Antilooppi Management Oy

Antiloopin Aviapoliksen kaavamuutosehdotus nytkähti eteenpäin

Jaa

”Tavoitteena on kehittää Tietotie 11:sta toimisto- ja hotellirakennusten alue sekä samalla päivittää Tietotie 9:n asemakaava vastaamaan sen nykyistä käyttötarkoitusta”, Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi sanoo.

Tietotie 11.
Tietotie 11.

Kiinteistösijoitusyhtiö Antiloopin asemakaavan muutosehdotus Vantaan Aviapoliksessa on nytkähtänyt eteenpäin.

Muutosalue koskee Antiloopin omistamia tontteja osoitteissa Tietotie 9 ja 11. Tietotie 9:ssä sijaitsevassa toimistorakennuksessa on nyt mm. Finnairin ja Vehon pääkonttorit. Tontit sijaitsevat aivan Aviapoliksen ytimessä, tulevan ratikan varrella.

Antilooppi hakee tonteille yhtenäistä kaavaa. Kaavoitettavan rakennusoikeuden laajuus tontille Tietotie 11 on merkittävä, noin 30 000–35 000 k-m2. Tontilla 9 on jo käytettyä rakennusoikeutta noin 23 000 k-m2.

“Tavoitteena on kehittää Tietotie 11:sta toimisto- ja hotellirakennusten alue sekä samalla päivittää Tietotie 9:n asemakaava vastaamaan sen nykyistä käyttötarkoitusta”, Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi sanoo.

“Tietotie 9:n osalta asemakaavan on tarkoitus olla toteava, kun taas Tietotie 11:n osalta se mahdollistaa tulevan kehittämisen.”

Vantaan kaupunki piti aloituskokouksen asemakaavan muutosehdotuksesta tiistaina 19.5.2020. Kokouksessa sovittiin suunnitelman jatkotyöstöstä esitetyllä pohjalla. Muutosehdotus on suunnitelman mukaan tarkoitus käsitellä kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja kaupunginhallituksessa kevään 2021 aikana.

“Ainutlaatuinen konsepti”

Antiloopin toimitusjohtajan Sahin mukaan ehdotuksessa olevan kokonaisuuden on tarkoitus palvella käyttäjien tarpeita pitkälle tulevaisuuteen.

“Lentokentän läheisyys, tilojen muuntojoustavuus, ravintola- ja hyvinvointipalvelut, yöpymismahdollisuus ja korttelin sisällä oleva vihreä keidas tekevät konseptista ainutlaatuisen”, Sahi sanoo.

Rakennusten kaavasuunnittelusta on vastannut Arkkitehdit Soini & Horto Oy.

Vertailukohtana Schiphol

Tietotie 9 ja 11 ovat osa isompaa Aviapolis Core -suunnitelmaa. Suunnitelma pyrkii luomaan alueen urbaaniksi kävely-ystävälliseksi lentokenttäkaupungiksi, jossa työ, asuminen, palvelut ja luonto kohtaavat.

Ruotsalaisen C.F. Möller Architects -toimiston luoman viitesuunnitelman tarkoitus on luoda uudenlainen kaupunkimalli, jollaista ei ole missään muualla.

Vantaan kaupungin Aviapoliksesta vastaavan projektijohtaja Arja Lukinin mukaan Aviapolis Coren yhtenä vertailukohtana pidetään Amsterdamin Schipholin aluetta.

“Antiloopilta on ollut hieno oivallus lähteä kehittämään aluetta ja työympäristöjä pelkkien rakennusten sijaan. Näin kiinteistökehittäjät ovat toimineet myös Schipholissa”, hän sanoo.

“Antiloopin tekemä valmistelutyö tukee lentokenttäkaupungin ideaa erinomaisesti. Tietotie 9-11 on myös sijaintinsa puolesta keskiössä ja yksi alueen toiminnallisista solmukohdista.”

Kaavamuutoksesta lisätietoa Vantaan kaupungin sivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Tuomas Sahi, Antilooppi, tuomas.sahi@antilooppi.fi, +358 (0)40 090 7877
Projektijohtaja Arja Lukin, Vantaan kaupunki, arja.lukin@vantaa.fi, +358 (0)43 825 3621
Aluearkkitehti Johanna Rajala, Vantaan kaupunki, johanna.rajala@vantaa.fi, +358 (0)50 302 8975

Kuvat

Tietotie 11.
Tietotie 11.
Lataa
Tietotie 11, näkymä etelästä.
Tietotie 11, näkymä etelästä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Antilooppi Management Oy
Antilooppi Management Oy
HTC Pinta, Tammasaarenkatu 3
00180 Helsinki

http://www.antilooppi.fi

Antilooppi on pääkaupunkiseudun toimistokiinteistöihin keskittynyt kiinteistöyhtiö. Kehitämme omistamiamme kohteita vastuullisesti ja pitkäjänteisesti yhdessä asiakkaiden kanssa. Tunnetuimpia Antiloopin kiinteistöistä ovat Ympyrätalo ja muut Hakaniemen ja Hämeentien maamerkkirakennukset, Nokian nykyinen pääkonttori Espoon Karaportissa sekä Finnairin pääkonttori Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kaikkiaan meillä on vuokrattavaa tilaa noin 426 000 m2. Antiloopin omistavat suomalainen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja ruotsalainen eläkevakuutusyhtiö AMF Pensionsförsäkring.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Antilooppi Management Oy

Uusi monipuolinen liikuntakeskus Antiloopin tiloihin Vallilaan5.5.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi ja kuntokeskusketju ELIXIA ovat sopineet uuden ELIXIA Vallilan avautumisesta osoitteeseen Elimäenkatu 17–19. Monipuolinen liikuntakeskus on odotettu lisä alueen tarjontaan, ja hyvinvoinnin tukeminen kumppanien kanssa tuotetuilla palveluilla on Antiloopin strategian mukaista. ”Työympäristöjen muutokset ja vahva halu koko alueen kehittämiseen ovat Antiloopin ydintä. Ymmärrämme, että menestys syntyy työssään hyvinvoivista työntekijöistä ja tiedämme, kuinka ympäristö palveluineen tukee hyvinvointia. Mahdollisuus erinomaisiin liikuntapalveluihin kiinteistössämme keskeisellä sijainnilla Vallilassa tukee hienosti strategiaamme”, Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi toteaa. ELIXIA Vallila avautuu näillä näkymin joulukuussa 2021. Uuden liikuntakeskuksen uskotaan lisäävän sekä kiinteistön että koko alueen mielenkiintoa ja vetovoimaisuutta. ”Vallilan alue on ollut suunnitelmissamme pitkään. Nyt suunnitelman toteutuessa täytämme arvokkaan paikan pääkaupunkiseud

Yrityksen vastuullisuus ja työntekijöiden hyvinvointi punnitaan myös toimitiloissa20.4.2021 10:45:00 EEST | Tiedote

Viime vuosien voimakas kasvu on asettanut odotuksia myös vastuullisuustyölle kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi Oy:ssa, joka on nyt julkaissut ensimmäisen vastuullisuusraporttinsa. Vastuullisuus on yksi Antiloopin ydinarvoista joustavuuden ja edelläkävijyyden ohella. Antilooppi haluaa kehittää koko kiinteistösijoitustoimialaa, ja vastuullisuus sekä tulevaisuuteen katsominen kulkevatkin käsi kädessä. Toimitilojen vuokraus merkitsee paitsi asiakkaan toimintaa ja tarpeita palvelevien kekseliäiden ja joustavien ratkaisujen luomista, myös kiinteistön lähiympäristön kehittämistä. ”Huomattavien kiinteistöomistustemme vuoksi meillä on suuri taloudellinen, sosiaalinen ja ympäristöllinen vastuu toiminnastamme sekä työntekijöistä, asiakkaista ja muista sidosryhmistä. Kestävä kehitys ja vastuullisuus onkin integroitu järjestelmällisesti kaikkiin prosesseihin uusien kiinteistöjen hankinnasta alkaen”, Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi kertoo. Kumppanuuksilla yhä kestävämpään suuntaan Antilooppi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme