevostenhoidon finaalin. Kuntayhtymän johtaja, rehtori Jaana Ritola nostaa esiin Taitajan merkityksen koko ammatillisen koulutuksen kehittämisessä ja ammatillisen osaamisen kohtaamispaikkana.

−Taitaja-kilpailu on opiskelijoille, henkilökunnalle ja yrityksille hieno yhdessä tekemisen ja ammatillisen osaamisen näkyväksi tekemisen mahdollisuus. Yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa on sujunut saumattomasti, ja on ollut hienoa päästä järjestämään kilpailuja yhdessä. Myös Koulutuskeskus Brahen opiskelijoita kisaa finaaleissa ennätysmäärä, mikä on hieno osoitus opiskelijoiden osaamisesta, toteaa Ritola.

Seuraa kilpailuja verkossa

Taitaja2021-tapahtumasta lähetetään kolmen päivän aikana yli 70 tuntia lähetystä. Pääset tutustumaan kaikkiin kilpailulajeihin, seminaarien huippupuhujiin ja yhteistyökumppaneihin. Tule mukaan seuraamaan!

  • Tapahtuman avajaiset tiistaina 18.5. kello 14.
  • Päälähetyksessä mielenkiintoisia vieraita ja parhaita paloja lajeista tiistaista torstaihin.
  • Lähetyksiä lajeista tiistaista torstaihin.
  • Ammatillisen koulutuksen suurwebinaari keskiviikkona.
  • Tapahtuman päättäjäiset ja palkintojenjako torstaina 20.5. kello 19.

Kirjaudu tapahtuma-alustalle osoitteessa www.taitaja2021.fi. Linkin löydät heti pääsivulta.

Tietoa tapahtumasta

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja järjestetään 18.–20.5.2021. Taitajassa kilpaillaan ammattitaidon alle 22-vuotiaiden suomenmestaruuksista 43 lajissa, joista kolme on erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille suunnattuna TaitajaPUS-lajeja. Lisäksi mukana on viisi ammattinäytöstä.

SM-kilpailuun pyrkii vuosittain noin 1500 opiskelijaa. Finaaliin karsitaan semifinaaleiden kautta noin 350 parasta. Tapahtumaan kuuluu myös yläkoululaisten leikkimielinen Taitaja9-kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna mobiilipelinä. Kilpailun alkukarsintoihin osallistui yli 8000 yläkoululaista.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman teemat ovat yhdessä tekeminen, yhdenvertaisuuden edistäminen, jatkuva oppiminen ja vastuullisuus.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestää Koulutuskuntayhtymä OSAO yhdessä Ammattiopisto Lappian, Ammattiopisto Luovin, Koulutuskeskus Brahen, Koulutuskeskus JEDUn, Lapin koulutuskeskus REDUn, Oulun Palvelualan Opiston sekä Suomen Diakoniaopiston kanssa. Lisäksi mukana on satoja yhteistyökumppaneita. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka koordinoi ammattitaitokilpailutoimintaa Suomessa ja lähettää maajoukkueet kansainvälisiin kilpailuihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taitaja2021 Oulu, viestintäpällikkö Marsa Jurvakainen, 050 336 6704, marsa.jurvakainen@osao.fi

Taitaja2021 Oulu, kilpailujohtaja Sauli Jaara, 0400 330 587, sauli.jaara@osao.fi

Taitaja-päällikkö Petri Hörkkö, 050 523 9696, petri.horkko@skillsfinland.fi

Kuvat

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman avajaiset juontavat opiskelijat harjoittelemassa juontojaan.
Kuva: Jouni Ylisuutari (OSAO) / Skills Finland
Taitaja2021 Oulu -tapahtuman avajaiset juontavat opiskelijat harjoittelemassa juontojaan. Kuva: Jouni Ylisuutari (OSAO) / Skills Finland
Lataa
Taitaja2021 Oulu -tapahtuman lajialueiden rakentaminen kestää monta päivää.
Kuva: Jouni Ylisuutari (OSAO) / Skills Finland
Taitaja2021 Oulu -tapahtuman lajialueiden rakentaminen kestää monta päivää. Kuva: Jouni Ylisuutari (OSAO) / Skills Finland
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Skills Finland ry
Simonkatu 12 B 24, 5. krs.
00100 HELSINKI

040 7320691, viestinta@skillsfinland.fihttp://www.skillsfinland.fi/

Skills Finland ry edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla. Tavoitteenamme on rakentaa yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa maailman parasta ammattiosaamista. 

Järjestämme vuosittain ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitajan. Lähetämme vuosittain Suomen virallisen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. Julkaisemme Ammattiosaaja-lehteä ja -verkkopalvelua, jotka kertovat ammatillisen koulutuksen vaihtoehdoista yläkoululaisille.

Toimintamme perustana ovat arvomme – avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti.

Vuonna 1993 perustetun yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skills Finland ry

Med särskilt stöd har alla möjlighet att uppnå toppkunnande20.5.2021 08:05:53 EEST | Tiedote

Att få särskilt stöd i samband med studierna hindrar inte utvecklingen mot toppkunnande. Alla kan avancera enligt sin egen individuella väg. Ville Köngäs, programledare för Mästare2021-evenemangets öppnings- och avslutningsceremoni, har inte låtit det faktum att han är synskadad hindra honom från att nå sina drömmar. I MästarePLUS-grenarna får studerande i behov av särskilt stöd hjälp med att hitta sina egna starka sidor.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme