Jyväskylän yliopisto

Antero Hietamäki Jyväskylän normaalikoulun johtavaksi rehtoriksi

Jaa

Jyväskylän normaalikoulun johtavan rehtorin tehtävään on nimitetty tekniikan tohtori, rehtori Antero Hietamäki. Uusi johtava rehtori aloittaa tehtävässään 1.2.2021.

Antero Hietamäki. Kuva: Hietamäen kotiarkisto
Antero Hietamäki. Kuva: Hietamäen kotiarkisto

Johtava rehtori toimii koko normaalikoulun johtajana, vastaten erityisesti strategisesta johtamisesta sekä koko yksikön henkilöstöjohtamisesta ja talousjohtamisesta. Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekuntaan kuuluvan normaalikoulun tehtävänä on järjestää perusopetuksen ja lukiokoulutuksen lisäksi ohjattua opetusharjoittelua opettajaopiskelijoille.

"Olen hyvin iloinen ja innostunut valinnasta Jyväskylän normaalikoulun johtavaksi rehtoriksi. Tehtävä tarjoaa aivan erityisen mahdollisuuden koulutuksen tulevaisuuden rakentamiseen, sillä normaalikoulussa ohjataan lasten ja nuorten lisäksi myös opettajaksi opiskelevia. Uskon, että monipuolisen työkokemukseni rakentaman osaamisen avulla pystyn tukemaan Normaalikoulun henkilöstöä onnistumaan tärkeässä työssään nyt ja tulevaisuudessa”, Antero Hietamäki sanoo.

Oppilaita Normaalikoulussa on noin 1050 ja henkilöstöä noin 105. Koulu toteuttaa tiivistä kokeilu-, kehittämis- ja tutkimusyhteistyötä yliopiston eri tiedekuntien ja laitosten kanssa. Opetusharjoittelijoita koululla on vuosittain noin 700.

”Jyväskylän yliopistolla on merkittävä vastuu valtakunnallisessa opettajankoulutuksessa ja sen kehittämisessä. Normaalikoululla on tärkeä rooli tässä kokonaisuudessa ja siksi olemme erittäin iloisia, että saamme sen johtoon kokeneen ja hyvin verkostoituneen rehtorin”, Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen sanoo.

Antero Hietamäki on toiminut Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian lukioiden tulosaluejohtajana ja aikuislukion rehtorina vuodesta 2018. Tätä ennen Hietamäki on toiminut eri lukioiden rehtorina vuodesta 2003 alkaen, Opetus- ja kulttuuriministeriön LUMA-ohjelman koordinaattorina, opettajana ammattikorkeakoulussa sekä eri tehtävissä Uppsalan ja Helsingin yliopistoissa ja Teknillisessä korkeakoulussa.

Hietamäki on syntynyt Vaasassa ja kirjoittanut ylioppilaaksi Vaasan lyseon lukiosta 1983. Hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi Uppsalan yliopistossa vuonna 1995.

Lisätietoja:

rehtori Antero Hietamäki, antero.hietamaki@gmail.com, p. 040 3414800

dekaani Anna-Maija Poikkeus, anna-maija.poikkeus@jyu.fi, p. 040 805 3363
kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta, Jyväskylän yliopisto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirke Hassinen
viestinnän asiantuntija

kirke.m.hassinen@gmail.com
p. 050 462 6920

Kuvat

Antero Hietamäki. Kuva: Hietamäen kotiarkisto
Antero Hietamäki. Kuva: Hietamäen kotiarkisto
Lataa
Antero Hietamäki. Kuva: Hietamäen kotiarkisto
Antero Hietamäki. Kuva: Hietamäen kotiarkisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston lähiopetus keskeytetään helmikuun loppuun saakka28.1.2021 09:02:13 EETTiedote

Jyväskylän yliopisto päätti 26.1.2021 tilapäisestä kaiken lähiopetuksen keskeyttämisestä tammikuun loppuun saakka opiskelijoiden keskuudessa ilmenneiden koronavirustartuntojen vuoksi. Jyväskylässä akuutisti huonontuneen koronatilanteen vuoksi yliopisto on saanut terveysviranomaiselta suosituksen jatkaa lähiopetuksen keskeytystä. Tästä johtuen yliopisto on päättänyt keskeyttää kampuksella tapahtuvan lähiopetuksen 28.2.2021 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme