Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Anneli Jäätteenmäki Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston uusi puheenjohtaja

Jaa

Varatuomari Anneli Jäätteenmäestä tulee Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston Suomen jaoston uusi puheenjohtaja.

Anneli Jäätteenmäki. Kuva: Harri Anttila.
Anneli Jäätteenmäki. Kuva: Harri Anttila.

Suomen entinen pääministeri Jäätteenmäki on vuoden 2020 aikana toiminut hallituksen jäsenenä, mutta siirtyy nyt uudeksi puheenjohtajaksi, kun ministeri Jan-Erik Enestam jättää tehtävänsä. Suomen entisenä pohjoismaisen yhteistyön ministerinä sekä ympäristö-, kulttuuri- ja puolustusministerinä toiminut Stefan Wallin nimettiin valtioneuvoston tänään pidetyssä yleisistunnossa hallituksen uudeksi jäseneksi.

”Kun minut valittiin rahaston jäseneksi viime vuonna, ilahduin mahdollisuudesta palata pohjoismaiseen yhteistyöhön kaikkien europarlamentaarikkovuosien jälkeen. Nyt olen innoissani mahdollisuudesta johtaa koko hallituksen työtä tiiviissä yhteistyössä suomalaisten ja ruotsalaisten kollegoideni kanssa. Samalla haluan lämpimästi kiittää Jan-Erik Enestamia hänen erinomaisesta työstään hallituksen monivuotisena puheenjohtajana”, Anneli Jäätteenmäki toteaa.

Jäätteenmäen ja Wallinin lisäksi Suomea edustavat rahastossa kansanedustaja Johan Kvarnström. Ruotsin jaoston jäsenet ovat entinen maaherra Chris Heister (puh.joht.), professori Jarmo Lainio ja kansanedustaja Annika Hirvonen Falk.

Rahaston nykyisen hallituksen kausi on 2020–2022, ja sen puheenjohtajan tehtävä on kiertävä. Chris Heister on toiminut vuonna 2020 koko hallituksen puheenjohtajana, ja vuonna 2021 tehtävä siirtyy Anneli Jäätteenmäelle.

Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto

Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston tehtävänä on edistää Suomen ja Ruotsin välisiä suhteita yhteiskunta- ja kulttuurielämän aloilla sekä lisätä maiden välistä yhteistyötä. Rahasto myöntää apurahoja ja stipendejä yksityishenkilöille, järjestöille ja yhdistyksille erilaisiin yhteiskunnallisiin hankkeisiin ja kulttuuriprojekteihin.

Rahastolla on myös omaa toimintaa, jota hoitaa Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus. Rahasto toimii Hanasaaren päämiehenä ja on myös yksi Suomen Tukholman instituutin perustajista.

Lue lisää rahastosta: www.kulttuurirahasto.net

Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston hallitus 2020–2022

Suomen jaosto

Varatuomari Anneli Jäätteenmäki, puheenjohtaja

Varajäsen: kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto 

Toimitusjohtaja Stefan Wallin (uusi)

Varajäsen: kansanedustaja Veronika Honkasalo

Kansanedustaja Johan Kvarnström

Varajäsen: FT Lauri Heikkilä

Ruotsin jaosto

Entinen maaherra Chris Heister, puheenjohtaja 

Varajäsen: professori Martin Hårdstedt

Professori Jarmo Lainio

Varajäsen: johtaja Ola Kellgren

Kansanedustaja Annika Hirvonen Falk

Varajäsen: kansanedustaja Emilia Töyrä

Lisätietoja antaa Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Anneli Jäätteenmäki. Kuva: Harri Anttila.
Anneli Jäätteenmäki. Kuva: Harri Anttila.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme