Amnesty International

Angelina Jolielta uusi aluevaltaus – kirjoittaa nuortenkirjaa Amnestyn kanssa

Jaa

Amnesty International ja näyttelijä Angelina Jolie työstävät yhdessä nuorille suunnattua kirjaa lapsen oikeuksista.

Angelina Jolie kirjoittaa yhteistyössä Amnesty Internationalin kanssa Know Your Rights (And Claim Them) -kirjaa. Kyseessä on nuortenkirja, joka nostaa esille YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa kirjattuja oikeuksia. Teoksen kirjoittamiseen osallistuu myös ihmisoikeusjuristi Geraldine Van Bueren ja se on määrä julkaista syksyllä 2021.

Kirja julkaistaan aikana, jolloin ennennäkemätön määrä lapsia ja nuoria osoittaa mieltään kaduilla ja internetissä niin ilmastokriisistä, rasismista kuin sukupuolten välisestä epätasa-arvosta.

“Meidän täytyy antaa nuorille välineitä kamppailun tueksi. Toivomme, että kirja toimii heille oppaana ja aktivoi heitä toimimaan”, Jolie toteaa.

Nuoret mukana projektissa

Hankkeen taustalla on yhteinen huoli siitä, etteivät lapset ja aikuiset tunne lapsen oikeuksia riittävän hyvin. Tämän takia lapset jäävät usein ilman asianmukaista korvausta, kun heidän oikeuksiaan loukataan.

Kirja kertoo, kuinka lapset voivat vaatia oikeuksiaan toteutuvaksi. Keinoina ovat esimerkiksi kampanjointi ja mielenosoittaminen, itsensä ja muiden kouluttaminen sekä epäoikeudenmukaisuuden haastaminen niin kotona kuin koulussa.

“Useiden lasten oikeuksia loukataan päivittäin. He kärsivät nälästä, kodittomuudesta ja ihmiskaupasta. Jokaisella on kuitenkin oikeus tietää oikeutensa riippumatta siitä, kuka hän on tai missä hän asuu. Tämä kirja voimaannuttaa nuoria tiedolla ja työkaluilla, joita he tarvitsevat puolustaakseen itseään ja muita”, sanoo Amnestyn kumppanuuspäällikkö Nicky Parker.

Kirjaprojektissa on mukana myös joukko nuoria aktivisteja, jotka ajavat muutosta omissa elinympäristöissään ympäri maailmaa.

“Meidän täytyy tietää oikeutemme ja taistella paremman tulevaisuuden puolesta”, sanoo Australian alkuperäiskansaan kuuluva Dujuan, 14.

Know Your Rights (And Claim Them) julkaistaan Iso-Britanniassa syyskuussa 2021. Julkaisuoikeudet ovat myynnissä Frankfurtin kirjamessuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Amnesty International
Amnesty International
Hietaniemenkatu 7 A
00100 Helsinki

https://www.amnesty.fi/

Amnesty International on maailman suurin ihmisoikeusjärjestö. Me teemme ihmisoikeudet tunnetuiksi, tutkimme vakavia ihmisoikeusloukkauksia ja kampanjoimme niitä vastaan kaikkialla maailmassa. Toimintamme perustuu yksittäisten ihmisten tuelle. Amnestyn Suomen osasto perustettiin vuonna 1967.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amnesty International

Amnestyn Kynttiläpalkinto myönnetään terveydenhuollon ammattilaisille – “poikkeuksellinen kuormitus tulisi kompensoida myös rahallisesti”10.12.2020 00:01:00 EETTiedote

Amnesty Internationalin Suomen osaston perinteinen Kynttiläpalkinto myönnetään tänä vuonna Suomen terveydenhuollon henkilöstölle. Koronapandemia on alleviivannut terveydenhuollon henkilöstön ammattitaidon tärkeyttä, mutta samalla altistanut heidät pitkittyneelle kuormitukselle sekä tartuntariskille. Kynttiläpalkinto myönnetään ihmisoikeuksien päivänä 10.12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme