Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Antinrannan tänään julkaistava Collective Displacement -albumi on radikaalista oivalluksesta syntynyt moderni luomiskertomus

Jaa
Antinrannan tänään ilmestynyt albumi Collective Displacement on tulevaisuudentutkijan ja artistin Auri Antinrannan pandemianjälkeinen puhdistautumisriitti, joka syntyi kokonaisvaltaisen anteeksiannon ja radikaalin armon oivalluksesta. Levy loi kehittyessään myös uuden henkilön, Annina Antinrannasta tuli prosessissa Auri.
Antinranta. Kuva: Nina Maaninka
Antinranta. Kuva: Nina Maaninka

– Maailma on hauras, ahdistusta täynnä, epälineaarinen ja käsittämätön. Kun yhteiskunta sulkeutui pandemian ajaksi, maapallo jatkoi pyörimistään me mukana roikkuen. Sulkutilan aikana laadin trendiraporttia käynnissä olevista sosiaalisista ilmiöistä, muuttuvista arvoista ja ahdistuksesta, josta tuli yllättäen sukupolvikokemus. Tarinat, joita kerromme nyt itsellemme aikuisuudesta, ovat erilaisia kuin ne, joita minulle kerrottiin kun olin lapsi. Niinhän sen pitääkin olla, ajattelin – maailma muuttuu. Mutta samaan aikaan kun me hitaasti puramme vanhoja rakenteita, elämme keskellä nopeutuvaa kaaosta. Meillä on kova tarve etsiä pelastajaa itsemme ulkopuolelta, erilaisista välineistä, sovelluksista, jopa yrityksistä, samalla olemme itse avainhenkilöitä muutokseen. Päätin kirjoittaa tilanteen itsestäni ulos – ehkä siitä tulisi levy, musiikki oli aina auttanut pahimman yli, Auri Antinranta kertoo alkusysäyksestä Collective Displacement -levyn luomiselle.

– Kestävä tulevaisuus on kutsumus. Kirjoittaessani levyä kävin läpi oman puhdistautumisriitin, jolla halusin jättää taakseni kaiken eteenpäinmenoa estävän energian. Päätin siivota ulos itsestäni kokemukset vuosia kestäneestä koulukiusaamisesta (The Grove), sekä masennusjaksot (Swans). Päätin, että annan anteeksi A I V A N  kaikille, jotka ovat elämääni pilanneet ja erityisesti annan anteeksi itselleni, sillä ihminen itse jos kuka on loistava tuntemaan hyödytöntä vihaa, joka vahingoittaa vain omaa psyykeä. Tästä vihasta luopumista kutsun radikaaliksi armoksi. Oivalsin, että kun pelastan itseni, voin sen jälkeen keskittyä rakentamaan parempaa huomista muiden ihmisten kanssa. Yhtenä iltana päätin vaihtaa nimeni: Auri oli syntynyt.

Henkilökohtaisten aiheiden lisäksi Collective Displacement -albumi käsittelee teemoja, joita Auri siviiliammatissaan tutkii: tulevaisuutemme kuvia, uudenlaisia tarinoita joita tarvitaan kipeästi vauhdilla muuttuvassa maailmassa. Musiikillisesti levyn biisit ulottuvat elokuvallisista instrumentaaleista (Prologue, I'm Still Here) raikkaisiin, mutta heti pinnan alla tummeneviin popkappaleisiin (esimerkiksi The Grove ja Spotifyn indie-listoille nousseet singlet New NarrativesSara-yhtyeen Joa Korhosen kanssa laulettu duetto Afterglow ja viimeisimpänä tammikuun 2023 lopulla ilmestynyt Shy Gods), jotka monimuotoisten melodioidensa kautta johdattavat jopa Kate Bushin kaltaisten mestarien jalanjäljille.

Artistina, äänisuunnittelijana ja säveltäjänä Antinrannalla on takanaan pitkä ura esimerkiksi Myyt- ja Tuvalu-yhtyeiden laulajana. Hänen pääinstrumenttejaan ovat efektoitu piano ja pimeyttä halaava laulu. Antinranta käyttää musiikinteossa apunaan myös erilaisia sensoreja ja algoritmeja. Hänet tunnetaan lisäksi teknologiakuiskaajana, jonka missiona on hälventää teknologiaan liittyviä ennakkoluuloja ja toimia tulkkina taiteen ja teknologian välillä. 

Antinranta juhlii Collective Displacement -levyn julkistusta keikalla keskiviikkona 1. maaliskuuta Limbo Barissa (Helsinginkatu 21) alkaen klo 20.00. Vapaa pääsy, showtime noin klo 22.00. Lisätietoa Facebook-eventissä.Katso Collective Displacement -albumin ensimmäisen New Narratives -singlen video täältä.

Katso Auri Antinrannan tuore KaaosZinen haastattelu ja video täältä.

Antinranta: Collective Displacement -levyn kappaleet:

01  Prologue 

02 I'm still here

03 The Grove

04 Afterglow

05 Intermission

06 New Narratives

07 Shy Gods 

08 Swans

Kaikki kappaleet säv. ja san. Antinranta.

Sovitus Antinranta 1-3, 5-8 / Oskari Lehtonen 1-2, 7-8 / Kalle Ylitalo 2-3, 7-8 / Oona Kapari 3, 6-8 /Joa Korhonen 4

Auri Antinranta: piano 1-8, laulu 3-4, 6-8 / Joa Korhonen: Kitarat, ohjelmointi, laulu 4 / Oskari Lehtonen rummut 2,4-8 / Kalle Ylitalo basso  2-4, 6-8 / Iida Sinivalo sello 2, 4, 6-9  / Oona Kapari: ohjelmointi 2-4, 6-8, taustalaulu 8 / Sakari Vänttinen: taustalaulu 8 / Nestori Kumpulainen: taustalaulu 8

Levyn materiaali on kirjoitettu osin Kulttuuritalo Päiväkodilla Hailuodossa 2021. Levy on äänitetty Finnvox-studioilla Helsingissä 2022. Äänitys ja miksaus: Oona Kapari, Kuohu studio. Tuottajat: Antinranta & Kapari. Masterointi: Jarno Alho, Alho Audio mastering. Albumin kansikuva: Katriina Haikala. Muut albumin promokuvat: Kiril Kainulainen, Tatu Rouvinen, Nina Maaninka. Tekstien tarkistukset: Ines Montalvao, Jon Dunn. Logo: Teemu Riihelä.

Copyright: New Narratives 2022. 

Kuuntele Collective Displacement täältä.

Levyn vinyylipainos on tulossa myyntiin maaliskuun 2023 alussa.

Lisätietoa, tulevat keikat, uutiset: antinranta.com

LinkTree 

FB

IG

Youtube

Spotify

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Antinranta. Kuva: Nina Maaninka
Antinranta. Kuva: Nina Maaninka
Lataa
Antinranta: Collective Displacement -levyn kansi. Kannen valokuva: Katriina Haikala
Antinranta: Collective Displacement -levyn kansi. Kannen valokuva: Katriina Haikala
Lataa
Antinranta. Kuva: Nina Maaninka
Antinranta. Kuva: Nina Maaninka
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kirstinkatu 3 B 27
00530 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Heinäkuun 18. päivänä alkavalla Konneveden Naisten viikolla on tänä vuonna keskiössä neljän uniikin konsertin sarja – esiintyjinä Arja Saijonmaa, Vilma Jää, Tuomo & Markus, Timo Korhonen ja Uli Kontu-Korhonen7.6.2023 11:54:10 EEST | Tiedote

Konneveden kotiseutumuseolla 18.–23. heinäkuuta järjestettävä Naisten viikko tarjoaa tänä kesänä entistäkin laadukkaamman ja monipuolisen kattauksen kulttuuria ja perinnettä. Saunalla, sisulla ja kolmella kalalla -otsikolla kulkeva, erilaisiin teemapäiviin jaettu tapahtumakokonaisuus sisältää muun muassa museon akustisesti ainutlaatuisessa savutuvassa järjestettävän neljän intiimin konsertin sarjan. Konserttien ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä. Lisäksi luvassa on paljon maksutonta ohjelmaa, kuten löytöretki sisäiseen voimaan, metsäjoogaa kalevalaisin asanoin ja lumoavaa kuorolaulua. Festivaalin päätöspäivänä paikalliset yrittäjänaiset tarjoavat museon pihapiirissä koko perheen ilmaisen barokkipiknikin Suomalaisen Barokkiorkesteri FiBon konsertin tahdissa.

Paavalinkirkolla vietetään syyskuun alussa uusi Hiljaisuuden festivaali – Hidasta elämää ja Paavalin seurakunta kutsuvat hiljentymään ja keräämään mielenvoimaa talven varalle2.6.2023 11:08:00 EEST | Tiedote

Syksyn kynnyksellä 2.-3. syyskuuta Helsingin Paavalinkirkolla vietettävä Hiljaisuuden festivaali on kaksipäiväinen mielenrauhaan, itsetutkiskeluun, myötätuntoon, sielunvapauteen ja tasapainoon sekä omien voimavarojen löytämiseen keskittyvä festivaali. Festivaalin järjestävät yhdessä Suomen suurin hyvinvointimedia Hidasta elämää ja Paavalin seurakunta. Kaikkiin Hiljaisuuden festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tuomon & Markuksen uudella singlellä ja videolla soi Galway-muiston tummanpuhuva varjo – video ensinäytössä Soundissa tänään1.6.2023 12:55:21 EEST | Tiedote

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin Tuomo & Markus -duo julkaisee 2. kesäkuuta uuden version ylistetyllä Game Changing -albumilla aiemmin julkaistusta Galway-kappaleestaan. Painavan tarinan avaaminen vaati autenttiset puitteet, joten duo kävi toukokuun alussa paikan päällä Galwayssa, Irlannissa ohjaaja Tero Ahosen kanssa kuvaamassa kappaleeseen puhuttelevan videon. Singlen lyriikka kertoo synkästä tosielämän muistosta, jota Markus Nordenstreng on kantanut mukanaan vuosikymmeniä. Galway-video on katsottavissa tänään 1. kesäkuuta ensinäytössä Soundissa.

Sanna Ahvenjärven ja Tapio Lappalaisen juuri Teosto-palkittu sävellys Water kuullaan Oulu Sinfonian tulkintana Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalilla24.5.2023 12:32:23 EEST | Tiedote

Sanna Ahvenjärven ja Tapio Lappalaisen huhtikuussa 2023 Teosto-palkinnon voittanut Water-sävellys kuullaan 5. lokakuuta Oulussa järjestettävällä Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalilla. Nykymusiikin erikoismies, erityisen laajasta repertoaaristaan tunnettu saksalainen kapellimestari André de Ridder tarttuu Merkillisiä ääniä -konsertissa Oulu Sinfonian kanssa tämän hetken ajankohtaisimpiin ja kiinnostavimpiin nykymusiikkiteoksiin.

Drag-Leidit Levällään -kesäkiertue murtaa ennakkoluuloja ja tuo drag show’n aurinkoon Pola Ivankan 30-vuotistaiteilijajuhlan siivittämänä8.5.2023 10:53:40 EEST | Tiedote

Drag-Leidit Pola Ivanka (Mika Tepsa) ja Antti Taipale murtavat uudella viihteellisellä esityksellä drag-taiteeseen liitettyjä ennakkoluuloja tuomalla tutut laulut ja hauskat tarinat kesäiselle teatteriyleisölle. Viiden esityksen showkiertueella on tilaa diversiteetille ja yleisö saa laulaa mukana lempihittinsä Drag-Leidien kanssa. Pola Ivanka aloittaa 30-vuotisen taiteilijajuhlansa Drag-Leidit Levällään -ensiesityksestä, joka nähdään Helsingin Bottalla 28. kesäkuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme