Talous ja nuoret TAT

Ansioluettelon kirjoittaminen automatisoituu – uusi CV-kone helpottaa nuorta työnhaussa

Jaa
Uuden nuorille suunnatun CV-työkalun avulla nuori saa osaamiseen perustuvan CV:n valmiiksi kirjoitettuna. CV-työkalu on kehitetty osaksi Talous ja nuoret TATin Duunikoutsi-mobiilisovellusta, joka valmentaa nuorta työelämään.

- Työnhakuprosessi voi tuntua erityisesti nuorelle hankalalta ja monivaiheiselta. On sekä nuoren että työnantajan etu, mikäli voimme sujuvoittaa edes jotakin osuutta nuorten työelämään siirtymisessä, kommentoi Talous ja nuoret TATin asiantuntija Essi Lehtovaara.

Duunikoutsi-mobiilisovelluksessa nuori suorittaa erilaisia tehtäviä, joiden perusteella nuoren henkilökohtainen osaamisprofiili täydentyy. Tehtävissä esimerkiksi pohditaan omia vahvuuksia ja vapaa-ajalta kertynyttä osaamista. Sovelluksen osaamisprofiili kokoaa kaiken nuoren osaamisen eri elämän osa-alueilta yhteen.

- Duunikoutsin CV-kone on helposti lähestyttävä ja alentaa nuoren kynnystä tarttua työhakukysymyksiin. Sovellus on ytimekäs, selkeä sekä auttaa olennaisen löytämisessä tässä hajanaisessa digimaailmassa. Tulen käyttämään Duunikoutsia ohjatusti, kun käymme läpi työelämäasioita ja kannustaa myös opiskelijoita sovelluksen itsenäiseen käyttöön, suunnittelee Turun normaalikoulun lukion ja Turun kansainvälisen koulun lukion opinto-ohjaaja Jukka Valtanen.

Duunikoutsi-mobiilisovellus auttaa nuorta tunnistamaan omaa osaamistaan

TATin 13-25 -vuotiaille suunnattu Duunikoutsi-mobiilisovellus on työelämävalmentaja, jonka avulla nuori oppii omien vahvuuksien ja taitojen tunnistamista sekä osaamisen sanoittamista. Lisäksi nuori saa tukea työnhakuun aina hakemuksen ja CV:n kirjoittamisesta työhaastatteluun valmistautumiseen. Sovellus on kehitetty oppilaanohjauksen tueksi ja se on käytössä kouluissa. Duunikoutsilla on tällä hetkellä jo 42 800 käyttäjää. 

Duunikoutsin CV-kone on toteutettu yhteishankkeessa Turun kaupungin kanssa. Hankkeessa kehitetään digitaalinen työelämätaitojen valmennuskokonaisuus Varsinais-Suomen alueella, jossa hyödynnetään TATin Duunikoutsi-sovellusta. Hankkeen rahoitus tulee ELY-keskuksen kautta Euroopan sosiaalirahastosta sekä Varsinais-Suomen liiton myöntämästä Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) määrärahasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Talous ja nuoret TAT
Talous ja nuoret TAT
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.tat.fi

Talous ja nuoret TATin tavoitteena on, että jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja haluaa toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Teemme töitä nuorten työelämä- ja taloustaitojen eteen yhdessä koulujen, yliopistojen, yritysten, kuntien ja säätiöiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Talous ja nuoret TAT

Allt fler ungdomar tänker söka sommarjobb, en positiv attityd gentemot arbetslivet ökar på intresset för sommarjobb27.4.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

Allt fler niondeklassare och studerande på andra stadiet tänker söka sommarjobb i år. Över 6000 unga har svarat på Ekonomi och ungdom TATs undersökning om sommarjobb. Av dessa ungdomar meddelar 71 % att de tänker söka sommarjobb inför denna sommar. År 2022 var motsvarande siffra 68 % och år 2021 meddelade 65 % av unga att de söker sommarjobb.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme