Kansallinen kokoomus

Antti Häkkänen: SDP vie Suomea syvemmälle velkakierteeseen

Jaa
SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin piti tänään puoluevaltuuston kokouksessa puheen, jossa hän keskittyi Kokoomuksen haukkumiseen. Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkäsen mukaan SDP:n linja perustuu edelleen Suomen velkakierteen pahentamiseen ja nyt tätä yritetään peitellä muita haukkumalla. Häkkänen muistuttaa, että suomalaiset eivät halua rakentaa tulevaisuuttaan velan varaan.
Antti Häkkänen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Antti Häkkänen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi

”Suomi velkaantuu yli kymmenen miljardia euroa vuodessa ja korkomenot syövät hyvinvointia toisesta päästä. Tutkimuslaitokset varoittavat, että nykyisellä velkalinjalla hyvinvointiyhteiskunta ajautuu haaksirikkoon. Suomalaiset ovat tästä huolissaan. Monet Euroopan maat pilasivat tulevaisuutensa holtittomalla velkapolitiikalla. Suunta on pakko muuttaa näissä vaaleissa, hälytysmerkit ovat ilmassa”, Häkkänen sanoo. 

”Silti Marin ei edelleenkään esitä konkreettisia omia korjausliikkeitä, vaan tänäänkin keskittyi haukkumaan Kokoomusta. SDP:n ohjelma on täynnä kauniita toiveita ja julistuksia. Konkretia puuttuu, joten lopputuloksena suomalaiset saavat entistä pahemman velkakierteen ja veronkorotuksia. Tällä johdolla Suomi ei voi jatkaa seuraavaa vaalikautta. Suunta on pakko muuttaa”, Häkkänen sanoo. 

Puheessaan Marin jätti SDP:n omat linjaukset vähemmälle ja keskittyi vääristelemään Kokoomuksen linjauksia. Häkkänen ihmettelee Marinin halua rakentaa virheellisiä viholliskuvia, vaikka Suomi on erittäin vaikeassa tilanteessa. 

”Kokoomus on esimerkiksi esittänyt asumistuen reformia, jolla tuet kohdistetaan niitä eniten tarvitseville. Hoitajien irtisanomissyytöksissä Marin ylittää hyvän maun rajan. Meiltä puuttuu tällä hetkellä lähes 17 000 hoitajaa ja jokainen puolue kannattaa resurssien ja hoitajien määrän kasvattamista. Kyse on johtamisen ja toimintatapojen parantamisesta, jotta kustannukset eivät kasva niin kovaa vauhtia. Haluamme, että hoitoalalla voitaisiin keskittyä ihmisten hoitamiseen”, Häkkänen sanoo.

”Kokoomuksen työllisyysreformien tavoitteena on, että useampi eläisi omalla työllään tukien sijaan. Työn kautta syntyy elintaso ja rahat palveluihin. Joskus viime vuosikymmeninä tämä on ollut työväenpuolueenkin tavoite. SDP sivuuttaa kokonaan sen tosiasian, että sen tavoittelemaan 80 prosentin työllisyysasteeseen ei voi päästä tulonsiirtojen kannustinloukkuihin puuttumatta”, Häkkänen sanoo.

Häkkänen muistuttaa, että esimerkiksi hallituksen itsensä nimeämä talouspolitiikan arviointineuvosto ja valtiovarainministeriö suosittelevat julkisen talouden vahvistamista kuudella miljardilla eurolla tulevan vaalikauden aikana. Julkisen talouden vahvistaminen kuudella miljardilla tulevalla kaudella on Kokoomuksen kynnyskysymys.

”Kokoomukselle hyvinvointiyhteiskunnan velkakierteen katkaisu on niin tärkeä tavoite, ettemme siitä voi tinkiä. On käsittämätöntä, että demarit eivät pysty sitoutumaan välttämättömään talouden pohjan vahvistamiseen. Jos kuuden miljardin sopeutuksessa ei onnistuta, Suomi ajautuu vielä pahempiin ongelmiin. Velaksi eläminen ei ole vaihtoehto, vaan se on luovuttamista”, Häkkänen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Antti Häkkänen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Antti Häkkänen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Häkkänen: EU-ero olisi kohtalokas virhe Suomelle27.3.2023 08:49:15 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ihmettelee, miksi yhden puolueen ehdotukset EU-erosta on jätetty käsittelemättä pääministeritenteissä. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka ajaa virallisissa ohjelmissaan Suomen EU-eroa. Viime viikolla perussuomalaisten Laura Huhtasaari vahvisti, että puolue ajaa edelleen Suomen eroa EU:sta. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on myöntänyt, että puolueen virallinen linja on EU-ero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme