Valtiokonttori

Ansökningstiden för kostnadsstöd går ut onsdagen 23.6. kl 16.15

Dela

Ansökningstiden för kostnadsstöd går ut 23.6.2021 kl. 16.15. Statskontoret uppmanar vänligen alla företag som har rätt till kostnadsstöd att ansöka om stöd.

Det lönar sig att göra ansökan om kostnadsstöd i tid. Ansökningarna ska vara Statskontoret tillhanda 23.6. kl. 16.15 oberoende av om ansökan skickas via e-tjänsten eller per post. Ansökningar som skickas per post ska vara framme vid Statskontorets registratorskontor senast klockan 16.15. Poststämpel från samma dag räcker alltså inte.

Att göra ansökan i sista minuten lönar sig inte, eftersom till exempel den egna nätförbindelsen plötsligt kan bli långsammare.

I Statskontorets elektroniska tjänst finns oavslutade ansökningar om kostnadsstöd. En halvfärdig ansökan hinner ännu kompletteras och skickas. Det egna företagets status kan kontrolleras på Statistik om kostnadsstöd sidan. I rapporten som uppdateras varje vardag ser man alla pågående ansökningar samt de ansökningar som fått ett beslut.

Nästan 179 miljoner euro har betalats ut i kostnadsstöd 

Det har varit möjligt att ansöka om kostnadsstöd från Statskontoret fr.o.m. den 27.4.2021.

Statskontoret har hittills betalat nästan 179 miljoner euro i kostnadsstöd. Cirka 11 200 företag har beviljats kostnadsstöd och det genomsnittliga betalningsbeloppet.

För närvarande har 76% av de sökande fått ett positivt beslut. Procentandelen positiva beslut har vuxit avsevärt under den tredje omgången jämfört med tidigare ansökningsomgångar: motsvarande andel för första omgången var 27 % och för andra omgången 39 %.

Omfattande statistik över alla kostnadsstödsansökningar och beslut har publicerats på Statskontorets webbplats valtiokonttori.fi/kustannustukilukuina.

 

Statskontorets webbplats innehåller instruktioner för att fylla i ansökan

 

Kostnadsstödet är avsett för företag med omsättning som har minskat avsevärt på grund av COVID-19-pandemin och som har svåranpassade, till stödperioden (1.11.2020–28.2.2021) relaterade löne- och andra kostnader.

Sök kostnadsstöd om:

* företaget har ett FO-nummer

* företagets omsättning har minskat med över 30% och

* företaget har kostnader på minst 2 000 euro som kan godkännas för stödperioden

Anvisningar för ansökan om kostnadsstöd finns på webbsida på adressen ansokkostnadsstod.fi.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Statskontoret är ett ämbetsverk inom finansministeriets förvaltningsområde som grundades 1876. Vi betjänar statsförvaltningen, medborgarna, kommunsektorn, sammanslutningar och företag.

Statskontoret ansvarar för statens upplåning och riskhanteringen av statsskulden. Vi förvaltar lån och räntestöd som staten beviljat samt statsgarantier. Statskontoret ansvarar för handläggningen och utbetalningen av kostnadsstöd och ersättning för nedstängning till företag som lidit skada på grund av coronapandemin. 

Till Statskontorets uppgifter hör dessutom statens koncernredovisning och styrning av ekonomiförvaltningen och betalningsrörelsen. Vi stöder statliga organisationer i omvälvningen i arbetslivet och vi främjar kunskapsbaserad ledning. Till medborgarna beviljar vi bland annat ersättning för skada ådragen i militärtjänst och för brottsskador. 

Följ Valtiokonttori

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Valtiokonttori

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum