Finanssivalvonta

Anneli Tuominen har utsetts till företrädare för ECB i tillsynsnämnden

Dela

Europeiska centralbanken (ECB) har utnämnt Anneli Tuominen till sin företrädare i tillsynsnämnden (Supervisory Board) för en fem års mandatperiod. Anneli Tuominen är för närvarande direktör för Finansinspektionen.

Tillsynsnämnden svarar för planeringen och genomförandet av ECB:s banktillsynsuppdrag. Tillsynsnämnden består av fyra heltidsanställda företrädare för ECB samt företrädare för alla 21 nationella behöriga myndigheter. Tuominen har tidigare varit Finansinspektionens företrädare i tillsynsnämnden.

Ordförande för tillsynsnämnden är Andrea Enria och vice ordförande Frank Elderson. De övriga företrädarna för ECB är Edouard Fernandez-Bollo, Kerstin af Jochnick och Elizabeth McCaul. Anneli Tuominen efterträder på posten Pentti Hakkarainen, vars utnämning på viss tid går ut den 31 januari 2022.

Se också

ECB:s tillsynsnämnd

ECB:s pressmeddelande 16.12.2021

Upplysningar:

Anneli Tuominen. Alla intervjuförfrågningar riktas till Kommunikationens mediejour, telefon 09 183 50 30, vardagar kl. 9–16.

Nyckelord

Kontakter

Mediejourbetjänar vardagar klockan 9–16, med undantag för skärtorsdag och nyårsafton, då jouren håller öppet klockan 9–13

Tel:09 183 50 30

Om

Finanssivalvonta
Finanssivalvonta
PL 103, Snellmaninkatu 6
00100 Helsinki

09 183 51https://www.finanssivalvonta.fi/

Finansinspektionen (FI) är en myndighet med ansvar för finans- och försäkringstillsynen i Finland. Under vår tillsyn står bland annat bankerna, försäkringsbolagen, pensionsbolagen, andra aktörer i försäkringsbranschen, värdepappersföretagen, fondbolagen och börsen. Vi främjar den finansiella stabiliteten, förtroendet för finansmarknaden och skyddet av kunder, investerare och försäkrade.

Följ Finanssivalvonta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Finanssivalvonta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum