Kustantamo S&S

Anja Portinin lastenromaani Radio Popov on Finlandia-ehdokas

Jaa

Radio Popov kertoo yksinäisyydestä, ystävyydestä ja tarinankerronnan voimasta. Lämmin seikkailutarina tuo mieleen lastenkirjallisuuden klassikot Astrid Lindgrenistä Roald Dahliin, mutta tempaa mukaansa myös aikuisen lukijan.

Anja Portinin neljäs lastenkirja Radio Popov on lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas. Raati perustelee ehdokasvalintaa seuraavasti:

Lämmin seikkailutarina kertoo yksinäisistä lapsista, joiden huolet joku kuitenkin kuulee. Kirjassa on klassisen saturomaanin aineksia ja sympaattinen kertojanääni. Keksijä Popovin radio luo toimivan kehyksen tarinalle, jossa hylätyt lapset ryhtyvät auttamaan toisiaan.

"Ehdokkuus tuntuu tavattoman tärkeältä. Se kertoo siitä, että kirja on puhutellut lukijaa, mikä on ehkä paras palkinto jonka kirjailija voi työstään saada”, Anja Portin kertoo. Radio Popovia hän on työstänyt parin vuoden ajan:

”Kirjani lähtevät liikkeelle usein jostain yksittäisestä kuvasta tai tilanteesta. Tällä kertaa mielessäni pyöri kuva yksinäisestä pojasta, joka odottelee unta yöllä eteisen matolla. Lueskelin samoihin aikoihin radion historiaan liittyvää kirjaa, jossa kerrottiin Aleksandr Popovista ja muista radion kehittäjistä. Silloin syntyi ajatus radio-ohjelmasta, jonka nimi olisi Radio Popov. Kertojanääni löytyi yllättävän helposti. Tuntui siltä, että Alfred oli ollut pitkään hiljaa ja sai vihdoin tilaisuuden kertoa tarinansa, jonka minä vain kirjoitin ylös.”

Anja Portin (s. 1971) on helsinkiläinen kirjailija, joka kirjoittaa sekä aikuisille että lapsille. Hän on aiemmin kirjoittanut romaanin ja kolme lastenkirjaa. Lisäksi hän on kirjoittanut ja toimittanut esseekokoelmia ja tietokirjoja. Hänen lastenkirjoistaan on tehty myös näytelmäsovituksia. Portin on opiskellut Helsingin ja Turun yliopistoissa ja valmistunut filosofian ja oikeustieteen maisteriksi. Hän on työskennellyt muun muassa toimittajana ja tutkijana.

Kirjan on kuvittanut Miila Westin.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se annetaan tunnustuksena ansiokkaasta suomalaisesta lasten- tai nuortenkirjasta. Voittaja julkistetaan 25.11.2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Pitchaustaidot ovat kallisarvoista valuuttaa työelämässä16.9.2020 08:25:00 EESTTiedote

Esiintymisvalmentaja Elsa Ervastin ja taloustoimittaja Joonas Turusen kirja Pitch! Innostavan tiivistämisen taito neuvoo kuinka kuka tahansa oppii tiivistämään viestinsä lyhyeksi ja vakuuttavaksi myyntipuheeksi. Persoonallinen esiintyminen on mahdollista myös ujoille ja jäykille. Olitpa yrittäjä, työntekijä, asiantuntija tai kulttuurin freelancer, kirjasta löytyvät vinkit täydelliseen myyntipuheeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme