Antilooppi Management Oy

Antilooppi ryhtyy tehostettuihin energiansäästötoimiin osana kansallisia energiatalkoita

Jaa
Kiinteistöomistaja Antilooppi osallistuu energiansäästötalkoisiin käynnistämällä kattavan energiansäästöohjelman syyskuun aikana.

Suomessa suunnitellaan kansallisia energiansäästötalkoita osana energiakriisin varautumista. Kiinteistöalan rooli energiansäästössä on merkittävä, sillä rakennusten osuus Suomen energiankäytöstä on noin 40 prosenttia. Alan vastuullisuustyön edelläkävijänä tunnettu Antilooppi haluaa näyttää tietä yritysrintamalla ottamalla käyttöön lisäkeinoja energiankulutuksen hillitsemiseksi tulevalla syys- ja talvikaudella. Ennakoivat säästötoimet kohdistuvat yhtiön kiinteistöjen sähkönkulutukseen ja lämmitykseen.

”Merkittävänä kiinteistöomistajana tunnemme vastuumme ja haluamme kantaa kortemme kekoon näissä yhteiskunnan talkoissa. Olemme jo ennestään tehneet pitkäjänteistä työtä kiinteistöjemme energiankäytön ja energiatehokkuuden eteen. Nyt suoritettavien lisätoimenpiteiden avulla voimme vielä paremmin varautua tulevan syksyn mahdolliseen energiapulaan ja saavuttaa lisäenergiansäästöjä kiinteistöissämme”, Antiloopin vastuullisuusjohtaja Hannamari Koivula kertoo.

”Tavoitteenamme on kehittää toimintaamme ja ratkaisujamme yhä vastuullisemmiksi samalla, kun rakennamme asiakkaillemme entistä parempaa asiakaskokemusta. Tiedämme, että asiakkaatkin odottavat kiinteistöalan toimijoilta konkreettisia toimia nykyisen tilanteen johdosta”, Antiloopin omaisuuden hoidosta vastaava johtaja Esa Mattila lisää.

Syyskuussa käynnistyvien säästötoimien myötä Antilooppi valmistautuu laskemaan kiinteistöjensä tavoitelämpötiloja. Valaistuksesta aiheutuvaa sähkönkulutusta vähennetään mm. sammuttamalla valomainokset yön ajaksi, lyhentämällä toimistotilojen automaattista valaistusaikaa ja vähentämällä tarpeetonta ulkovalaistusta. Kiinteistöissä sijaitsevien saunojen käyttöaikoja tullaan myös tarkistamaan. Tarvittaessa Antiloopin kohteissa suoritetaan myös muita kiinteistöteknisiä toimenpiteitä energiankulutuksen vähentämiseksi.

”Muutoksista huolimatta pidämme tarkasti huolta sisäilman laadusta ja kiinteistöjemme turvallisuudesta esimerkiksi talvikauden valaistuksen osalta. Lisäksi valmistelemme varautumissuunnitelmaa mahdollisen sähköpulan varalle. Emme tingi tilojemme turvallisuudesta tai terveellisyydestä”, toteaa Koivula.

Toimet ovat luonnollinen jatkumo Antiloopin jo ennestään vahvalle vastuullisuustyölle, joka heijastuu yhtiön kaikkeen toimintaan. Lisäksi ne tukevat Antiloopin ilmastotavoitteita, jotka tähtäävät hiilineutraaliuteen vuoteen 2030 mennessä. Kiinteistöjen energiansäästöt voivat myös osaltaan auttaa hillitsemään rakennusten ylläpitokustannuksia energian hintojen jatkaessa nousuaan.

”Syksyn energiansäästöohjelmamme auttaa meitä saavuttamaan entistä merkittävämpiä energiansäästöjä ja vähentämään samalla kiinteistöistämme aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Koemme, että suurena kiinteistöomistajana meillä on tärkeä rooli ja vastuu toimia tässä tilanteessa yhteisen hyvän vuoksi”, Hannamari Koivula päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hannamari Koivula
Head of Sustainability and Property Management
puh. +358 40 581 9921


Esa Mattila
Head of Asset Management
puh. +358 50 337 3263

Kuvat

Lataa
Esa Mattila, Head of Asset Management.
Esa Mattila, Head of Asset Management.
Lataa
Hannamari Koivula, Head of Sustainability and Property Management.
Hannamari Koivula, Head of Sustainability and Property Management.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Antilooppi Management Oy
Itämerenkatu 3
00180 Helsinki

http://www.antilooppi.fi

Antilooppi on suomalainen toimistokiinteistöihin keskittynyt vastuullinen kiinteistönomistaja. Kehitämme omistamiamme kohteita vastuullisesti ja pitkäjänteisesti yhdessä asiakkaiden kanssa. Kiinteistö on aina tiiviissä vuorovaikutuksessa lähiympäristönsä kanssa – meille on erityisen tärkeää kehittää paitsi kiinteistöä myös sen palveluja ja lähialueita entistä toimivammaksi. Tunnetuimpia Antiloopin kiinteistöistä ovat Ympyrätalo ja historiallinen entinen HOK Elannon kiinteistö Siltasaari 10 ja muut Hakaniemen ja Hämeentien maamerkkirakennukset, Merikortteli Punavuoressa sekä Kiilakortteli Ruoholahdessa. Kaikkiaan meillä on vuokrattavaa tilaa noin 400 000 m2, arvoltaan 1,4 mrd. euroa. Antiloopin omistavat suomalainen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja ruotsalainen eläkevakuutusyhtiö AMF Tjänstepension AB.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Antilooppi Management Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme