Ampumahiihdon maailmancup-avaus: Hyvä lumi ja järjestelyt toivat kiitosta Kontiolahdella

Jaa
Ampumahiihdon maailmancup-kiertue avataan Suomessa seuraavan kerran joulukuussa 2024. Vuoden päästä Kontiolahdella avataan IBU-Cupin kausi 2023-24.
Maailmancup-kiertue jatkoi matkaansa Kontiolahdelta Itävallan Hochfilzeniin. Kuva: Esa Kinnunen.
Maailmancup-kiertue jatkoi matkaansa Kontiolahdelta Itävallan Hochfilzeniin. Kuva: Esa Kinnunen.

Ampumahiihdon maailmancup-kausi 2022-23 avattiin viime viikolla kahdeksalla startilla Kontiolahdella. Tapahtumajohtaja Sami Leinonen on tyytyväinen Kansainväliseltä ampumahiihtoliitto IBU:lta saatuun palautteeseen.

”Tasapuolisten olosuhteiden turvaaminen kilpailuun lähteville urheilijoille on kaiken ytimessä, ja siinä onnistuimme erityisen hyvin. Paikalla ollut yleisö sai äänekkäästä kannustuksestaan erityismaininnan IBU:lta”, Leinonen sanoo.

Suomen joukkueen onnistuminen lämmittää

Leinonen on mielissään myös suomalaisurheilijoiden joukkuemenestyksestä kauden avaustapahtumassa.

”Sekä Suomen naiset että miehet ovat maailmancupin maapisteissä seitsemänsinä. Suomalaisten onnistumiset heijastuvat innostumisena niin yleisössä kuin järjestäjienkin joukoissa.”

Kontiolahdella järjestettiin vuodesta 2020 viime maaliskuuhun neljä maailmancup-tapahtumaa. Korona vaikutti niihin kaikkiin.

”Nyt pääsimme ensimmäistä kertaa vuoden 2018 jälkeen rakentamaan tapahtuman täysillä yleisöpalveluilla.”

Maailmancup palaa Suomeen 2024

Seuraava kansainvälinen ampumahiihtotapahtuma Kontiolahdella on veteraanien epäviralliset MM-kilpailut, Masters-kisat maaliskuussa. Vuoden päästä marraskuussa Kontiolahti avaa IBU-Cupin kauden 2023-24 ja kahden vuoden päästä joulukuussa maailmancup-kauden 2024-25.

”IBU-Cupin järjestelyt ovat kilpailuteknisesti samaa kokoluokkaa maailmancup-tapahtuman kanssa. Esimerkiksi viime viikolla Ruotsin Idressä kisatussa IBU-Cupin avauksessa oli viikon aikana kahdeksan starttia ja urheilijoita hyvin samantyylisesti kuin maailmancupissa Kontiolahdella”, Leinonen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Maailmancup-kiertue jatkoi matkaansa Kontiolahdelta Itävallan Hochfilzeniin. Kuva: Esa Kinnunen.
Maailmancup-kiertue jatkoi matkaansa Kontiolahdelta Itävallan Hochfilzeniin. Kuva: Esa Kinnunen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kontiolahti Biathlon
Napakympintie 24
81100 Kontiolahti

Kontiolahden Urheilijat on järjestänyt ampumahiihdon maailmancup-tapahtumia Pohjois-Karjalan Kontiolahdella vuodesta 1990. Marras-joulukuussa 29.11.-4.12.2022 ampumahiihdon maailmancup-kausi avataan Kontiolahdella. Seuraavan kerran Kontiolahti isännöi maailmancup-kauden avausta syksyllä 2024.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kontiolahti Biathlon

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme