Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ansök om understöd för kulturverksamhet och föreslå en kulturgärning i Vasa i januari

Dela

I januari kan privatpersoner, arbetsgrupper och sammanslutningar ansöka om Vasa stads kulturunderstöd. Understöd kan sökas för projektverksamhet och för föreningarnas del för etablerad verksamhet. Inom januari kan man föreslå årets kulturgärning i Vasa 2021.

Kulturunderstöd kan sökas för enskilda projekt eller yrkesmässigt konstnärligt arbete. Man kan också söka understöd för att liva upp stadskulturen, till exempel för att ordna en kultur- eller konsthändelse i Vasa och dess olika stadsdelar.

Sammanslutningar och föreningar i Vasa kan dessutom söka verksamhetsbidrag för etablerad och fortlöpande verksamhet. Verksamhetsbidraget är antingen 1- eller 3-årigt.

– Det 3-åriga understödet riktas till föreningar som bedriver yrkesmässig kulturverksamhet och som har en stark vilja att utvecklas och en klar utvecklingsplan för de kommande åren, säger tf kultur- och biblioteksdirektör Sanna Bondas.

Med understödet strävar man genom utvecklingsskyldigheten efter att på ett starkare sätt stödja aktörens verksamhet framåt, att ge säkerhet om stöd på längre sikt, att höja understödsbeloppet samt ett tätare kompanjonskap. Förutom det ekonomiska stödet kan den som får 3-årigt understöd också beviljas lokalstöd.

Från stadens sida försökte man förenhetliga alla understödsansökningar till mars månad i samband med övergången till ett nytt elektroniskt understödssystem. Det har ändå beslutats att ansökan om kulturunderstöd återförs till januari i början av 2022.

– För de som ansöker om kulturunderstöd visade sig tidpunkten vara för sen med tanke på genomförande av projekt och verksamhet samt finansieringsbesked, berättar Sanna Bondas.

Understöd söks genom det elektroniska understödssystemet: https://varaus.vaasa.fi/WebTimmi/#/26

En kulturgärning i Vasa sökes återigen

Vasa stad delar under början av året igen ut priset Årets kulturgärning i Vasa. Priset delas ut för verksamhet under år 2021. Stadsborna kan senast 31.1.2022 föreslå vem som ska få priset.

Med priset uppmärksammas en kulturgärning som en privatperson eller en grupp har gjort år 2021 och som genom sin existens eller verksamhet har utvecklat stadens kulturliv eller gjort det mångsidigare.

Det egna förslaget med motiveringar kan inlämnas senast 31.1.2022 per e-post leena.nyqvist@vasa.fi

Nyckelord

Kontakter

tf kultur- och biblioteksdirektör Sanna Bondas (Kulturunderstöd), tfn 040 139 4048, sanna.bondas@vaasa.fi

tf kulturchef Leena Nyqvist (Årets kulturgärning i Vasa), tfn 0400 668197, leena.nyqvist@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stad knep andraplatsen i en internationell innovationstävling13.1.2022 14:25:47 EET | Tiedote

IDC Industry Insights Awards delade i december 2021 ut erkännande till organisationer som genom tekniska innovationer har visat pionjärskap inom den egna sektorn samt utvecklat en betydande verksamhetsmodell för framtiden. Vasa kom på andra plats i Personal Mobility-kategorin genom att via crowdsourcing ha samlat in information om körbanornas och cykelvägarnas skick med hjälp av ett mobilspel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum