Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ansök redan nu om en plats inom småbarnspedagogiken på våren

Dela

Om ert barn ännu inte har en plats inom småbarnspedagogiken men ni redan nu vet att barnet behöver en plats våren 2022, lönar det sig att ansöka om en plats före slutet av september. Då har man inom småbarnspedagogiken bättre förutsättningar att planera verksamheten och dela ut platserna så bra som möjligt enligt familjernas önskemål.

En plats inom småbarnspedagogiken kan i Vasa ansökas året runt enligt familjens behov. Önskan är dock att ansökningarna om nya platser för våren kan lämnas in senast 30.9 om familjen redan vet att den behöver en plats på våren.

- Då vi får så många ansökningar som möjligt i tid för vårens del, kan vi bättre planera vår verksamhet och vid behov omforma t.ex. gruppernas struktur. Vår strävan är naturligtvis att så många familjer som möjligt kan erbjudas en plats inom småbarnspedagogiken enligt familjens önskemål, t.ex. nära hemmet, säger servicechef Maria Karvonen.

Ett nytt daghem på Kasernområdet i oktober

I Vasa råder det viss brist på platser inom småbarnspedagogiken i synnerhet i centrumområdet i grupper för små barn under 3 år. Situationen underlättas av ett nytt daghem som står klart i oktober på kasernområdet i f.d. musikkårens lokaler.

-Till det nya huset flyttar två grupper med 5–6-åringar, dvs. totalt 42 barn, från daghemmet Lilla kasern. Detta frigör i sin tur platser för mindre barn under 3 år vid Lilla kasern, säger direktören för småbarnspedagogiken Anne Savola-Vaaraniemi.

Klientavgifterna sjönk 1.8

I lagen om klientavgifter inom småbarnspedagogiken gjordes ändringar som trädde i kraft 1.8, och då sjönk avgifterna.

-Största delen av familjerna i Vasa har fått sänkta avgifter i och med den nya lagen. Genom lagändringen ändrades inkomstgränserna, och för verkligt många är småbarnspedagogikavgiften nu 0 euro, säger Karvonen.

Ändringen av klientavgiftslagen är en nationell reform med målet att förbättra sysselsättningen och öka graden av deltagande inom småbarnspedagogiken.

Kontakter

servicechef Maria Karvonen, tfn 050 325 4821, maria.karvonen@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum