Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ändringar i trafikarrangemangen på Smedsbyvägen

Dela

I Smedsbyvägens trafikarrangemang blir det ändringar under slutet av året. Den tillfälliga trafikleden mellan Himalajagatan och Kvarngatan tas ur bruk, och vidare ändras trottoaren mellan Sjukhemsgatan och Institutsgatan till en kombinerad gång- och cykelbana.

Bild: Vasa stad/ Mikael Matikainen
Bild: Vasa stad/ Mikael Matikainen

Vecka 51 ändras södra delen av Smedsbyvägens gångbana tillfälligt till en kombinerad gång- och cykelbana på sträckan mellan Sjukhemsgatan och Institutsgatan. Med ändringen förbereder man sig inför kompletteringsbyggandet som kommer att ske invid Smedsbyvägen. På området sätts ut ”kombinerad cykel- och gångbana”-trafikmärken under den här veckan.

Under vecka 52 tas den tillfälliga cykel- och gångbanan på sträckan mellan Himalajagatan och Kvarngatan ur bruk. Efter ändringen är båda körfälten igen i bilisternas användning som normalt.

Med den här lösningen försöker man förbättra cykeltrafikens smidighet och säkerställa att förutsättningarna för vinterunderhållet på området lyckas så bra som möjligt.

Kontakter

Jukka Talvi
Direktör för kommunteknik
+358 40 831 1550
jukka.talvi@vaasa.fi

Bilder

Bild: Vasa stad/ Mikael Matikainen
Bild: Vasa stad/ Mikael Matikainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum