Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Ansiopäivärahaa maksettiin huhtikuussa 30 % viime vuotta enemmän

Jaa

Työttömyyskassat maksoivat huhtikuussa ansiopäivärahoina 187 miljoonaa euroa. Tämä on 30 % enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

Ansiopäivärahakulut kasvoivat lähes jokaisessa työttömyyskassassa. Alakohtaisia eroja kuitenkin on. Kuljetusalojen työttömyyskassan ansiopäivärahakulut kasvoivat huhtikuussa 96 % viime vuoden huhtikuuhun nähden. Sen sijaan monessa erityisesti julkisen alan työttömyyskassassa kasvua oli alle 20 %.

Ansiopäivärahaa maksettiin huhtikuussa 145 000 henkilölle. Saajien määrä kasvoi viime vuoden huhtikuuhun nähden 28 %.

Lomautettujen määrä lähes kolminkertaistui huhtikuussa

Ansiopäivärahaa sai huhtikuussa lomautuksen perusteella 39 000 henkilöä. Lomautettujen määrä kasvoi 174 % vuoden takaiseen tilanteeseen nähden.

Uusissa hakemuksissa kasvupiikki

Työttömyyskassoihin saapui huhtikuussa yhteensä noin 226 000 hakemusta. Hakemusten määrä nousi huhtikuussa 57 % vuoden takaiseen tilanteeseen nähden.

Hakemuksista 83 000 koski uusia lomautus- tai työttömyysjaksoja. Uusien hakemusten määrä on tyypillisesti korkeimmillaan alkuvuodesta ja tällöin hakemusmäärä on viime vuodet ollut 20 000 hakemuksen tienoilla. Uusia lomautus- tai työttömyysjaksoja koskevien hakemusten määrä oli huhtikuussa 669 % viime vuoden huhtikuuta suurempi.

Tarkemmat tilastot TYJ:n sivuilla

Tarkat tiedot etuuskulujen ja saajien määrän kehityksestä sekä alakohtaisista muutoksista löytyvät Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön tilastosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Kumpulantie 3
00520 Helsinki

http://www.tyj.fi

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin. TYJ kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 21 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Maksettujen ansiopäivärahojen määrä laski kesäkuussa alimmalle tasolleen vuoteen4.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Työttömyyskassojen maksamien ansiopäivärahojen määrä on laskenut maaliskuun jälkeen joka kuukausi suhteessa edelliseen kuuhun. Kesäkuussa ansiopäivärahaa maksettiin vähemmän kuin kertaakaan viime vuoden huhtikuun jälkeen. Myös ansiopäivärahan hakemusmäärät ovat laskussa. Alkavia työttömyys- ja lomautusjaksoja koskevien hakemusten määrä alitti kesäkuussa jo kriisiä edeltävän tason.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme