Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ansök redan nu om en plats inom småbarnspedagogiken till hösten

Dela
Om ert barn ännu inte har någon plats inom småbarnspedagogiken men familjen redan nu vet att de kommer att behöva en plats till hösten 2023 lönar det sig att ansöka om den före slutet av mars.
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen

Då har man inom småbarnspedagogiken bättre förutsättningar att planera verksamheten och dela ut platserna så bra som möjligt enligt familjernas önskemål.

En plats inom småbarnspedagogiken kan i Vasa ansökas året runt enligt familjens behov. Önskan är dock att ansökningarna för nya platser till hösten lämnas in senast 31.3 om familjen redan vet att den behöver en plats på hösten.

- Då vi får så många ansökningar som möjligt i tid för höstens del, kan vi bättre planera vår verksamhet och vid behov till exempel omforma gruppernas struktur, berättar servicechef Maria Karvonen.

I maj-juni tas beslut om platserna till augusti-september

Beslut om platserna inom småbarnspedagogiken tas redan i månadsskiftet maj-juni för de barn som ska börja i augusti och september. Vid andra tidpunkter behandlas ansökningarna en månad före vårdbehovet börjar. För platserna som gäller början på hösten ges alltså beslutet litet tidigare än normalt.

Karvonen tipsar om att det lönar sig att lägga fler än ett önskemål om plats i ansökan.

- Man får lägga tre önskemål i ansökan och det lönar sig definitivt att använda möjligheten. Inom vissa områden så som centrum är det svårare att få en plats, så det lönar sig alltid att ange alternativ.

Fastän det är brist på platser inom småbarnspedagogiken på en del områden så som i centrum, får varje barn alltid en plats anvisat inom småbarnspedagogiken.

- Vår strävan är naturligtvis att så många familjer som möjligt kan erbjudas en plats inom småbarnspedagogiken enligt familjens önskemål, t.ex. nära hemmet. Enligt Karvonen är det ofta enklare att få den plats som familjen helst vill ha på hösten än mitt under verksamhetsperioden, t.ex. i januari, tipsar Karvonen.

Nytt daghem i Västerängen

Nappulaketo daghem öppnade i Västerängen i januari 2023. Det nya daghemmet är ett servicesedeldaghem dvs. ett privat daghem som staden köper småbarnspedagogikservice av.

Det tvåspråkiga daghemmet har totalt fem barngrupper.

Nu har man möjlighet att bekanta sig med Nappulaketo daghem då de håller öppet hus 21.3 kl. 15.30-18.00.

Hjälp fås alltid från servicehandledningen

Till exempel fås hjälp om just ansökning av platser inom småbarnspedagogiken från småbarnspedagogikens servicehandledning.

- Vi ger råd i ärenden som gäller ansökan och berättar om olika alternativ. Man kan alltid ringa oss eller skicka e-post om man har frågor som berör platserna inom småbarnspedagogiken, berättar servicehandledare Agneta Brännbacka.

Frågor som berör klientavgifterna inom småbarnspedagogiken sköts av kundbetjäningssekreterarna, se kontaktuppgifter och telefontider här: http://www.vaasa.fi/sv/bo-och-lev/smabarnspedagogik-och-skolor/smabarnspedagogik/smabarnspedagogikens-klientavgifter/

Nyckelord

Kontakter

servicechef Maria Karvonen, tfn 050 325 4821, maria.karvonen@vasa.fi

Bilder

Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum