Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ändringar i hem- och anstaltsvården samt ny webbsida om exponeringsplatser

Dela

Inom hem- och anstaltsvården hålls dag- och rekreationsverksamheten samt motionstjänsterna stängda till och med 31.10.2020, och korttidsvård för åldringar erbjuds endast till dem som är i behov av nödvändig vård. För att underlätta informerandet har en ny webbsida öppnats, på vilken uppdateras de platser i Vasa där man kan utsättas för coronaviruset.

– Dag- och rekreationsverksamheten samt motionstjänsterna är stängda till och med 31.10.2020. Verksamheternas personal placeras enligt behov i andra arbetsuppgifter. Korttidsvård erbjuds endast dem som är i behov av nödvändig vård, berättar direktören för hem- och anstaltsvården Leif Holmlund.

Till korttidsvården får klienterna inte komma om de har snuva eller andra symtom som antyder coronavirus. Minnespoliklinikens verksamhet upprätthålls tills vidare med nuvarande resurser.

8.10 informerade vi redan om besöksförbud på avdelningarna vid Vasa stadssjukhus och det effektiverade serviceboendet för åldringar under tiden 7–31.10.2020. Endast de som är i hospisvård får ta emot besök som överenskommet. Hemsjukhuset har verksamhet 24/7.

En ny webbsida om exponeringsplatser i Vasa

På webbsidan finns aktuell information om de platser i Vasa där man kan bli exponerad för coronaviruset. Listan uppdateras regelbundet och från den tas de platser bort, där exponeringsrisken redan har försvunnit, dvs. 14 dagar efter det inträffade. Den nya webbsidan finns på adressen:www.vaasa.fi/koronavirus.

Nyckelord

Kontakter

Direktören för hem- och anstaltsvården Leif Holmlund, tfn 06 325 1644, 0400 737 332, leif.holmlund@vaasa.fi
Ledande överläkare och läkare med ansvar för smittsamma sjukdomar, Heikki Kaukoranta, tfn 06 325 1625, heikki.kaukoranta@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum