Vapriikki

Amurin museokortteli avautuu kesäksi

Jaa
Kesämuseo avautuu tiistaina 16.5. kello 10. Ainutlaatuisessa puutalokorttelissa pääsee tutustumaan tamperelaisiin koteihin ja niiden kuvitteellisten asukkaiden elämäntarinoihin 1880-luvulta 1970-luvulle. Heti avausviikolla on luvassa tapahtumia: Museoiden yönä lauantaina 20.5. kortteli on avoinna klo 22 saakka.
Leikkikierros Amurin museokorttelissa. Kuva: Reetta Tervakangas/Vapriikin kuva-arkisto
Leikkikierros Amurin museokorttelissa. Kuva: Reetta Tervakangas/Vapriikin kuva-arkisto

Museokorttelissa on viisi alkuperäisillä paikoillaan olevaa asuinrakennusta sekä neljä piharakennusta. Alueelta löytyvät myös yleinen sauna, leipomo, suutarinverstas, osuuskauppa sekä paperi- ja lyhyttavarakauppa.

Museossa järjestetään yleisöopastuksia kaikkina aukiolopäivinä tiistaista sunnuntaihin. Opastukset vaihtelevat lyhyistä johdannoista noin tunnin mittaisiin korttelikierroksiin. Tarjolla on myös toiminnallisia lastenkierroksia: Pyykinpesukierros tai Ulkoleikkikierros. Yleisöopastukset sisältyvät museon pääsymaksuun. Kaikkia kierroksia järjestetään ryhmille tilauksesta.

Museokahvila Amurin Helmessä on mukava istahtaa museokäynnin lomassa. Siellä voi nauttia kahvia tai vanhanajan limonadia sekä perinteisiä oman leipomon tuotteita. Kahvila myy tuotteitaan myös mukaan.

Museokaupasta löydät mukaasi nostalgiset tuliaiset ja pienet lahjat! Tampereen suosituimpiin kahviloihin kuuluva Amurin Helmi palvelee asiakkaita kesällä ma–pe klo 7–18, la–su klo 8–18

Museo on avoinna 16.5–3.9. tiistaista sunnuntaihin klo 10–18.

Tapahtumia pitkin kesää

Amurin museokorttelissa on kesällä luvassa useita kiinnostavia tapahtumia. Ohjelmassa on mm. kasvienvaihtoa (10.6.) ja perinnerakentamista (17.6.). Tapahtumien yönä (10.8.) museokorttelissa katsellaan ulkoilmaelokuvia ja Kansallispukupäivänä (5.8.) tuuletetaan kansallispukuja yhdessä Tampereen Kalevalaisten kanssa. Lasten museosunnuntai (23.7.) ja Seniorikeskiviikot (14.6., 12.7. ja 23.8.) kuuluvat vakio-ohjelmaan. Sunnuntai-iltapäivisin korttelin uudella esiintymislavalla kajahtavat Puistokonserttien sävelet.

Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Amurin museokortteli

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Lind
Intendentti, Amurin museokortteli
puh. 040 801 6547

Kuvat

Leikkikierros Amurin museokorttelissa. Kuva: Reetta Tervakangas/Vapriikin kuva-arkisto
Leikkikierros Amurin museokorttelissa. Kuva: Reetta Tervakangas/Vapriikin kuva-arkisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vapriikki
Vapriikki
Alaverstaanraitti 5
33100 Tampere

http://www.vapriikki.fi

Vapriikissa viihtyvät kaikenikäiset museovieraat. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa. Vapriikki kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös Museo Milavida ja Amurin museokortteli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vapriikki

Tampere 1918 -näyttely siirtyy verkkoon5.6.2023 09:27:30 EEST | Tiedote

Vapriikin suosittu Tampere 1918 -näyttely sulkeutuu 3.9.2023. Näyttely on vuodesta 2008 alkaen saanut paljon kiitosta niin kävijöiltä kuin historian ja museoalan ammattilaisilta. Tampere 1918 sai arvostetussa Vuoden eurooppalainen museo -kilpailussa erityismaininnan vuonna 2011. Jo 15 vuotta esillä olleiden harvinaisten museoesineiden on nyt päästävä huoltotauolle, ja myös näyttelytila on menossa remonttiin. Vapriikki ei silti hylkää Tampereelle tärkeää aihetta, vaan uusi näyttely on suunnitteilla muutaman vuoden tauon jälkeen. Näyttelyn sulkeutuessa Vapriikki avaa Tampere 1918 sisällissotamuseo -sivuston, joka tarjoaa tietoa sisällissodan tapahtumista Tampereella 3D-mallinnettujen virtuaalielämysten ja pelillisyyden sekä artikkeleiden, kuvien ja videoiden välityksellä.

Perheille edullisia aamuja kesäkuussa Vapriikissa2.6.2023 15:20:40 EEST | Tiedote

Vapriikki kutsuu lapsiperheitä museoon aamulla kello yhdeksän. Satumaiset perheaamut sopivat perheen pienimmille, jotka heräävät varhain ja kaipailevat jo päiväunille, kun museo vasta alkaa täyttyä muista kesävieraista. Olipa kerran -näyttelyssä vietetään satuhetkeä tiistaisin yhdessä museolehtoreiden kanssa. Hintakaan ei päätä huimaa, sillä perheaamun liput ovat kaikille yli 7-vuotiaille 2€ ja pienemmät pääsevät mukaan maksutta.

Museoiden yötä vietetään 20.5. Tampereella8.5.2023 14:05:31 EEST | Tiedote

Museoiden yötä vietetään jälleen keväisenä kaupunkijuhlana. Tapahtuma tarjoaa monenlaista näkemistä ja kokemista Tampereella lauantaina 20.5. Suurin osa ohjelmasta starttaa kello 18 ja useimmat museot ovat avoinna aina keskiyöhön saakka. Museoiden yön kävijöitä palvelevat myös museokahvilat, ruokapaikat ja museokaupat.Yksi lippu - monta näyttelyä, opastusta ja esitystä! Mukana 21 kohdetta, 35 näyttelyä ja 97 ohjelmanumeroa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme