Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Anni Sinnemäki esittelee Helsingin toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi Oslossa

Jaa

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki osallistuu Oslossa pohjoismaiseen pääkaupunkikokoukseen (Nordic Capitals Conference). Tapaamisessa ovat mukana kaikkien pohjoismaiden pääkaupunkien johtajat.

Ajankohtaisena teemana on ilmastonmuutos ja kaupunkien rooli sen torjumisessa. Aiheesta ovat keskustelemassa Sinnemäen kanssa muun muassa Tukholman apulaispormestari Katarina Luhr ja Marianne Borgen, Oslon pormestari. Myös Helsingin osallistuvan budjetoinnin malli kiinnostaa kansainvälisesti.

Pohjoismainen pääkaupunkikokous kokoaa pohjoismaiden pääkaupunkien luottamushenkilö- ja viranhaltijajohdot keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja kaupunkien näkymistä. Joka toinen vuosi järjestettävään kokoukseen osallistuu edustus kaikista pohjoismaisista pääkaupungeista sekä itsehallintoalueiden pääkaupungeista. Helsinki isännöi kokousta vuonna 2017.

Anni Sinnemäki osallistuu matkalla myös Urban Future Global Conference -tapahtumaan, joka on Euroopan suurin tapahtuma kestävään kehitykseen sitoutuneille kaupungeille ympäri maailman. Sinnemäki osallistuu keskusteluun yhdessä Kööpenhaminan, Tukholman, Oslon ja Reykjavikin pormestareiden kanssa.

”On ilo kertoa pohjoismaiselle yleisölle, että Helsingin ilmastotavoitteet ovat reippaasti kunnianhimoisemmalla tasolla kuin vielä kaksi vuotta sitten, ja että toimenpideohjelma päästöjen vähentämiseksi hyväksyttiin Helsingin kaupunginhallituksessa yksimielisesti”, Anni Sinnemäki sanoo.

Tapahtumassa kestävän kehityksen kärkiteemoja ovat liikkuminen, kestävästi rakennettu ympäristö ja sen suunnittelu, innovaatiot ja uudet vihreämmät liiketoimintamallit sekä muutoksen johtaminen ja yhteistyö.

Helsinki tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Tätä kohden edetään monella rintamalla, joista tärkeimpiä ovat liikenteeseen, rakennusten energiatehokkuuteen ja puhtaaseen energiantuotantoon liittyvät toimenpiteet.

Helsinki haluaa erottautua myös globaalin vastuun paikallisen toteuttamisen edelläkävijänä ja päätti syyskuussa 2018 sitoutua vapaaehtoiseen kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteiden (SDG) toimeenpanoraportointiin YK:lle New Yorkin mallin mukaisesti, ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa. Raportoinnin kautta Helsingin on mahdollista nostaa vastuullisuus konkreettisella tavalla kaupungin toimintaa yhä vahvemmin ohjaavaksi lähtökohdaksi. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Apulaispormestari Anni Sinnemäki, puh. 09 310 36010, anni.sinnemaki (@) hel.fi
Poliittinen erityisavustaja Hanna Hannus, puh. 09 310 36333, hanna.hannus (@) hel.fi

***
Viestintä: Mari-Anne Aronen, ulkoinen viestintä, Helsingin kaupunginkanslia, 09 310 36684, mari-anne.aronen (@) hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Kaksi kolmesta kuntien nuorisotyön esimiehistä arvioi kunnan nuorille suunnattujen digitaalisten palvelujen parantuneen viimeisen vuoden aikana29.5.2019 11:02:43 EEST | Tiedote

Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke toteutti maaliskuussa jo neljännen kerran kyselyn kuntien nuorisotyön digitalisaatiosta ja digitaalisesta nuorisotyöstä. Tänään julkaistussa Kunnallisen nuorisotyön digitalisaatio 2019 -raportista ilmenee, että digitalisaatioon suhtaudutaan myönteisesti ja digitaaliset palvelut ovat parantuneet viime vuosina.

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta tekee toisen esitutkintapyynnön päiväkotien rakennuslupa-asiassa24.5.2019 14:19:57 EEST | Tiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin alkukeväällä läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Selvityksessä löytyi yhteensä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa oli puutteellinen. Helsingin kaupungin rakennusvalvonta teki maaliskuussa esitutkintapyynnön poliisille päiväkotiyritys Ankkalampi – Ankdammen Oy:stä. Nyt esitutkintapyyntö tehdään kaupungin omasta toiminnasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme