Antoniina Oy:n omistuspohja laajenee

Jaa

LEHDISTÖTIEDOTE Julkaisuvapaa 16.6.2011 Antoniina Oy, joka on oululainen vuonna 1990 perustettu lastenvaatteiden vähittäiskauppaan erikoistunut myymäläketju, on 31.5.2011 allekirjoitetulla sopimuksella vahvistanut osakaspohjaansa. Uudeksi merkittäväksi vähemmistöomistajaksi yhtiöön tulee oululaisen Teknoventure Management Oy:n hallinnoima pääomasijoitusrahasto. Antoniina-konsernin muodostavat Antoniina Oy emoyhtiönä ja Esprit-liiketoimintaa harjoittavat kolme tytäryhtiötä Lempäälän Ideaparkissa, Lappeenrannassa ja Riihimäellä. Omistusjärjestely ei vaikuta tytäryhtiöihin vaan niiden toiminta jatkuu entisellään.

Antoniina Oy on lasten vaatteiden ja kenkien sekä äitiysvaatteiden vähittäiskauppaan erikoistunut yhdeksän myymälän ketju. Antoniinan valikoimiin kuuluvat myös naistenvaatteet, joita se myy MyDoris-liikemerkillä. Nykyiset Antoniina-myymälät sijaitsevat Oulussa, kauppakeskus Zeppeliinissä Kempeleessä, Raahessa, Kemissä, Haukiputaalla, Ideaparkissa Lempäälässä, kauppakeskus Revontulessa Rovaniemellä ja kauppakeskus Atomissa Riihimäellä sekä uusin, toukokuussa avattu myymälä Nokialla. Kuluvalla tilikaudella Antoniina Oy:n liikevaihto noussee n. 7 milj. euroon ja koko konsernin yli 9 milj. euroon. Konsernin palveluksessa on tällä hetkellä n. 70 henkilöä.

"Nyt toteutetun omistusjärjestelyn myötä yhtiö lähtee hakemaan merkittävää liikevaihdon kasvua kasvattamalla lähivuosina myymäläverkostoaan 10-15 myymälällä sekä panostamalla verkkokauppaan. Antoniina pyrkii löytämään uudet kauppapaikat Suomen suurimmista kaupungeista ja kauppakeskuksista sekä ostovoimaisista ja potentiaalisen asukaspohjan omaavista kasvukeskuksista. Antoniinan tarkoitus on vuoteen 2015 mennessä nousta toimialallaan Suomen markkinajohtajaksi" kertoo yhtiön toimitusjohtaja Merja Hartikainen ja jatkaa "Antoniina panostaa jatkossakin myymälöihinsä ja niiden monipuoliseen ja laadukkaaseen tuotevalikoimaan sekä palvelevaan ja asiantuntevaan myymälähenkilöstöön. Tulemme jatkossa panostamaan myös muihin resursseihimme esim. avainhenkilöstöä lisäämällä" jatkaa Merja Hartikainen. Yhtiön toinen pääomistaja Jorma Hartikainen jatkaa yhtiössä ketjujohtajana ja hänen päävastuualueensa tulee olemaan strategian mukainen myymäläverkoston kasvattaminen. "Odotamme paljon yhteistyöltä pääomasijoittajan kanssa. Nyt toteutettavan rahoitusjärjestelyn lisäksi pääomasijoittajan mukaantulo vahvistaa ja tuo uutta osaamista hallitustyöskentelyyn ja yhtiön johtamiseen" toteaa Jorma Hartikainen.

Pohjoissuomalaisesta Teknoventure Management Oy:n hallinnoimasta pääomarahastosta tuli nyt toteutetun omistus- ja rahoitusjärjestelyn myötä Antoniina Oy:n merkittävä vähemmistö¬osakas. "Antoniina Oy on toimialallaan merkittävä toimija, sillä on jo nyt laaja myymäläverkosto ympäri Suomea ja sitä hyvin täydentävä verkkokauppa. Uskomme, että nyt toteutetun järjestelynkin myötä yhtiö pystyy kasvamaan strategiansa mukaisesti" toteaa Teknoventure Management Oy:n sijoitusjohtaja Kaarina Pekkinen, joka toimii jatkossa myös yhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Lisätietoja:
- toimitusjohtaja Merja Hartikainen, Antoniina Oy, puh. 040 5231 656
- ketjujohtaja Jorma Hartikainen, Antoniina Oy, puh. 0400 286 255
- sijoitusjohtaja Kaarina Pekkinen, Teknoventure Management Oy, puh. 040 5562 494


Teknoventure Management Oy on Oulussa sijaitseva pohjoissuomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka hallinnoi viittä pääomasijoitusrahastoa. Rahastoilla on tällä hetkellä n. 20 kohdeyritystä, jotka työllistävät noin tuhat henkeä. Yhtiö on kohdeyritystensä aktiivinen omistaja ja pyrkii yhdessä yrittäjien kanssa kehittämään yhtiöitään ja aikaansaamaan yrityksissään kannattavaa kasvua. Teknoventure-rahastojen sijoittajina ovat mm. Suomen Teollisuussijoitus Oy, vakuutusyhtiöitä, pankkeja, Oulun kaupunki, Veraventure Oy, pohjoissuomalaisia kuntia ja kaupunkeja sekä eräitä muita institutionaalisia sijoittajia. Teknoventure Management Oy:n palveluksessa on kuusi pääomasijoittamisen, rahoitusalan, liikkeenjohdon ja yrityselämän kokemuksen omaavaa ammattilaista. Yhtiö kuuluu valtakunnalliseen Profita Group -pääomasijoitusyhteisöön yhdessä turkulaisen Aboa Venture Oy:n ja vaasalaisen Wedeco Management Oy:n kanssa. ( www.profitagroup.fi ja www.teknoventure.fi )

Tietoja julkaisijasta

Teknoventure Oy
Teknoventure Oy
Kyntöpolku 5
90440 Kempele

http://teknoventure.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Teknoventure Oy

Teknoventure Oy received financing for development of the Green Deal Fund concept with net zero carbon footprint13.1.2021 12:09:21 EETPress release

Teknoventue Oy received funding from Business Finland to test and further develop the concept of the Green Deal Fund (“GDF”) that would invest exclusively in EU based projects and companies. GDF is based on entire product life cycle thinking that would help solve EU’s supply chain bottlenecks by investing in sustainable and responsible mining operators which source critical materials in the EU while meeting EU’s carbon neutrality objectives by also investing in high-tech companies that reduce carbon footprint as per Paris Climate Agreement targets. Life cycle thinking starts with exploration of the critical materials and extends to the restoration of mining areas while deploying technologies that will achieve net zero carbon emission throughout the whole life cycle of the project to ensure EU’s Climate targets are met with each investment. GDF will adhere to internationally accepted Environment, Social and Governance (“ESG”) standards.

Teknoventure Oy:lle rahoitus kriittisiin materiaaleihin ja hiilineutraaliin elinkaareen perustuvaan Green Deal Fund rahastokonseptin kehittämiseen13.1.2021 09:25:39 EETTiedote

Lehdistötiedote 13.01.2021. Teknoventue Oy sai Business Finlandilta rahoituksen Green Deal Fund rahastokonseptin (”GDF”) testaamiseen ja kehittämiseen. Hankkeen lähtökohtana on hiilineutraalin elinkaariajattelun tuominen myös EU:n kriittisten mineraaleiden toimitusketjuihin ja niitä tukeviin teknologioihin. Elinkaaria-ajattelu lähtee kriittisten materiaalien etsinnästä ja ulottuu kaivosalueiden ennallistamiseen ja sen jälkeiseen aikaan. Käyttämällä parhaita mahdollisia tekniikoita (BAT) voidaan saavuttaa hiilineuraalisuus koko kaivoshankkeen elinkaaren aikana ja näin edesauttaa, että EU:n ilmastotavoitteet saavutetaan vuosina 2030--2050. GDF noudattaa tiukkoja ympäristö-, sosiaali- ja hallintotapoja (ESG) ja rahastokonsepti tukee samalla Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita.